wywiad dla niemieckiego radia

Dyskusje nie związane z profilem forum.
underinfluence

Post04 wrz 2009, 17:14

Szukam kogoś kto udzieliłby wywiadu dla niemieckiego radia po angielsku.

Chodzi o kogoś kto jest pracownikiem i opowiedziałby o problemach w pracy (niskie płace, zbyt długi czas pracy, kredyt do spłacenia itp.itd.) Radio z Berlina szuka pracowników, z którymi można byłoby porozmawiać:) Temat what are the main social and economic concerns and problems in today's Poland?

Może ktoś chciałaby poćwiczyć angielski? Wywiad chcą przeprowadzić w Warszawie we wtorek albo w srodę.

Więcej informacji mogę przekazać mailem'

mindelo@o2.pl

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2009, 17:56

mój pracodawca nie podziela mojej pasji do kitesurfingu i czasami jak wieje wymaga ode mnie żebym został i pracował :evil:

myślę, że to główny polish social problem.

bylemtam

Post05 wrz 2009, 18:00

co to za pomysł ? Chcą na ich forum oczernić nasz kraj ?!
każdy przecież kogo sie zapytasz powie, że:
-że za mało zarabia
-za dużo pracuje
-stosunek pracodawcy jest do dupy (za przeproszeniem)
-i ma za dużo kredytów itd.
Puszczą to w niemczech i dalej... będzie się utwierdzał wizerunek polaka, złodzieja, biedaka i mieszkańca kraju 3go świata
DZIĘKI!

grzechu
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2009, 21:51

A ile ty muszisz pracować w Polsce na swoj latawiec, a ile Niemiec na takim samym stanowisku w Niemczech?
Tzn co, mówmy że u nas raj na ziemi?

underinfluence

Post06 wrz 2009, 18:39

no myślę właśnie, że można ten negatywny wizerunek Polaka w oczach NIemców zmienić. Polska jest jednym z krajów UE, która radzi sobie z kryzysem (PKB na plusie jedynie w Polsce). Poza tym nie ma co porównywać Polski z Niemcami. Raczej trzeba Polske porównywać z Czechami, Słowacją, Węgrami ...

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post06 wrz 2009, 20:36

Grzechu pisze:A ile ty muszisz pracować w Polsce na swoj latawiec, a ile Niemiec na takim samym stanowisku w Niemczech?
Tzn co, mówmy że u nas raj na ziemi?

popraw mnie jeśli się mylę, ale w europie zachodniej ostatnio dużo mówi się o pokoleniu 1000 euro - za mało by żyć, za dużo by umrzeć - w odniesieniu do osób przed 30.

problem ten w znacznej mierze dotyczy południa europy, nie wiem jak niemiec,a nazwa pochodzi oczywiście od miesięcznego wynagrodzenia.

widać zatem, iż nasi "w unii europejskiej od dłuższego czasu koledzy" też mają problemy to raz,
a dwa, że jak już kogoś stać na kajta, a nie oszukujmy się, chociaż sytuacja się poprawia - z uwagi na coraz większy rynek wtórny - to ze względów finansowych nie jest to niestety sport dla każdego. - to chyba nie pasuje to do audycji polish social problem pod wezwaniem nie mam urlopu i wziąłem za duży kredyt.

no, ale widzę z ostatniego posta, że celem wywiadu jest chyba raczej pokazanie normalności w polsce, a w takim razie popieram ;)

grzechu
Kontaktowanie:

Post06 wrz 2009, 21:00

underinfluence pisze:Polska jest jednym z krajów UE, która radzi sobie z kryzysem (PKB na plusie jedynie w Polsce).

Bo w Polsce nie znajdziesz wielkich narodowych koncernów ktore mogą upaść, to też nie upadały i nie było takiego zachwiania? Nie wiem.
Nie chce się tu wdawać w dyskusje o ekonomii bo sie na niej nie znam, ale myśle, ze jednak taki przykłądowy handlowiec w Niemczech w porównywalnej firmie zarabia znacznie więcej niż handlowiec w Polsce.
Wywiad ma być dla Niemieckiego radia, docelowo odbiorcami są przecież Niemcy dlatego porównuje z Niemcami.
Ted, kajt był tylko przykłądem

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2009, 14:45

Spoko, ja po prostu lubię myśleć, że u nas jest zajebiście ;)

underinfluence

Post07 wrz 2009, 19:43

dla niemieckiego radia, ale internetowego, którego odbiorcami są przede wszystkim Amerykanie ...

grzechu
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2009, 20:25

trzeba bylo tak od razu :)
ale niewiele to zmienia

underinfluence

Post08 wrz 2009, 20:59

do bani z tym wywiadem. Niemcy to jednak Niemcy ...

underinfluence

Post08 wrz 2009, 21:02

to znaczy chciałam powiedzieć, że spotkałam się z nimi i nie jestem z niego zadowolona, chociaż występowałam jako ekspert to i tak nie pytali o ważne sprawy, a tylko o to co chcieli usłyszeć ...

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2009, 23:41

nic się nie zmienili od zaborów :evil:

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post10 wrz 2009, 08:31

bylemtam pisze:co to za pomysł ? Chcą na ich forum oczernić nasz kraj ?!
każdy przecież kogo sie zapytasz powie, że:
-że za mało zarabia
-za dużo pracuje
-stosunek pracodawcy jest do dupy (za przeproszeniem)
-i ma za dużo kredytów itd.
Puszczą to w niemczech i dalej... będzie się utwierdzał wizerunek polaka, złodzieja, biedaka i mieszkańca kraju 3go świata
DZIĘKI!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dobrze ze nie mieszkam w kraju ludzi negatywnie oceniajacych siebie i swoja sytuacje

Wróć do „Offtopic”