Freedom Experience - Mapa Sportów Extremalnych

Dyskusje nie związane z profilem forum.
fxp_pl

Post01 sie 2009, 02:34

Cześć,

Dostarczamy Wam po wielu miesiącach ciężkiej pracy nasze dziecko. Owoc naszych starań ochrzciliśmy zacnym imieniem fxp.pl, co w jednym z narzeczy nilu oznacza legendarne Freedom Experience, symbol wolności świata, owoc poznania oraz przeznaczenia.
Dzięki selekcji genów i zapłodnieniu invitro byliśmy w stanie spersonalizować tenże dziecko aby miało za zadanie gromadzić wszystkie miejscówki i wszystkich fanów sportów ekstremalnych dając im platformę dzięki której mogą rozwijać się, poszerzać horyzonty i pokazać światu swoje miejsce!

A tak swoją drogą, to wejdź, załóż konto i dodaj swój spot na którym śmigasz. Moglibyśmy sami dodać miejscówki ale co po tym? Nic. Strona byłaby pusta. Zwykły zbiór, a tu nie o to w tym chodzi. Jeżeli nie masz zdjęć lub filmu – to nic – profil miejscówki można edytować w dowolnej chwili, a jeżeli jakaś miejscówka już istnieje i masz zdjęcia lub filmy to po prostu napisz do nas (lub autora wpisu).

Nie chcesz dodawać miejscówki ? Nic nie szkodzi! Zarejestruj się już dzisiaj! Dzięki rejestracji szybko dowiesz się jakie miejscówki znajdują się blisko Twojego miejsca zamieszkania, możesz otrzymywać powiadomienia o nowych miejscówkach w promieniu 30km, oglądając każdą miejscówkę natychmiast dowiesz się jak daleko znajduję się od domu, a jeśli naprawdę Ci się spodoba możesz otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach do danego wpisu, a To dopiero początek możliwości jakie daje, krótka rejestracja w serwisie.

Dzięki! Piątka.

Obrazek

Dodatkowe info TUTAJ

Pozdrawiamy,
Ekipa FXP.pl

Awatar użytkownika
nietaki
Deska: 129 Nobile 666
Latawiec: North Evo 8, Rebel 12
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post01 sie 2009, 11:04

Całkiem niezły pomysł na portal, dobrze zresztą (zwłaszcza jak na początek działalności) wcielony w życie, zarejestrowałem się, ale jest parę rzeczy, do których można by się przyczepić, mam nadzieję, że zostaną uznane za konstruktywną krytykę.

- Można by dyskutować, czy to, że tylko osoba, która założyła miejscówkę może edytować jej opis, jest dobrym rozwiązaniem. Jeżeli strona się rozkręci będziecie dostawali tysiące maili z prośbą o zmianę właściciela spotu albo dodanie jakichś zdjęć, zupełnie zresztą uzasadnionych. Gdyby taka osoba jak ja dodała Kazurówkę do listy spotów opis i zdjęcia byłyby strasznie biedne i pewnie skrzywdziłoby to ludzi, którzy tam regularnie jeżdżą i mają foty, opisy aktualności itd. Czyli w skrócie - za mało web 2.0 ;) Nie mówię o takim modelu dostępu jak na wikipedii, ale możliwość autoryzacji innych userów do edycji miejscówki byłaby jak najbardziej pożądana

- logo drupala w faviconie - możnaby zmienić :)

- i denerwują mnie systemy mówiące że moje hasło jest słabe, kiedy jest alfanumeryczne, jedenastoznakowe i nawet jego fragmenty nie występują w słownikach ;)

I generalnie nie mam na razie większych zarzutów, propsy za dobrze wykonany portal, trzymam kciuki :), mam nadzieję, że ktoś z fxp_pl będzie przeglądał to forum a nie tylko spamował ;)

edit: zauważyłem guzik z napisem TWOJA SUGESTIA na stronie, może tam skieruję swoje żale :)

fxp_pl

Post02 sie 2009, 12:43

nietaki pisze:- Można by dyskutować, czy to, że tylko osoba, która założyła miejscówkę może edytować jej opis, jest dobrym rozwiązaniem. Jeżeli strona się rozkręci będziecie dostawali tysiące maili z prośbą o zmianę właściciela spotu albo dodanie jakichś zdjęć, zupełnie zresztą uzasadnionych. Gdyby taka osoba jak ja dodała Kazurówkę do listy spotów opis i zdjęcia byłyby strasznie biedne i pewnie skrzywdziłoby to ludzi, którzy tam regularnie jeżdżą i mają foty, opisy aktualności itd. Czyli w skrócie - za mało web 2.0 ;) Nie mówię o takim modelu dostępu jak na wikipedii, ale możliwość autoryzacji innych userów do edycji miejscówki byłaby jak najbardziej pożądana

- logo drupala w faviconie - możnaby zmienić :)

- i denerwują mnie systemy mówiące że moje hasło jest słabe, kiedy jest alfanumeryczne, jedenastoznakowe i nawet jego fragmenty nie występują w słownikach ;)

I Twoje i innych sugestie nie zostały bez odpowiedzi ;) Co do favicony będzie jak wróci grafik, kwestia tygodnia.
Co do hasła to system może nie jest doskonały ale każdy użytkownik ściera się z nim tylko raz ;]

No, a teraz, co do edycji miejscówki, wczoraj przysiadłem i wykombinowałem ;p
Teraz w edycji miejscówki można dodać użytkowników którzy będą mieli dostęp do edycji :] System może nie jest jakiś zabójczo efektowny, ale zdaje swój egzamin.

I teraz prośba do was, jeśli się boicie że np nie będziecie prowadzić później miejscówki i wolicie żeby ktoś inny dodał kto jest bliżej niej, albo nie macie wystarczających materiałów to nic! Dodajcie miejscówkę, a jeśli ktoś będzie miał materiały to pewnie się zgłosi w komentarzach na PW/w komentarzu i poprosi o dostęp :) Postaram się niedługo dodać przycisk "Poproś o dostęp" czy coś w tym stylu i wtedy autor wpisu dostanie powiadomienie na maila :)

No dodajcie jakąś miejscówkę ;] bo nic z Kite na razie nie ma ;\ Ba! Nie ma nic z żywiołu woda, trzeba to przełamać. Zapraszam na stronę :)

Sugestie Sugestie Sugestie!

Wróć do „Offtopic”