LAPTOPY - jakie polecacie?

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 15:44

morlov pisze:Mam ibm'a r51 w ktorym plyta i procek nie przezyly upadku z wysokosci. na czas jak byl w serwisie musialem cos kupic i kupilem najtanszego acera extensa 5220. i jestem z niego mega zadowolony, pech chcial ze dysk nie przezyl wstrzasow i mrozu, powstaly bad bloki. i kolejny plus dla acera. kurier zabral kompa w poniedzialek, zostal wyslany do czech (najblizszy serwis acera) tam wymienili mi dysk i wnastepny poniedzialek byl juz u mnie w domu. tak wiec wielki szacun same przesylki zajely 6dni. najszybszy serwis z jakim sie spotkalem :) Osobiscie moge spokojnie polecic nowe acery, od tych sprzed roku sam uciekalem. Poza tym hp pavilion super wykonanie, asusy juz mi sie znudzily ale tez nie sa zle. ibm lenovo to juz nie to samo ale nadal wytrzymale na uderzenia :)

..tu sie zgodze z Toba Morlov co do serwisu.. faktycznie najszybszy serwis jaki w zyciu widzialem (pewnie dlatego, ze w Brnie :). Wysylalem komus acera i mozecie wierzyc lub nie ale byl spowrotem naprawiony za 3 dni!!!

morlov
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 15:47

szed pisze:
sdareks pisze:Absolutnie Lenovo ....Jedyna wada to cena - racja..

..dorzucilbym jeszcze: brak nagrywarki DVD, brak kamery, brak cyfrowego wyjscia, 14'' zamiast 15'' i pare innych wad.. :)

no to prosze http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=111_212&products_id=8656 pierwszy lepszy.

tylko panowie. musimy ustalic o jakim przedziale cenowym mowimy. i jakie przeznaczenie. ostatnio znajomym znalazlem za 2k asus ktory mial wszystkie mozliwe interfejsy, czytniki, karty itp. (z wyjatkiem wifi draft n) - http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=111_212&products_id=8656. i tylko jedno ale... nigdy wiecej notebooka z amd.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 15:56

morlov pisze:
szed pisze:
sdareks pisze:Absolutnie Lenovo ....Jedyna wada to cena - racja..

..dorzucilbym jeszcze: brak nagrywarki DVD, brak kamery, brak cyfrowego wyjscia, 14'' zamiast 15'' i pare innych wad.. :)

no to prosze http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=111_212&products_id=8656 pierwszy lepszy.

tylko panowie. musimy ustalic o jakim przedziale cenowym mowimy. i jakie przeznaczenie. ostatnio znajomym znalazlem za 2k asus ktory mial wszystkie mozliwe interfejsy, czytniki, karty itp. (z wyjatkiem wifi draft n) - http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=111_212&products_id=8656. i tylko jedno ale... nigdy wiecej notebooka z amd.

..no ok Morlov.. niby ma wszystkie potrzebne rzeczy. Wiele parametrow ma slabych ale sie juz nie bede wglebiac. To jest zawsze pytanie czy ktos woli wydac 2 lub 3 razy wiecej i nie miec problemow przez nastepne wiele lat uzytkowania.. malo tego.. sprzedac to potem z calkiem niezlym zwrotem, czy tez woli zaoszczedzic i za pol roku sie wqur.. c :). Poza tym ma on jedna podstawowa wade, ktorej nie przeskoczys: system (jesli tak to w ogole mozna nazwac) hehe :)
Zreszta.. ten temat pachnie wojna.. podobnie jak 'jaki latawiec jest lepszy' :)
pozdro!.. ja tam wole jablka :)

morlov
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 16:04

Dokladnie :) do podrozy i jako drugi komp wybralbym MacBook Air albo lenovo x300. jako stacjonarny hp pavilion z 17".. tak wiec cena i przeznaczenie. zloty srodek (o ile taki jest) to jakis 15,4" za jakies 3,5k. Moj acer kosztowal mnie 1400brutto (2 gb ramu dysk 120, intel 965) i jestem mega zadowolony..

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 16:11

morlov pisze:Dokladnie :) do podrozy i jako drugi komp wybralbym MacBook Air albo lenovo x300. jako stacjonarny hp pavilion z 17".. tak wiec cena i przeznaczenie. zloty srodek (o ile taki jest) to jakis 15,4" za jakies 3,5k. Moj acer kosztowal mnie 1400brutto (2 gb ramu dysk 120, intel 965) i jestem mega zadowolony..

..pogadamy za rok lub dwa :)
ps. akurat 'Air' to najmniej trafiony produkt ze stajni S.Jobsa aczkolwiek napewno bardzo efektowny i jesli ktos potrzebuje kompa tylko do podrozy, netu i podstawowych rzeczy to ok. Natomiast MacBookPro 15'' zalatwia wszystko.. tylko oczywiscie ma swoja cene. Jezdzic tez mozna lanosem, fordem lub bmka i merolem :)

rako
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 16:36

Oczywiscie wszystko zalezy od egzemplarza, ale wydaje mi sie ze ci ktorzy marudza na Acera nigdy go nie mieli bo wlascicieli narzekajacych jeszcze nie spotkalem szczerze mowiac. Od zachwytu sa rowniez dalecy ale kazdy twierdzi ze swoja funkcje spelnia bardzo dobrze, a przeciez o to chodzi. Swojego mam od ponad 3 lat i zero problemow, a skatowany jest konkretnie. Jestem bardzo zadowolony szczegolnie biarac pod uwage cene :!: Koniec koncow to jest narzedzie pracy i za 3-4 lata najpozniej i tak kupisz kolejny wiec nie ma sensu topic siana i placic wiecej za marke. Lepiej zostawic na browar :wink:
Z kolei specjalisci ktorym moge zaufac polecaja zawsze Lenovo, ale za cene jednego to ja mam zapewnione zycie z Acerami na nastepne 8 lat:)

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 17:14

LANOVO N200 INTEL CORE 2DUO procesor T8100 , pamięc 1Gb
dysk 160GB Vista Home p , czytnik ,bluetooth ,czytnik lini papilarnych
nagryw DVD , wszystkiw wejścia jedyne 2499zł

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post27 cze 2008, 17:26

Jancio Wodnik pisze:http://www.ceneo.pl/379045

polecam trzeci rok używam i nadal go kocham :D
sa na pewno z wiekszymi dyskami, procesorami itd

ale :

bateria 3ma 5 do 7 h
komputer w formie transportowej jest formatu A4 (matryca 10,6")
dali rade wsadzic pelnowymiarowa nagrywarke dvd :D
czytniki kart pamieci wszystkie mozliwe formy komunikacji.....
miesci sie wszedzie...... wazy nieco ponad kilogram ( cos kolo 1,2kg)
system windołs xp profesional - duuuuzy plus
szybka gwarancja (chyba 48h) syn mi klapnal na niego i poszla plyta gloowna
wymienili bez gadania z przesyłką w obydwie strony zmiescili sie w tygodniu.

generalnie kazdemu polecam tym bardziej ze mocno potanialy :)

pzdr

jw

ps

aaaaaaaaaaaa no i pomimo małych rozmiaroof jest pełnowymiarowa klawiatura :o))

laptop jest geniuszem mobilności ale ma niestety wadę wyświetlacza - nie przeszkadza ci nierówne rozmieszczenie podświetlania i bardzo jasne bicie światłą w dolnych rogach matrycy?

__kater__

Post27 cze 2008, 17:30

rako pisze:Oczywiscie wszystko zalezy od egzemplarza, ale wydaje mi sie ze ci ktorzy marudza na Acera ...

Dział serwisowy w mojej firmie żyje z napraw ACERA (inna sprawa że zalali w jednym roku rynek) i laptopów ściągniętych z USA :)

adam

Post27 cze 2008, 19:01

__kater__ pisze:
rako pisze:Oczywiscie wszystko zalezy od egzemplarza, ale wydaje mi sie ze ci ktorzy marudza na Acera ...

Dział serwisowy w mojej firmie żyje z napraw ACERA (inna sprawa że zalali w jednym roku rynek) i laptopów ściągniętych z USA :)

Mój znajomy prowadzi sprzedaż sprzętu komputerowego i mówi, że właśnie z acerami są największe przeboje, w tych laptopach takie awarie się zdarzają, że nawet by Ci nie przyszło do głowy. Jeśli Twój egzemplarz działa dobrze, to tylko pogratulować, ja znam kilka sztuk, z którymi właściciele mieli problemy. A co do stwierdzenia, że za cenę firmowego (wymieniałeś lenovo chyba) będziesz miał kilka acerów, to myślę że jest nieprawdziwe. wystarczy zobaczyć sobie ceny hp, relacja będzie może w najlepszy wypadku 2 razy, a wydaje mi się, że nie.

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 19:35

__kater__ pisze:
laptop jest geniuszem mobilności ale ma niestety wadę wyświetlacza - nie przeszkadza ci nierówne rozmieszczenie podświetlania i bardzo jasne bicie światłą w dolnych rogach matrycy?

nawet nie zwracam na to uwagi :)
owszem widac punkty selikatnie na dole ale generalnie nie rzutuje to na funkcjonalność :D

pzdr

JW

__kater__

Post27 cze 2008, 19:52

osobiście też uważam, że kwintesencja laptopa zaczyna się od 13 cali w dół a twoja maszynka jest niesamowita. Fajny bajer można z niej zrobić (z Twojej zabawki) - mianowicie na stałe podłączyć w aucie + zewnętrzna klawiatura na bluetooth :) mniam 8)

PS jak będziesz myślał o kolejnym to przemyśl toshibe R500 12 cali którą wymieniłem w tym wątku - waży mniej od tego ma cdrom i 12 cali :)

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 19:59

juz nad nią myślałem :D za 8 miesiecy wymiana :D
ogoolnie to zakochany jestem w macach - mam imac'a u uważam ze jest fenomenalny - myślałem nad air'em niestety ma jedna wade - brak dvd :(a ja nie lubie wozić przystawek

a co do montażu w samochodzie to właśnie mają mi montować uchwyt bo idealnie wchodzi mi do taczek :D miedzy radiem a lewarem :D

pzdr

jw

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 20:01

ja jestem zakochana w MacBook'u...i nie tyle chodzi o komputer a o system.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post27 cze 2008, 20:03

Leeloo pisze:ja jestem zakochana w MacBook'u...i nie tyle chodzi o komputer a o system.

..nareszcie jakas bratnia dusza i wiedzaca w czym tkwi caly bajer jablek :)

Wróć do „Offtopic”