opaski power balance!

Dyskusje nie związane z profilem forum.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post07 lut 2011, 17:04

Hmm, ja akurat pierwszą opaskę PB dostałem od znajomego jeszcze zanim koledzy w Polsce chwycili ten świetny pomysł ;)

Co Wam będę mówił - na prezent fajne, dobrze na ręce wygląda ;)

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post07 lut 2011, 19:09

przemass pisze:Co Wam będę mówił - na prezent fajne, dobrze na ręce wygląda ;)

...tak też przypuszczałem :hand:

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post07 lut 2011, 21:47

więcej wiary Panowie :thumbsup:

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post07 lut 2011, 22:02

niedawno, dostałem konkurencyjny kawałek plastiku.
lans za 30 eurasów? przecież 1 i 2 to placebo. 8) jak wiele można ludziom marketingowych bulszitów wciskać

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 00:50

możesz nawet iWater sprzedać, jak się postarasz :P

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post09 lut 2011, 20:38

No ale był już ktoś na testach? Bo umieram z ciekawości jakie będą opinie po testach?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post10 lut 2011, 16:31

Test nie jest najlepszym pomysłem marketingowym - najpierw przeprowadza się go na osobie która nie założyła jeszcze PB, zaraz potem to samo z założoną opaską - polega na zachwianiu równowagi, w obu przypadkach w ten sam sposób. Oczywiście - osoba która jest po pierwszej próbie wie już czego się spodziewać więc zareaguje odpowiednio lepiej.

Z drugiej strony istnieje teoria że tak naprawdę pomaga noszenie czegokolwiek na jednej z rąk - jakiś psychologiczny sposób poprawy równowagi...Jeśli do tego dołączymy wiarę że PB MOŻE pomagać - mamy gotowy produkt ;) tak jak pisałem - na prezent fajne ale nie ma co liczyć na mistrzostwo świata ;)

bart_dr

Post10 lut 2011, 19:59

fajnie to wyglada kolorowy swatch za tylko 30 euro wiecej;]

Awatar użytkownika
MassTurbo
Kontaktowanie:

Post12 lut 2011, 14:47

Przemaass - ja PB i jego testy znam, testowałem wiele osób i też spotkałem się z teorią o tym, ze organizm przygotowuje się na obciążenie w przypadku 2 próby danego testu. Brzmi to bardzo sensownie.
Wrodzona ciekawość nie pozwoliła mi przejść obok takiego info obojętnie i oczywiście robiłem potem testy na różnych osobach w myśl zasady: 3 razy na sucho i np. czwarty z opaską - efekty są praktycznie takie same jak wcześniej. Jedynie w teście na elestyczność było widać parę razy, że kolejne próby wypadały odrobinę lepiej - pewnie organizm po prostu się rozgrzewał/rozciągał za każdym razem.
I na koniec: obawiam się, że test jest jednak najlepszą rzeczą jaką marka może robić - widziałem już twarze wielu sceptyków po teście;)

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post12 lut 2011, 16:44

Widziałem takie coś w TV shop na TVP1 :) 99zł :)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post12 lut 2011, 17:27

a czy ktokolwiek spróbował odwrócić test tj najpierw z opaską a potem bez :?: Bez tłumaczenia, że opaska poprawia równowagę :?:

Awatar użytkownika
MassTurbo
Kontaktowanie:

Post13 lut 2011, 13:18

Testy odwrócone tez robiłem, w zdecydowanej większości wychodzą jak przy normalnej kolejności....żeby nikt nie mówił o placebo w ogóle nie mówię jaki będzie efekt, sprawdzam jakie ludzie mają reakcje i jest wtedy naprawdę ciekawie. Kiedyś testowałem działanie podróbki z allegro, gość od razu pokazał na właściwą opaskę.
Przy uprawianiu sportu efekt już nie był tak jednoznacznie widoczny.
Onzo - polecam Ci sprawdzić samemu - ale koniecznie na oryginalnej opasce - w którymś z punktów dystrybucji zrobią Ci testy jakie tylko będziesz chciał;)

RzecznikPowerBalance

Post24 lut 2011, 14:31

Witam,

Z chęcia odpowiem na wszystkie pytania i watpliwości co do marki PowerBalance.

Power Balance to marka z zupełnie nowej kategorii produktowej Performance Technology, pierwotnie przeznaczona dla profesjonalnych zawodników i pomagająca im uaktywnić oraz optymalnie wykorzystać swoje naturalne zasoby energii.
Na grupę produktów składają się silikonowe i neopranowe opaski na przeguby dłoni oraz naszyjniki. Zawierają one 2 zaprogramowane dyski z hologramami z tzw. Mylaru.
Efektem używania opaski Power Balance jest zdecydowana poprawa balansu ciała, jego siły i elastyczności.
Power Balance to marka o amerykańskim rodowodzie, działająca globalnie .
Zaskakujące efekty działania spowodowały, że opaski Power Balance błyskawicznie stały się bardzo popularne wśród aktywnych sportowców – używają ich min. Cristiano Ronaldo, David Beckham, Shaquille O’Neal.
W samej tylko Formule 1 Rubens Barrichello, Mark Webber i nasz rodak Robert Kubica. Różnokolorowe wersje opasek miało na swoich nadgarstkach min. 35% kolarzy biorących udział w tegorocznym Tour de France i zwycięska drużyna piłkarska Hiszpanii.
Podkreslam ze sportowcy nie maja placone za noszenie opasek. A można na nich trafic w każdej dziedzinie sportu.
Przekonajcie sie sami http://www.powerbalancepolska.pl/store-locator znajdziecie sklepy gdzie mozna testowac opaski, i sprawdzcie na wlasnej skorze, czy na Was to dziala.

pozdrawiam

Tomek
Rzecznik PowerBalance

Pawel
Deska: Chiatta 5'8
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 lut 2011, 14:45

Próbowałem pływać z tym szajsem - gówno daje. Ja w każdym bądź razie nie odczułem różnicy. Robili mi test z i bez, nie zadziałało - "Bo ja jakiś dziwny jestem". Do ćwiczenia równowagi więcej daje mi balanceboard - uczysz swoje ciało i bańkę, a i radochy więcej.

RzecznikPowerBalance

Post24 lut 2011, 14:55

Pawel pisze:Próbowałem pływać z tym szajsem - gówno daje. Ja w każdym bądź razie nie odczułem różnicy. Robili mi test z i bez, nie zadziałało - "Bo ja jakiś dziwny jestem". Do ćwiczenia równowagi więcej daje mi balanceboard - uczysz swoje ciało i bańkę, a i radochy więcej.

Zaden test na Tobie nie dzialal?

http://www.youtube.com/watch?v=Py-B1ZTs ... r_embedded

Bardzo ciekawy test, ktory mozna przeprowadzic z kumplem, czyli bez mozliwosci domniemanych manipulacji ze strony sprzedajacego.

Tomek

Rzecznik PowerBalance

Wróć do „Offtopic”