Rafting (spływy pontonowe) - gdzie w Europie?

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Dxx

Post11 cze 2011, 18:34

Witam,
na wstępie zaznaczam że celowo nie umieszczam tematu w dziale offtopic aby został zauważony przez jak największą ilość osób. I będę wdzięczny za nie przenoszenie wątku.

Czy ktoś orientuję się gdzie w okolicy naszego pięknego kraju można wybrać się na taki spływ? Nie chodzi oczywiście o spływ piknikowy gdzie można wziąć Babcie i dzieci, tylko o coś z zacięciem "ekstremalnym", interesuję mnie spływ który można by umieścić co najmniej ok 3 stopnia trudności w 7 stopniowej skali. Trzeci stopień tak opisany został w sieci: "WW III – od tego stopnia trudności tak naprawdę zaczyna się prawdziwa zabawa na brak atrakcji na pewno nie będziemy narzekać, prócz silnych prądów i wysokich fal napotkamy miejsca trudne do pokonania".
Ze znalezionych informacji najciekawiej zapowiada się czarna góra i kanion rzeki Tara, ale to ponad 1500km. Może coś w alpach lub gdzieś bliżej? W Polsce tylko Dunajec i to piknikowo.

Forum zostało mi polecone przez osobę która twierdzi że jest tutaj wiele osób interesującymi się też innymi sportami wodnymi niż główny poruszany tutaj:]

Pozdrawiam.
Deiks

Awatar użytkownika
Grześ
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post12 cze 2011, 10:26

sprawdź miejscowość Bovec w Słowenii :thumbsup:

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post12 cze 2011, 10:46

Nin w Chorwacji

Pozdro...

hela

Post13 cze 2011, 17:39

Polecam Pireneje - różne stopnie trudności i rewelacyjne widoki :) Dodatkowo skoki z mostu itp, itd. ...wino dobre też :D pozdr
Ja byłam po stronie francuskiej.

Dxx

Post21 cze 2011, 00:44

Dzięki za info. A jakieś konkrety? Biura podróży? Noclegi? Linki? Ceny?

Awatar użytkownika
grant1

Post23 cze 2011, 22:45

polecam ten link:
http://www.naelimits.co.uk/
wprawdzie to w szkocji ale przeciez leciec tam mozna juz za jakies 200zl tanimi liniami.zabukowac date i zaplacic mozna internetem.Ja bylem tam w zeszlym roku na raftingu połączonym z clif jumpingiem (skoki ze skał).Plyniesz rwąca rzeka ,zatrzymujesz sie chyba ze 3 razy ,wspinasz sie na skałki (od 4 do 15 metrów) i skaczesz.Adrenalina murowana !!!.Poza tym maja tam kupe innych atrakcji jak: bodyrafting,canoning,bungee,paintball i inne takze mozna przez pare dni sie niezle zabawic.koszt z tego co pamietam tego raftingu to ok.40 funtow za 3 godz adrenaliny.przy zakupie kilku atrakcji lub w wiekszej grupie zawsze daja rabaty - mozna sie dogadac.
ale pamietaj o jednym,ze gdziekolwiek nie pojedziesz zawsze najlepiej robic to wiosna poniewaz wtedy rzeki po zimie sa najbardziej rwące (jezeli zależy ci na naprawde mocnej dawce adrenaliny)

Wróć do „Offtopic”