Neostrada jest wspaniała.

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2010, 17:37

Otórz wczoraj po raz kolejny przestał działać internet...

Zaczęło się od tego, że dwa miesiące temu nasze wspaniałe 2MB do którego zdążyliśmy już się przyzwyczaić najzwyczajnie w świecie padło. Powód według TP prosty - stara linia, coraz więcej użytkowników - propozycja przejścia na 1 MB. Ok - godziliśmy się, bo lepsze to co działa niż coś co nie działa wcale.

Po 2 miesiącach internet znowu padł (czyli wczoraj).

Telefon do infolini był komiczny, bo pan po drugiej stronie powiedział między innimi: "Mam poważne podejrzenia, że nie ma pani w pokoju, gdzie jest modem, więc nie mogę przyjąć zgłoszenia". Skończyło się na tym, że zgłoszenie przyjął po kilku ciepłych słowach na temat tego, że od podejrzeń to on nie jest, tylko od przyjmowania zgłoszenia.

Dziś rano zadzzwoniła przemiła Pani ze smutną informacją że najszybszy internet jaki może działać na naszym łączu, na którym jeszcze dwa miesiące temu śmigało 2 MB to UWAGA 256 kb/s. FUCK!

Więc oni bardzo chętnie mi to 256 kb/s udostępnią w cenie moich 2 MB bo przecież na umowie nie jest napisane że będzie śmigało 2 MB tylko DO 2 MB :)

Dla ścisłości dodam, że neostrada nowym użytkownikom nie oferuje już nawet 256 kb/s, a minimalnie 512.

Wniosek: Koniec z Neostradą. I nie polecam nikomu, bo i tak z wami zrobią co chcą wciskając kit że druty się zepsuły bo śnieżna zima była. A co.

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2
Dostał piwko: 2 razy

Post11 mar 2010, 18:03

a mi to nowina :wink:

Miałem to samo w Rewie 2 lata temu. 1MB śmigało, po przejściu na 2 Mb wszystko padło. 30 telefonów, każdy mówił co innego (ogólnie to średnio inteligentne pierwotniaki, nic innego). Wszystko trwało ponad 3 miesiące. 3 "ekspertó" z tp u mnie było. Porażka.
W końcu wk... się i zerwałem umowę.
Teraz przez antenę, 2Mb śmiga mi bez problemu cały rok.
I cena połowę niższa.

Ze stacjonarnego w tp też zrezygnowałem. W końcu jak wk.. to wk...

:D
Ostatnio zmieniony 11 mar 2010, 18:04 przez sasiad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post11 mar 2010, 18:04

u mnie zrywa sie od czasu przełączenia na 2mb :evil:

Awatar użytkownika
k2
Kontaktowanie:

Post11 mar 2010, 19:12

Problem podobny, miałem przez 2 lata neo 6MB, nagle protem porblem byl z synchronizacja, tlymaczony wieksza ilościa nowych uzytkowników, wiec wzywałem serwis. Po raz pierwszy serws przyjechal i naprawil... zmiejszjac mi lacze do 2Mb bez mojej wiedzy :shock: :shock:
Telefon zje***, znow serwis ze sie nie da, wiec kolejny serwis itp, restartowanie portow etc. Końcowo serwisant sie chyba zlitował [albo odechciało my sie dymac do mnie na centrale], zrobił tak za działa bez zarzutu od dłuzszego czasu. Po prostu trzeba zmeczyć serwisanta :wink:

u mnie niestety, tepsa jest monopolista na net, a netia na moj rejon daje max 2MB.

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2010, 19:15

U mnie w biurze też padł net. Dzwoniliśmy na "błękitną" codziennie przez kilka dni. Za każdym razem inny konsultant, inna gadka, nic się nie działo, tylko przyjmowanie zgłoszeń.

Wreszcie zamówiliśmy technika na nasz koszt, przyszedł, naprawił, skasował i poszedł, a 15 minut później dzwoni telefon, a w nim automatyczna sekretarka:
"uprzejmie informuję, iż zgłoszona przez ciebie awaria została usunięta, polecamy korzystanie z usług Neostrady TP" :P

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post11 mar 2010, 21:32

bo z telekomunikacją trzeba umieć rozmawiać,
np tak http://www.youtube.com/watch?v=-26Rv2BQhpM

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post11 mar 2010, 21:38

ja miałem podobnie z Netią [za duża ilość nowych użytkowników], powiedzieli nic nie mogą zrobić bo to sprawa TPSA i to przez nich nie są już mi w stanie oferować 1mb i jedyne co mogę zrobić to podpisać umowę na 512kb. Oczywiście jak zadzwoniłem do TP SA to powiedzieli, że jeśli przejdę do Neostrady to mogą mi założyć nawet 4mb, ale oczywiście gwarancji nie chcieli dawać.

Ku przestrodze natomiast podaję inny przykład tym razem koleżanki. Neostrada zaproponowała jej przejście z 1mb na 2mb i podpisanie umowy. Po podpisaniu okazało się, że TPSA nie może zaoferować 2mb bo to za szybko więc wyłączyli jej w ogóle internet. Pomijam że przez kilka tygodni w ogóle nie miała internetu, ale gdy chciała powrócić do 1mb TP SA kazała jej zapłacić karę ponieważ przechodzi z droższego abonamentu 2mb na tańszy 1mb :D

Awatar użytkownika
JaxoN
Deska: Sklejka
Latawiec: SS REV 9m
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 mar 2010, 13:00

Niestety żyjemy w chorym kraju. Ostatnio czytałem, że polska wykorzystała AŻ 2% środków UE na rozbudowę szerokopasmowego internetu.

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2

Post12 mar 2010, 14:49

Pablo pisze:Ku przestrodze natomiast podaję inny przykład tym razem koleżanki. Neostrada zaproponowała jej przejście z 1mb na 2mb i podpisanie umowy. Po podpisaniu okazało się, że TPSA nie może zaoferować 2mb bo to za szybko więc wyłączyli jej w ogóle internet. Pomijam że przez kilka tygodni w ogóle nie miała internetu, ale gdy chciała powrócić do 1mb TP SA kazała jej zapłacić karę ponieważ przechodzi z droższego abonamentu 2mb na tańszy 1mb :D

Miałem dokładnie to samo, z tym, że ja umowę rozwiązałem w związku z ICH niemożnością wykonania usługi. Pisemko im wysłałem na A4, nie było problemów. Najlepsze że po miesiącu dzwonili i oferowali super łącze :D
śmiech na sali.

Wróć do „Offtopic”