Kite Cabrinha - jak odebrac zalegla platnosc

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post07 lis 2009, 00:56

ja to bym kolesia olal, info o zlodzieju umiescil na forum z jego danymi oraz latawca.
ps. swoja droga to sam jestes sobie winien ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, przynajmniej sie poznales na 'koledze'.

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post09 lis 2009, 08:42

jagodek pisze:
Pozdrawiam i nie gniewaj się.

Do głowy mi nie przyszło się gniewać.... tym bardziej, że potrafię to obronić
;)

/edit
...a co do tego, że nie jest doskonała... wskazałem ścieżkę postępowania, a nie wypowiadałem się o zasadności / niezasadności czy szansach.

jagodek

Post09 lis 2009, 12:15

Witam!

Hardy jesteś......... :)

Zapewne mógłbyś obronić w luźnej dyskusji, lecz nie przed Sądem, normy ius cogens nie podlegają swobodnej ocenie Sądu.

A jak pytający "umoczy" z powodu złej porady, to dalej będziesz mu w ten sposób doradzał, bo Sąd się "pomylił"?
Jeżeli chcesz zagłębić się w temat, to zapraszam do kancelarii.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post09 lis 2009, 20:33

lecz nie przed Sądem, normy ius cogens nie podlegają swobodnej ocenie Sądu

...a którą to z norm naruszyłem :?:
Jeżeli masz na myśli kwestie dotyczące jurysdykcji krajowej, to rzeczywiście, przyznaję rację, w pewnych okolicznościach sąd polski mógłby się okazać niewłaściwy.

Jeżeli chodzi o coś innego, poddaję się pod osąd i zapraszam do dyskusji, ponieważ nigdy nie twierdziłem, że mam monopol na wiedzę.

Przyznam jednak rację, iż swoją wypowiedź powienem był zacząć bądź skończyć "idź do Kancelarii, bo sam sobie nie poradzisz".

seba76
Deska: Nobile NHP/50Fifthy
Latawiec: Cabrinha/North/Wainman
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post12 lis 2009, 16:29

jagodek pisze:Witam!
Wydaje mi się, że z całą pewnością powinieneś udać się do wykwalifikowanego prawnika. Opłata za poradę nie jest wygórowana. Wbrew pozorom, odzyskanie wierzytelności w tym przypadku nie będzie tak proste. Stan faktyczny opisany przez Ciebie jest zbyt ogólny i odpowiedź nie może być jednoznaczna. To tyle.

@ted, przy całej sympatii do Ciebie, ale Twoja porada nie jest doskonała.....
Jeżeli jesteś prawnikiem, to zasady etyki zabraniają mi oceniać zasadność Twojej wypowiedzi. Przemyśl to.

Pozdrawiam i nie gniewaj się.

-----------------------------------------------------------------------------------
witam - posiadam cala korespondencje oraz zdjęcia i numery seryjne

9663 | 2009-11-06 12:32:46 | Cabrinha Convert 2009 IDS - 9m - complet | Wydrukuj
Latawiec kolor - zólto-czerwony Seria numer - 68NH03C160016 Product Code - KO9CVID09016STD wyprodukowany - 12-sep-2008 numer zamówienia - 68NH03C160016KA133123 Quality control - 3-9 Posiada szycie na jednej z tub(poprzecznej) - łatka ma kolor oryginalnego materiału. Bar - złamany doonkey dick oraz do wymiany linka do lądowania (przetarta) Latawiec jest zarejestrowany w Irlandii aktualnie posiada go osoba ( kobieta )w Polsce z Poznania której stan techniczny latawca jest znany. Osoba ta nie uiściła wpłaty za sprzęt - przywłaszczyła go sobie. Proszę wszystkich o nie kupowanie tego sprzętu na jakichkolwiek Aukcjach ponieważ formalnie należy on do mnie. Sprawa w najbliższych dniach zostanie przekazana do Wydziału Policji i Sadu Cywilnego w Krakowie
---------------------------------------------------------------------------

Dzis dostalem przelew w wysokosci 25 zlotych na konto - takze mysle ze dalsze kroki juz znamy

seba76
Kontaktowanie:

Post12 lis 2009, 16:35

ted pisze:
lecz nie przed Sądem, normy ius cogens nie podlegają swobodnej ocenie Sądu

...a którą to z norm naruszyłem :?:
Jeżeli masz na myśli kwestie dotyczące jurysdykcji krajowej, to rzeczywiście, przyznaję rację, w pewnych okolicznościach sąd polski mógłby się okazać niewłaściwy.

Jeżeli chodzi o coś innego, poddaję się pod osąd i zapraszam do dyskusji, ponieważ nigdy nie twierdziłem, że mam monopol na wiedzę.

Przyznam jednak rację, iż swoją wypowiedź powienem był zacząć bądź skończyć "idź do Kancelarii, bo sam sobie nie poradzisz".

============================================

Z mojej strony Wielkie Dzieki TEd - czekalem do dzis na przelew i jak juz wspomnialem dostalem 25zloty - takze czas wziasc sie za Panne A.L z Poznania i mam nadzieje ze Prawo w Naszym Kraju bedzie po stronie poszkodowanego

Awatar użytkownika
rapanui
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 lis 2009, 17:37

Dawaj imie, nazwisko, zdjecia jak masz i temat na glowne.. trzeba tempic takie frajerstwo.. Niech wszyscy sie na tej milej Pani poznaja.. :?

seba76
Kontaktowanie:

Post12 lis 2009, 20:12

rapanui pisze:Dawaj imie, nazwisko, zdjecia jak masz i temat na glowne.. trzeba tempic takie frajerstwo.. Niech wszyscy sie na tej milej Pani poznaja.. :?

------------------------------------------------------------------------------
Mam wszystkie dane i zdjęcie tez - poczekam jeszcze 2 dni - oczywiście telefonów nie odbiera
I wrzuce ja na główne forum - gotuje się już we mnie - uwierz

Awatar użytkownika
nuusia
Kontaktowanie:

Post12 lis 2009, 22:38

osób z Poznania trochę na forum jest :) podziel się z nami kto to to odbierzemy Twoj sprzet ewentualnie odwiedzimy kolezanke :P

seba76
Kontaktowanie:

Post13 lis 2009, 01:50

nuusia pisze:osób z Poznania trochę na forum jest :) podziel się z nami kto to to odbierzemy Twoj sprzet ewentualnie odwiedzimy kolezanke :P

-------------------------------------------------------------
Jeszcze jest nadzieja tylko w Uczciwych Rodzicach którzy zobowiązali się do odesłania kajta jeśli go tylko znajda a znikną na dniach z ich oczów ( jak powiedziała im "Uczciwa córka odesłała go do mnie ).
Mnie natomiast powiedziała ze uregulowała - zrealizowała przelew ( otrzymałem 25 złoty )

Także jutro jest dniem ostatecznym - kontaktuje sie ponownie z rodzicami (przedstawiam im oficjalne stanowisko ponieważ Pani A.L posiada 3 telefony i pod żadnym nie jest dostępna )później publikuje dane świeżej Kitesurferki - tylko po to ze by uchronić nas wszystkich przed
nieuczciwymi osobami w naszym środowisku

PS: Nie myślałem ze tak zacznie się moja przygoda z kitesurfingiem

Pozdr.wszystkich uczciwych

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post13 lis 2009, 12:34

Odradzam Ci umieszczania jej danych osobowych - jeszcze Cię za to oskarży - nie wolno Ci tego robić do czasu aż nie zostanie jej udowodniona wina - a tego sam robić nie możesz.

A to że dokonała przelewu jest dla Ciebie bardzo dobre - potwierdza otrzymanie ponaglenia do zapłaty i jednocześnie brak chęci zapłacenia całej kwoty.

seba76
Kontaktowanie:

Post13 lis 2009, 12:48

onzo pisze:Odradzam Ci umieszczania jej danych osobowych - jeszcze Cię za to oskarży - nie wolno Ci tego robić do czasu aż nie zostanie jej udowodniona wina - a tego sam robić nie możesz.

A to że dokonała przelewu jest dla Ciebie bardzo dobre - potwierdza otrzymanie ponaglenia do zapłaty i jednocześnie brak chęci zapłacenia całej kwoty.

----------------------------------------------------------------
Wiem wiem u nas sie chroni krętaczy.
UWAGA - dzis po kontakcie z kupującą dowiedziałem się ze Kajt został mi odesłany - i nie rozumie mojego zachowania
Hmm czy ja mówiłem ze jestem św.Mikołajem ?

seba76
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 02:23

Witam ponownie - do dzis nie mam przesylki takze mysle ze czas juz sie skonczyl dla Panny A.L z Poznania

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 10:15

Seba - nie przejmuj się - ja osobiście miałem "niezły przebój" z kupnem kite w IDEALNYM stanie - dostałem szrot z 0,5 kg piasku w worku. Po kilku tygodniach i kilkunastu interwencjach (!), nie odbieraniu telefonów i wykrętach itp dostałem drugiego, który miał być już tym razem w NAPRAWDĘ idealnym stanie. Latawiec nie był wytrzepany ale szyty, łatany, z wyrwanym zaworem w tubie poprzecznej a przede wszystkim był ZUPEŁNIE INNYM MODELEM NIŻ TEN, KTÓRY ZAMAWIAŁEM!! Dla mnie była to totalna załamka: wydana kasa, brak działającego kite i zmarnowanie sobie pół sezonu na walkę z KOLEGĄ Z KITEFORUM (!) Nie pozostało mi nic innego jak naprawić oba latawce na własny koszt i latać. Wyobrażałem sobie to jednak inaczej.

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post24 lis 2009, 10:53

peg pisze:Seba - nie przejmuj się - ja osobiście miałem "niezły przebój" z kupnem kite w IDEALNYM stanie - dostałem szrot z 0,5 kg piasku w worku. Po kilku tygodniach i kilkunastu interwencjach (!), nie odbieraniu telefonów i wykrętach itp dostałem drugiego, który miał być już tym razem w NAPRAWDĘ idealnym stanie. Latawiec nie był wytrzepany ale szyty, łatany, z wyrwanym zaworem w tubie poprzecznej a przede wszystkim był ZUPEŁNIE INNYM MODELEM NIŻ TEN, KTÓRY ZAMAWIAŁEM!! Dla mnie była to totalna załamka: wydana kasa, brak działającego kite i zmarnowanie sobie pół sezonu na walkę z KOLEGĄ Z KITEFORUM (!) Nie pozostało mi nic innego jak naprawić oba latawce na własny koszt i latać. Wyobrażałem sobie to jednak inaczej.

Ale teraz jesteś wyposażony w cały zestaw :wink:
pozdrawiam

Wróć do „Offtopic”