Trapez

Forum dla początkujących
kiteboy

Post24 wrz 2007, 23:58

Hej!

Poszukuje jakiegoś trapezu. Po doświadczeniach z kursu, uznałem,że dobry byłby trapez od razu połączony z kamizelką. Co myślicie o czymś takim http://www.surfmix.com/index.php?mod=detail&id=837 ? Ma to sens? Czy lepiej zostać przy zwykłej kombinacji trapez+kamizelka?

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2007, 23:59

daj sobie spokoj.... kupuj x-cute :)

kiteboy

Post25 wrz 2007, 00:11

Problem jest taki, że muszę pływać w kamizelce (nie będę sie rozpisywał dla czego ;) głównie chodzi o ochronę pewnych partii ciała, nie o moje słabe umiejętności pływackie :P ). A po kursie wiem, że pływanie w trapezie i kamizelce nie jest najwygodniejsze - albo trapez ugina kamizelkę, albo winduje ja pod szyję :?

PS. Dzięki za szybka odpowiedź :thumb:

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2007, 00:30

hmmm moj kumpel ma x cute i uzywa rowniez kamizelki i jakos mu wygodnie

Obrazek

moze dokladnie nie widac ale ma na sobie kamizelke i nic mu nie podchodzi

o tu lepiej widac:

Obrazek

a co do tego trapezu co pokazujesz to nie wiem ale jak podejdzie to chyba
razem z kamizelka czyli efekt ten sam.... nie wiem nie pływalem w
takim czyms tylko zgaduje

kiteboy

Post25 wrz 2007, 00:37

No to teraz jeszcze zobaczę co myśli reszta ( i statystycznie wybiorę odpowiedź :P ) i w razie czego zacznę zbierać pieniądze na x-cute'a ;)

I jeszcze raz wielkie dzięki :)

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2007, 07:51

x-cute rules . a skoro juz musisz kamizelke to na nią zakładasz lycre która powstrzyma podchodzenie jej do góry:) (niektór kamizelki tak przylegaja ze bez lycry nie podejdą)

a z daleka bedziesz wyglądał na niezłego koksa:) hehehhe

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2007, 08:06

kiteboy pisze:Problem jest taki, że muszę pływać w kamizelce (nie będę sie rozpisywał dla czego ;) głównie chodzi o ochronę pewnych partii ciała, nie o moje słabe umiejętności pływackie :P ). A po kursie wiem, że pływanie w trapezie i kamizelce nie jest najwygodniejsze - albo trapez ugina kamizelkę, albo winduje ja pod szyję :?

PS. Dzięki za szybka odpowiedź :thumb:

jeżeli faktycznie chodzi Ci ochrone ciała a nie o kapok to polecam ten trapez http://dakine.com/kite/harnessesbars/harnesses/impact-harness/

głównie dlatego że jest bardzo solidnie wykonany jak większość produktów tej marki i posłużyCi na lata .Jeżeli nie będziesz mógł go dostać , chętnie pomogę :wave2:

dreadless
Deska: SS Vision, Xenon Prisma 6'0
Latawiec: RPM 2014
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post25 wrz 2007, 10:04

No cóż... ja podzielę się zasłyszaną opinią na temat kamizelek połączonych z trapezem - "Te to dopiero do góry podjeżdżają" :evil: . Ogólnie odradzano mi takie rozwiązanie bo naprawdę niewygodne gdy tylko trapez przy mocniejszym szarpnięciu podejdzie chodź trochę do góry. A jeśli chodzi o trapezy to oczywiście x-cute albo quest (oba rozkosznie 3mające ciepło a to jak wiadomo baaaaaaaaardzo podczas pływania się przydaje). Generalnie PatLove bo i wygoda i łatwość zapięcia i wypięcia, nie to co dakine. :wink:

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2007, 16:02

Ja pływałem i w zbroji i w trapiezie, w trapiezie , i w tym dainkainie co andrek Ci poleca :]

Sam trapez wiadomo wygodny ... zbroja i trapez to dopiero podjezdza ;p

a co do dainkaine, to.. niedosc ze lepszy hak niz patlove w trapezach ma ( bo bardziej zakrzywiony), to zero podjezdzaania i naprawde jest wygodnaa. ^^ polecam...

(sam bym w tym pływał lecz niestety tydzien wczesniej kupiłem pat'a wiec brak kasy zadecydował ze pływam w tym co pływam i załuje)

dreadless

Post25 wrz 2007, 23:00

Dakine ma bardziej zakrzywiony hak bo to głównie trapezy do WS a Pat'a nie jest aż tak zakrzywiony do ułatwienia robienia trików unhooked. 8)

Spooky
Deska: ręczna robota...
Latawiec: dmuchany...
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2007, 23:46

nowy81 pisze: a Pat'a nie jest aż tak zakrzywiony do ułatwienia robienia trików unhooked.

coś w tym musi być :idea: ale w sumie świeżak jestem i mam prawo sie nie znać :lol: ale niemniej jednak jako szczesliwy posiadacz pat love'a model cast ( mocno podobny do słynnego x-cute ) - testowałem juz i nie powiem na tą markę złego słowa :!:
cast ponoć szczególnie nadaje sie do zabawy unhooked .

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2007, 23:49

ja jechałem raz se swojim x-cute i.... wypadł mi "paluch" (ten dzyndzelek zabiezbieczajacy zeby z haka nie zleciało), a niedlugo potem trzymałem kita, na rękach :D ( a ze wtedy jescze niedoswiadoczny byłem porobiłem sobie body dragi z nowej maszoperi do lotniska, a potem w lotnisko), naszczescie wszystko skonczylo sie dobrze, i dla mnie i dla latawca :D

dreadless

Post26 wrz 2007, 09:24

Spooky pisze: ...niemniej jednak jako szczesliwy posiadacz pat love'a model cast ( mocno podobny do słynnego x-cute ) - testowałem juz i nie powiem na tą markę złego słowa :!:
cast ponoć szczególnie nadaje sie do zabawy unhooked .

Cast to ten z linką do linką do hande-passów z tyłu??

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2007, 09:47

nowy81 pisze:
Cast to ten z linką do linką do hande-passów z tyłu??

TAK, to ten..

kiteboy

Post27 wrz 2007, 11:04

no to przekonaliście mnie i zaczynam chyba zbierać na tego Pat-Love'a ;)

Nie wiecie tylko gdzie można by go nabyć po jakiejś niższej cenie? :P

Wróć do „Pierwsze Kroki”