Zakupy u chinczyka--wszelkie sugestie mile widziane

Dyskusje nie związane z profilem forum.
tomekkogi

Post07 maja 2008, 19:43

Witam Was wszystkich.Sytuacja wyglada tak: chce zrobic zakup na Pansh.com.Problem zaczyna sie kiedy przechodze do platnosci.Chce zaplacic online karta kredytowa- Visa,wypukle litery.Kiedy klikam juz na przejscie do wypelnienia danych karty otwiera sie okienko z prosba o instalacje jezyka chinskiego uproszczonego.Odrzucam to i przechodze do wypelnienia danych karty.Wypelniam.Klikam na potwierdzenie transakcji.W tej chwili powinno dosc do zakonczenia ale znowu otwiera sie okienko o instalacje jezyka chinskiego uproszczonego.Odrzucam to i w tej chwili wyskakuje ze transakcja nie przebiegla pomyslnie.Probowalem kilkakrotnie i ciagle to samo.W koncu majac na uwadze ten jezyk chinski kliknalem zeby zainstalowal ten chinski uproszczony a ten mi po chwili wywala wloz jakis CD rom service pack jakis tam i znowu kicha i nic.Czy ktos z Was tez mial takie przeboje?Czy pozytywne zakonczenie transakcji zalezy od zaistalowania tego jezyka?Wezcie cos podpowiedzcie bo mnie szlag trafia. pzdr Tomek.

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2
Dostał piwko: 2 razy

Post07 maja 2008, 20:33

Załóż sobie konto na paypal i zapłać przez "niego". Wielkich prowizji nie mają.

Awatar użytkownika
TomekG
Kontaktowanie:

Post07 maja 2008, 20:36

kup przez allegro albo agrafos :)

Gość

Post07 maja 2008, 20:57

Agrafos w tej chwili tego nie ma.Zaloze jednak konto w paypal.

Gość

Post07 maja 2008, 21:23

NO ALE JAK KUPISZ CO W CHINACH TO JUŻ NIE BEDZIESZ MIAŁ MADE IN ZIOMEK !!!!!!!
CO Z TEGO ZE TANIEJ JAK NIE OD ZIOMKA ??????

morlov
Kontaktowanie:

Post07 maja 2008, 21:32

ech.. ci goście.. :roll:

Gość

Post07 maja 2008, 22:46

Przez Paypal poszlo bez zadnych problemow.Zobaczymy co z tego bedzie.Z tego co poczytalem na forrum to paczuszki przychodzily bez klopotow.Pozyjemy zobaczymy.

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post08 maja 2008, 07:41

odezwij sie na prv mam od agrafos'u z gwarancja ace 5m + dodatki na sprzedaz :)

Awatar użytkownika
Kicek
Kontaktowanie:

Post08 maja 2008, 07:51

Przez paypal idzie bez klopotow! Jak kupowalem tam to paczuszka przyzla w ciagu 4 dni (szybciej niz z Polski nieraz). Powionienes dostac numer przesylki i wtedy na stronie kuriera bedziesz mogl obserwowac w jakim panstwie w danej chwili jest latawiec. Moj szedl przez Holandie :? :? :? hehe

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post08 maja 2008, 18:42

sasiad pisze:Załóż sobie konto na paypal i zapłać przez "niego". Wielkich prowizji nie mają.

w ogóle nie mają prowizji

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post08 maja 2008, 19:37

Jedynie koszty zmiany waluty z PLN na USD/EURO, ale to są grosze... Szkoda tylko, że brakuje możliwości wpłacania środków na konto paypal z rachunku bankowego. Ale jeszcze troche i to się zmieni :)

Polecam - najlepsza metoda transferu $$ za granicę :)

Gość

Post08 maja 2008, 20:36

Kicek pisze:Przez paypal idzie bez klopotow! Jak kupowalem tam to paczuszka przyzla w ciagu 4 dni (szybciej niz z Polski nieraz). Powionienes dostac numer przesylki i wtedy na stronie kuriera bedziesz mogl obserwowac w jakim panstwie w danej chwili jest latawiec. Moj szedl przez Holandie :? :? :? hehe

Dostalem mejla ze juz wyslane.Ale nie dostalem numeru przesylki.Jest tylko numer mojego zamowienia,ktory oczywiscie juz znalem.hmmmm

Gość

Post12 maja 2008, 19:31

No powiem Wam ze jakby poczta taka dzialala to priorytet powinien przychodzic do kogos tego samego dnia. Dzisiaj okolo godz 14 odebralem szmatke Blaze 5m2 .Dokladnie niecale cztery dni.Pierwsze wrazenie:: OGROMNY!!!.Nie wiem czy to byl dobry pomysl.Mam tylko doswiadczenie z 1,5 m2.Ale ten mnie przerazil.pzdr.

Gość

Post13 maja 2008, 20:03

Co ćpałeś?

krypton

Post23 maja 2008, 12:12

Witam wszystkich, jakoś tak się złożyło że jestem nowy.
Panie Gość, a co Cię tak boli że od agrafos można kupić w cenach producenta z gwarancją?
Główna różnica jest taka, w Polsce masz z gwarancją i nie interesują Cię zobowiązania celno-podatkowe, kupując bezpośrednio masz ryzyko że celnicy zakwestionują wartość towaru lub że doliczą wartość statystyczną transportu a wtedy na pewno będzie drożej bo dojdzie cło i VAT.
Jeżeli przejdzie w zaniżonej wartości bierzesz udział w przestępstwie, kwota przelewu z Twojego konta nie jest zgodna z deklarowaną wartością :)
pozdrawiam

Wróć do „Offtopic”