TRUCIZNA !!!

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
Kosek
Posty: 1527
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:12
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Lokalizacja: Łeba
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:
 
Post31 sty 2008, 19:19

do offtopicu z tym gownem

albo idz na sfd.pl tam mozesz popisac na takie tematy

BETON
Posty: 51
Rejestracja: 04 sty 2008, 22:31
Lokalizacja: koniec świata obecnie wawa
Kontaktowanie:
 
Post31 sty 2008, 19:20

Widzę, że tu sami zagorzali wielbicie wysokoprzetworzonej chemicznej żywności. :shock:

YANOSIK NA PREZYDENTA :!: :!: :!:

Ja tam wolę wędzonego pstrążka, ewentualnie goloneczkę z ryżem a jak ktoś woli aspartamy, benzoesany sodu i inne fajne związki chemiczne to już jego sprawa.

P.S. Powodzenia w ratowaniu świata :wink:

Awatar użytkownika
Zacky
Posty: 182
Rejestracja: 15 sty 2007, 21:45
Lokalizacja: Pöchlarn
Kontaktowanie:
 
Post31 sty 2008, 20:05

BETON pisze:Widzę, że tu sami zagorzali wielbicie wysokoprzetworzonej chemicznej żywności. :shock:

YANOSIK NA PREZYDENTA :!: :!: :!:

Ja tam wolę wędzonego pstrążka, ewentualnie goloneczkę z ryżem a jak ktoś woli aspartamy, benzoesany sodu i inne fajne związki chemiczne to już jego sprawa.

P.S. Powodzenia w ratowaniu świata :wink:


No tak, bo jak przeciez nie jednoznaczne "ZA" to zaraz "PRZECIW"... :roll:

kowalm
Posty: 1627
Rejestracja: 07 sty 2008, 19:03
Lokalizacja: Chałupy 6, KITE.PL
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:
 
Post31 sty 2008, 20:44

niepowiem nie przeczytalem ton stron internetowych i ale z tego co wiem (dokument min. o tym w discovery ot moja wiedz) to w malych ilosciach tak jakby jest rakotworczy ale to tylko 1 z wielu czynnikow np. jedzenie chips'ow ziemniaczanych czy frytek z makdonalda jest bardziej rakotworcze niz aspartam 8)
a do tej reszty dolegliwosci i chorob wymienionych przez yanosik'a jest realna
(i tak znikoma czesc) ale pod jednym malym warunkiem trzeba miec albo odpornosc jakbys zlapal HIV'a albo i gorsza lub wpieprzac baaaaaardzo duuuuuuuzo np slodzika
reasumujac szkodzi tylko w skrajnych rzadkich przypadkach (bo kto wpieprza 50slodzikow dzienie??)

yanosik
Posty: 3075
Rejestracja: 22 gru 2006, 22:16
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Lokalizacja: HelZatokaŻnin
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:
 
Post31 sty 2008, 23:16

ObrazekObrazekObrazek

Topic otworzony był już przeszło 420 razy. Wystarczy!!! Może komuś się ta wiedza przyda !!!
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 23:22 przez yanosik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SWIRUS
Posty: 992
Rejestracja: 07 sie 2006, 12:03
Lokalizacja: Sz-n
Kontaktowanie:
 
Post31 sty 2008, 23:20

Spać YANOSIK!

przemass
Posty: 3798
Rejestracja: 06 maja 2006, 22:01
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Lokalizacja: ChalupyCumbuco
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:
 
Post31 sty 2008, 23:40

WOW bez niektórych to forum byłoby naprawdę nudne...A nie lepiej pojechać sobie na snowkite/kite, wyluzować się bez zabójczych trucizn...?

Polecam.

yanosik
Posty: 3075
Rejestracja: 22 gru 2006, 22:16
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Lokalizacja: HelZatokaŻnin
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:
 
Post01 lut 2008, 00:00

Ile ja bym dał, żeby móc po świeżym śniegu sobie pobrykać :roll: Ale co jest za oknem, każdy widzi, a człowiek z nudów muchy łapie...
...albo pisze kontrowersyjne topiki Obrazek!!!
Niech już lepiej śnieg spadnie, bo niektórzy zażądają wykluczenia mnie z forum :cry: :cry: :cry:

pier
Posty: 23
Rejestracja: 29 paź 2005, 11:46
Lokalizacja: Gdynia
Kontaktowanie:
 
Post01 lut 2008, 08:17

Śmieszą mnie wnioski dotyczące dodatków do żywności rynkowe E!
Idąc rozumowaniem Janosika trzeba uważać, aby przy uprawianiu kite'a zbyt dużo wody z Bałtyku nie pobierać. Można sobie zasolić organizm :).
Trochę kręcę beczkę, ale nie przesadzajmy!!!!
Podawanie zbyt często i w zbyt dużej ilości marchwi (wydaje się iż naturalnie i zdrowo)w różnych postaciach małym dzieciom powodować może niedotlenienie organizmu - SINICĘ- wynikające z zawartości azotanów i azotynów w warzywach korzeniowych (ich naturalna postać, wynikająca ze środowiska).
Więc apel:
niech spadnie śnieg lub niech ten klimat się szybciej ociepla jedzmy kiełbasy z grylla i tłuste golonki, wędzone ryby popijajmy napojami light - TYLKO W ROZSĄDNYCH ILOŚCIACH.

Awatar użytkownika
Regis
Posty: 450
Rejestracja: 02 wrz 2006, 22:29
Deska: CrazyFly Raptor 135x41
Latawiec: Peter Lynn Fury v3 10
Lokalizacja: Dębinki
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:
 
Post02 lut 2008, 00:04

Jesli przyjrzycie sie czasteczce aspartamu ogarniecie dla czego mozna twierdzic, iz zawiera trzy zwiazki:

Obrazek

Sek w tym, ze szanse na oddzielenie czasteczki metanolu w naszym organizmie są diablo male. Chyba ze ktos zapije aspartam Kretem albo chapnie tetrahydroglinianu litu .. w tedy fakt, wiazanie estrowe szlak trafi...
Inaczej... dupa blada nic nie wyjdzie z tego interesu.



P.S.
Ktos wspomnial o winach. Otoz im wyzsze gatunkowo wino tym wiecej SO2... czemu? Bo to prosty i latwy zwiazek do klarowania wina.

Co wiecej, na zachodzie w przeciwienstwie do naszego kraju, normą jest sypanie SO2 do sokow! Dla tego zamiast aspartamu lepiej unikac przezroczystych, klarownych sokow takich jak wisniowy czy jablkowy.

Awatar użytkownika
MatDe
Posty: 692
Rejestracja: 24 wrz 2006, 20:45
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:
 
Post02 lut 2008, 00:14

Regis pisze:Otoz im wyzsze gatunkowo wino tym wiecej SO2...


Tu nie ma żadnej pomyłki?

yanosik
Posty: 3075
Rejestracja: 22 gru 2006, 22:16
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Lokalizacja: HelZatokaŻnin
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:
 
Post02 lut 2008, 00:40

...może i macie rację :thumbsup:
Jednak ja nie cierpię tego kilkugodzinnego uczucia, jakbym się mydła najadł, po spożyciu np. napoju słodzonego aspartamem.
Może stąd się bierze moja niechęć do tego ścierwa, które dodają do coraz większej ilości produktów.
Tak czy siak jednak uważam, że cukier jest pewniejszy, bo rośnie w naturze, a aspartam to jednak chemiczna mieszanina.
Myślę poprostu, że za kilkanaście lat okaże się, czy aspartam jest faktycznie bezpieczny, czy nie :roll:
Ja jednak wolę na zimne dmuchać :wink:

Awatar użytkownika
Regis
Posty: 450
Rejestracja: 02 wrz 2006, 22:29
Deska: CrazyFly Raptor 135x41
Latawiec: Peter Lynn Fury v3 10
Lokalizacja: Dębinki
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:
 
Post02 lut 2008, 09:03

MatDe pisze:
Regis pisze:Otoz im wyzsze gatunkowo wino tym wiecej SO2...


Tu nie ma żadnej pomyłki?


Niestety nie ;/

kowalm
Posty: 1627
Rejestracja: 07 sty 2008, 19:03
Lokalizacja: Chałupy 6, KITE.PL
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:
 
Post02 lut 2008, 09:10

:shock: :shock: :shock: z tego wynika ze im tansze tym zdrowsze :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Regis
Posty: 450
Rejestracja: 02 wrz 2006, 22:29
Deska: CrazyFly Raptor 135x41
Latawiec: Peter Lynn Fury v3 10
Lokalizacja: Dębinki
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:
 
Post02 lut 2008, 09:34

Tez nie do konca tak jest. Tanich win nikt nie kontroluje :P

Co gorsze, siarczyny to bardzo popularne srodki konserwujace, ze wzgledu na ich przeciwutleniajace wlasciwosci. Wiec jak widzicie jabluszka w zalewie i sa takie sliczniutkie bialutkie - przeczytajcie ulotke. Albo sa zlane siarą albo wit.C :D

Na szyneczce tez moze byc napisik "zwiera siarczyny" :P


Wróć do „Offtopic”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości

cron