lenovo - irytujacy dzwiek niskiego poziomu baterii (beep)

Dyskusje nie związane z profilem forum.
random

Post12 mar 2010, 12:32

Posiadam Lenovo G550
Intel Core 2 Duo CPU, T6600, 2,2GHz,

System: Windows 7 Home Premium

Problem:
Przy niskim poziomie baterii pojawia się co kilkadziesiąt sekund irytujący dźwięk (beep) - jak go wyłaczyć?

Co do tej pory zrobiłam:
- w panelu sterowania schamet dźwiękowy ustawiony jest na WYŁĄCZONY, czyli zdarzenia: alarm o krytycznym i niskim poziomie baterii teoretycznie nie powinien odtwarzac zadnego dzwieku
- w Start > Komputer > własciwosci systemu > Menadzer urzadzen > Widok > Pokaz ukryte urzadzenia > Sterowniki niezgodne z Plug & Play > Beep >
a) probowalam zatrzymac - i pojawial sie komunikat ze nie udalo sie wykonac w rozsadnym czasie, albo robilo sie "zatrzymywanie"
b) w uruchamianiu probowalam zrobic "wylaczone" - po restarcie zawsze wracalo do opcji "system"
c) probowalam odinstalowac - przy odlinstalowaniu komputer wymagal restartu - po restarcie wracalo do ustawien "fabrycznych".

Bardzo prosze o pomoc jak sie pozbyc tego dzwieku - ale tak krok po kroku - gdzie co kliknanac...

Na jakims forum komputerowym znalazlam rade "odswiezyc BIOS'a" ale nie wiem co to znaczy ;).

Z gory dzieki!

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2
Dostał piwko: 2 razy

Post12 mar 2010, 14:52

Ja bym proponował ładować baterię, żeby nie była "padająca" :wink: (bez obrazy, ale dziś mam dzień na czarny humor).

Bios zostaw, jak go skopiesz przy aktualizacji to dopiero będzie problem. Chyba że masz kogoś, kto się dobrze na tym zna.

G3

Post13 mar 2010, 07:21

zapytaj na elektroda.pl

Wróć do „Offtopic”