czy da sie na tym plywac przy wadze 70kg?

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post22 kwie 2008, 17:55

wracam do tego co napisałem wyżej, desia cabrinhi za 450 pln do naprawy lub są tam też za 650 prawie całe, bez pada czy coś, ale to wcześniej czy później dokupisz. pogadaj z typem, wytarguj coś, może niech właśnie pady dorzuci.

co do latawki, na aero nie pływałem więc niech doradzi ktoś inny.
skoro ma być najniższym kosztem to polecam też cabrinhe co2 z 2005. widziałem na kiteforum takie kajty między 600 a 800, a w tej cenie wątpię żebyś znalazł coś lepszego.

aha, moim zdaniem w 2005 były już całkiem spoko kajty.

kowal ma recję, decha dużo za duża. już 2 dnia byś żałował. poza tym co ty tak ze skrajności w skrajność ;)

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2008, 08:06

To prawda że niektóre trapezy do WS mozna stosowac do KS. Ale jedno ale.
Trapez taki dobrze jakby posiadał między hakiem a Tobą jakąś wygodną poduchę lub piankę z rzepami trzymająca sam trapez. Zauważ że trapezy do KS posiadaja z tyłu magiczną rączkę która nie służy jedynie do suszenia trapezu na haku, a jest pomocna przy aserkuracji, startowaniu lub lądowaniu latawca w sytuacji overpowered (tak tak niektorzy lubia tak startować) tak abyś po prostu nie odleciał trzyma Cię druga osoba, lub po prostu do tej rączki niektórzy podpinają lisza o ile taki trapez nie posiada specjalnego miejsca do jego podpięcia, linki HP itp. Kolejną sprawą jest utrzymanie haka na miejscu. Szybko zauważysz że trapezy WS nie za dobrze trzymają hak i po chwili pływania hak od trapezu będzie na zebrach, potem na wysokosci Twoich oczu , a potem to i latawiec odleci z haka bo paski trapezu nie wytrzymają takiej siły.
Ja przyznam się że stosowałem taki trapez do WS i sprawdzał się ale posiadał on te wszystkie cechy o ktorych piszę. jedynym mankamentem byłu ciągle luzowanie się haka. Więc odpowiedz sobie sam czy warto inwestowac pieniadze na zużyte trapezy do WS czy lepiej zakupic trapez do KS i nie mieć tyle kłopotu.

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2008, 09:10

DISKORELAKS pisze:Zauważ że trapezy do KS posiadaja z tyłu magiczną rączkę która nie służy jedynie do suszenia trapezu na haku, .

... sorry za offtop, ale ja swój suszę na haku.... ;)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2008, 10:22

Czyli brak kursu kosztował Cię już jakieś 500zł bo zakupy nie bardzo trafione. Warto było :?:

A jeżeli szukasz używanego sprzętu w niezłej cenie to napisz do sklep@flymasters.pl. Coś powinien mieć.

KERAk
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2008, 14:32

witam
zakupiłem takie cosik
http://allegro.pl/item351129419_naish_aero_ii_12m_w_komplecie_z_deska_gastra_148.html
mam jednak jeszcze jedno pytanie co powiecie o tym latawcu ojciec chce coś kupic sobie do zabawy na początek czy warto dać zań te 550pln?
http://allegro.pl/item351128900_wipika_10m.html
mogę coś utargować u sprzedawcy bo w końcu już jeden komplet zakupiłem:) po 11 maja będę miał naish aero u siebie:D
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2008, 14:49 przez KERAk, łącznie zmieniany 1 raz.

l_ukasz

Post25 kwie 2008, 14:49

napaliłeś się jak żyd na cebule,.. wszystkie twoje zakupy są do dupy.
nie rozumiem dlaczego nie chcesz słuchać doświadczonych ludzi.
poszedł byś ka kurs, miałbyś obraz czego potrzebujesz i kupował sprzęt docelowy. już nie wspominam o bezpieczeństwie. pewno dołączysz do grona kamikadze na których trzeba będzie uważać.

KERAk
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2008, 15:40

Fakt napaliłem sie ale czemu zaraz moje zakupy sa do dupy? czy to znaczy ze ten nish jet taki zły na początek?co do deski to rozumiem że jest spora ale mam zamiar popływa na niej może z miesiąc i wymienić na coś mniejszego.
Co do trapezu które mam to przetestuje sam jak mi nie będzie pasować to przecież zawsze mogę sprzedać za podobna kasę i kupić coś innego:)

pewno dołączysz do grona kamikadze na których trzeba będzie uważać

Myślałem ze na każdego trzeba uważać i wcale nie mam zamiaru dołączać do grona kamikadze. Nikt przy zdrowych zmysłach. Czy w tym, że chce sam nauczyć sie kontroli nad latawcem jest coś złego? Wszystko jest dla ludzi tylko trzepa patrzeć trzeźwo na świat i przeceniac swoich sił.

Awatar użytkownika
ted
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2008, 16:20

KERAk pisze:do grona kamikadze. Nikt przy zdrowych zmysłach. Czy w tym, że chce sam nauczyć sie kontroli nad latawcem jest coś złego? Wszystko jest dla ludzi tylko trzepa patrzeć trzeźwo na świat i przeceniac swoich sił.

serio, odradzam wszystkim samodzielną naukę... są tu na forum ludzie, którzy uczyli się sami, ale w większości były to czasy tak dawne, że najstarsi górale nie pamiętają ;)

wystarczy wzięcie chociaż tego podstawowego kursu, jak się ogarniesz to kończysz go umiejąc stawać na desce i cośtam halsować... a samemu... oj. oj, oj... jeszcze na śródlądziu, a zdaje mi się, że pisałeś, że chcesz głównie śródlądzie obskakiwać....nierówny wiatr, szybko głęboko... ja bym uważał ;)

a co do patrzenia trzeźwo na świat to czym innym jest obejrzenie filmiku na youtubie i skomentowanie "o, trza było odpuszczać bar", a co innego jak zacznie cię gdzieś k.loopami wywiewać ;)

hasło "idźcie do szkółki" to nie tylko marketing szkółek!
[offtop, fajnie to brzmi, co nie? ;) ]

a kerakowi życzę powodzenia.

Wróć do „Pierwsze Kroki”