Indy Glide??

Forum dla początkujących
MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post22 wrz 2008, 10:57

mam nadzieje, ze dobrze napisalem nazwe triku.

Czy ktos mi moze sprobowac wytlumaczyc jak to zrobic? Umiem railey hooked i unhooked i przy probac indy glide albo nie udaje mi sie ustawic ciala w lini linek, albo jak mi sie juz uda to przy ladowaniu jest ostra gleba na twarz... do tej pory probowalem tylko hooked.
czy jest jakis 'trik' co zrobic z nogami po zakrawedziowaniu, zeby nie wyrzucac ich automatycznie jak w railey?
w ktorym momencie probowac robic graba, bo w momencie gdy mnie kajt ciagnie raczej mnie wyciaga i ciezko dojsc reka do dechy.
jak przy ladowaniu wrocic do normalnej pozycji zeby nie leciec na twarz..

ktos mi powiedzial, ze ten trick jest latwiejszy unhooked niz hooked, ale kurde ja na razie probowalem hooked, unhookes z jedna reka na barze to troche pekam.

dzieki z gory za pomoc

:/

Post22 wrz 2008, 11:37

Indy glide to to cos gdy trzymasz bar tylko przednia reka a tylna lapiesz za nose?
Podchodzisz do railey tylko ze kladziesz przednia reke z jednym palcem po drugiej stronie. :idea:
Wykonujesz skok z obiema rekami na barze (nie prostuj do konca rak
moze Ci to ulatwi sprawe.). W momencie gdy jestes juz
w powietrzu puszczasz tylna reka bar, podciagasz przednia noge z deska
jak najwyzej i lapiesz wolna dlonia krawedz. Im szybciej uda Ci sie to wszystko
wykonac tym latwiejsze pozniej bedzie ladowanie. Do tego momentu powinienes
juz byc na tyle wyprostowany zeby nie miec problemow z ladowaniem.
Jedyna przeszkoda jest latawiec idacy mocno w dol (zwlaszcza na malych zestawach).
Przelapujesz bar tylna reka i patrzysz sie na miejsce ladowania.

A jednak to nie to:) Ale podobnie:
http://www.kiteworldmag.com/expert/indy-glide/

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2008, 11:37

a z praktycznych wskazówek z wlasneego doswiedczenia
zamiast przedruków opisów :wink:

a) unhook na jednej ręce jest wg mnie duo latwiejsze i mniej siłowe
na "powerze" niż prez zenit :idea: (na powerze sam dozujesz sobie moc ciągu kajta - poprzzez moc zakrawędziowania i wybicia nóg :idea: - przez zenit nie masz duzego wpływu - ciągnie kite :idea: ) - więc nie ma sie czego tak bardzo bać

b) roumiem że jak sie za to zabierasz - to z raily na jednej ręce nie masz problemu? potem pierwszy grab z raily - najłatwiej za tylną krawędź , a plecami..

c) wg mnie nie łatwiej jest puścić rękę już w momencie wybicia - niż podczas lotu (pomijając że nawet czasu na to nie ma..)

d) to samo z lądowaniem - dołapujesz tylką rękę w momencie ponownego kontaktu z wodą - lub tu po lądowaniu - a nie w powietrzu jeszcze , przynajmniej podczas nauki tego manewru

e) czy łatwiej uh? - wiecej mocy - wiec i wiecej czasu, ale na poczatek pierwsze próby jednak lepiej chyba wpiętym

powodzenia

pzdr

Wróć do „Pierwsze Kroki”