Ratujmy koty !!!

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 00:21

Obrazek

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 21:04

Ja proponuję taki sposób eksterminacji stoczniowych kotów ;-)

http://www.sadistic.pl/morderstwo-kota-vt6129.htm

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post17 lis 2009, 22:42

a może zatrudnić w stoczni Alfa ? - tego z planety melmak
... on o ile dobrze pamiętam też lubił kotki :lol:

ketchup

Post17 lis 2009, 23:11

wpuścić tam kilku satanistów, i będzie po problemie

Marlena

Post17 lis 2009, 23:59

niezłe wypowiedzi po hasłem "RATUJMY KOTY" :)

a kotki głodne i chore czekają na Waszą pomoc...

http://pkdt.wordpress.com/koty-ze-stoczni/

Awatar użytkownika
fando

Post18 lis 2009, 13:13

Marlena pisze:niezłe wypowiedzi po hasłem "RATUJMY KOTY" :)

a kotki głodne i chore czekają na Waszą pomoc...

http://pkdt.wordpress.com/koty-ze-stoczni/

czegos tu nie rozumiem ... jak stocznia byla czynna i produkowala, to koty byly syte i zdrowe ? a jak ja zamkneli to nagle zaczely chorowac i glodowac ?
... w sumie niby logiczne bo jak statek tonie to szczury i myszy pierwsze opuszczaja poklad wiec jak stocznia zaczela padac na dno to gryzonie musialy wszystkie uciec pierwsze ... a ze kotki teraz glodne to i pewnie dlatego chore

nie to zebym sie czepial ale np :
"Zbuduj i przekaż domki dla kotów, które zostaną ustawione na terenie Stoczni zimą. - a gdzie mieszkaly te kotki wczesniej ? czyzby stoczniowcy zabrali stare kocie domki ze soba odchodzac ? "

:"2.11.09 Sytuacja w stoczni jest dramatyczna! :( Jest tam mnóstwo kotów bardzo chorych, kalekich, wygłodzonych i mocno zaniedbanych"

Nasuwa sie pytanie gdzie byli wszyscy Ci przyjaciele kotków zanim zamkneli stocznie ? przeciez te koty nagle nie zachorowaly , nie staly sie kalekami z dnia na dzien po zamknieciu stoczni . Czemu dopiero teraz sie tym zainteresowali ? . .... ale coz lepiej pozno niz wcale

Marlena

Post18 lis 2009, 18:32

Jak Stocznia działała to było tam mnóstwo stoczniowców dbających o koty, teraz stocznia upadła, stoczniowców nie ma, nie ma kto sie kotami zajmować (70 hektarów powierzchni i około 20 pracowników pozostało). Te koty nie były zawsze zdrowe, ale byli ludzie, którzy się nimi opiekowali, karmili, zabierali do weterynarzy, podawali antybiotyki. Koty chowały się w kanałach ciepłowniczych i w ocieplanych ogrzewanych budynkach, dziś to wszystko jest zamknięte, zimne. Po co mają zostawiać ogrzewanie jak nie ma już pracowników, z tego powodu kanały też są zimne. Stocznia jest ogromna, jest tam mnóstwo budynków, magazynów, hal, warsztatów, kontenerów itd itp ale gdzie te koty mają spać? Nie ma znaczenia czy w jakiejś metalowej hali czy na dworze bo i tak nic nie jest ogrzewane.
Budować domki i przekazywać nam dlatego, że idzie zima a koty w ujemnej temperaturze nie przeżyją. W stoczni jest tak zimno, że czasem trudno idzie wytrzymać - WIEJE TAM ZAWSZE :)
Stoczniowcy dokarmiali koty nie tylko dlatego, że je lubili ale dlatego że były dla nich pożyteczne. Wiele osób, które pracowały w stoczni pozabierała "swoje" koty do domów po zwolnieniach, nawet teraz dzwonią do nas i pytają się czy moglibyśmy złapać im ich koty, ale to oczywiście jest garstka osób w porównaniu z ilością tych zwierząt zamieszkujących stocznię.

Jak już wcześniej pisałam gryzoni tam praktycznie nie ma (nie przy tej ilości kotów), gryzoniami się nie wyżywią.
koty chorują bo jest zimno i są niedożywione!
Gdzie byli przyjaciele zwierząt? nie wiem. Gdzie są teraz? też nie wiem. Jesteśmy jedyną organizacją (10 osób), która postarała się o przepustki, leczy, sterylizuje i dokarmia koty już od prawie miesiąca. Do tej pory udało nam się złapać 30 kotek na sterylizację i 10 na leczenie.
Mam nadzieje, że wśród kitesurferów są sami miłośnicy zwierząt i że PKDT może liczyć na Waszą pomoc :)

Awatar użytkownika
fando

Post18 lis 2009, 23:11

Cubano pisze:
Tak. Sami milosnicy.
Ja osobiscie bardzo lubie zwierzaczki.
W ZOO...

e co ty Cubano w naturze zwierzaczki są przyjemniejsze ,ZOO to takie troche obozy internowania dla zwierzaków albo dożywotnie cele śmierci .
Zwierzaczek przez całe życie w klatce, oglądany przez dwunożnych pojebów, którzy jeszcze płacą za jego cierpienie , aby pokazać je swoim małym dwunożnym pojebom , żeby też je bardzo polubili ...z bezpiecznej odległości

ech :roll:

Awatar użytkownika
fando

Post19 lis 2009, 09:23

Lwa bananami ? dziwnym nie jest ze mu sie zdechlo :lol:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post20 lis 2009, 12:26

papier pisze:Lwa bananami ? dziwnym nie jest ze mu sie zdechlo :lol:

TEN lew nie jest standardowym lwem..

pzdr

Marlena

Post08 gru 2009, 00:38

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post11 gru 2009, 15:45

Marlena - ty takich rzeczy tu na forum nie wklejaj, bo jak jacyś Czarnojebliwi eksperci od moralności kat. to zobaczą, to cię wyklną, przeklną, zostaniesz za życia wtrącona w piekielne otchłanie, a ciebie razem z twoimi kotami, diabli będą smażyć, gotować i smołą przypalać :lol:

Marlena

Post12 gru 2009, 16:16

Dzięki za ostrzeżenie :) Uważam jednak, że plakat Joanny Krupy promujący adopcje zwierząt jest rewelacyjny, cała aranżacja jest znakomicie dobrana do hasła "bądź aniołem dla zwierząt, nie kupuj - adoptuj". Naprawdę nie widzę nic w nim złego, dziewczyna jest naga aby przyciągnąć uwagę (poza tym co złego jest w Jej nagości??), trzyma krzyż, który ma symbolizować cierpienie... Nie boję się złych komentarzy, wyklęcia i przeklinania a tym bardziej wtrącenia do piekła :)

Jeśli komuś się nie podoba plakat nie musi na niego patrzeć, jeśli ktoś jest takim zagorzałym katolikiem niech adoptuje psa lub kota ze schroniska, przecież Bóg nakazuje dbać o wszystkie istoty, pomagać potrzebującym.

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post12 gru 2009, 16:49

daj se na luz z tymi kotami wogole, bo jak widac nikogo oprócz ciebie i leelo to nie interesuje.
ps. ja jestem katolem ale jakos nie robi na mnie wrazenia ten plakat janosiku, jest tak samo kiepski jak caly ten temat.

Wróć do „Offtopic”