rako pisze:Do pewnego stopnia sie zgadzam, ale nie do konca. Tam nie chodzilo o przygotowanie przemyslanej ekspedycji z prawdziwego zdarzenia. Wrecz przeciwnie, w takim wypadku caly idealizm, symbolika i przeslanie tego filmu vel. wydarzenia wzielyby w leb. Chodzilo o totalne pojscie na zywiol, spontanicznosc, odciecie sie od swiata dobr materialnych i zycie wbrew ogolno przyjetym zasadom i to wg mnie jest najlepsze w tej calej historii.
Gumiś. pisze:Miasto Boga w reżyserii Fernando Meirellesa.
Filmik nakręcony na podstawie powieści Paulo Linsa (ten sam tytuł). Przepiękny film ukazujący prawdziwe życie na przedmieściach Rio. Mnie osobiście film powalił na kolana, szczególnie biorąc pod uwagę to, iż jest on oparty na faktach autentycznych i wszystkie wydarzenia miały miejsce w rzeczywistości. Wszystkim polecam ! Co prawda film jest z 2002 ale dotychczas nie widziałem lepszego o podobnej fabule.
Pzdr
Smokie pisze:Byłem na Batmanie...... I już zapomniałem..... Znowu Amerykanie piorą swoje fobie, obawy i nastroje społeczne w kinie akcji... Jak na kino klasy B to całkiem niezłe
Jeśli podobało wam się Miasto Boga to zerknijcie na tą meksykańsko-hiszpańska produkcje:
A od połowy września w kinach nowa produkcja Mathieu Kassovitza " Babylon A.D.", która co prawda może okazać się gniotem....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość