Cabrinha Poverdrive 2

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post27 paź 2008, 21:01

Pytanie jest z gatunku tych podstawowych, ale lepiej pytac niz bladzic. Zastanawia mnie jedna rzecz, mam powyzszy bar do Cabrinha Switchblade 2. Jak wiadomo, przy tasmie regulacji mocy mamy dwie kulki, czerwona i czarna. Ciagnac czerwona depowerujemy, ciagnac czarna mamy repower. I teraz pytanie, kiedy ciagne czerwona kulke, tasma depowera przesuwa sie i zostaje w ustalonej pozycji, natomiast kiedy ciagne czarna kuleczke, tasma przesuwa sie jakby swobodnie i, kiedy napinam caly system, wraca do ustawienia poprzedniego (wydaje mi sie takiego, jakie bylo na czerwonej kulce). Czy repower nie powinien tez zostawac na ustalonej pozycji, czyli mowiac obrazowo, kiedy zaciagam sznurek czarną kulką, trzymac takie ustawienie?

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post27 paź 2008, 21:11

nie wiem czy tak jest Cabrinha, ale w Naishu jest tak, że jak chcesz zwiększyc moc to musisz robić to stopniowo, dlatego jest wrażenie jakby taśma wracała w to samo miejsce.

Także trzeba parę razy ciągnąć na pełną moc, w Cabrinha pewnie podobnie to działa

Awatar użytkownika
nuusia
Kontaktowanie:

Post27 paź 2008, 22:13

Tak, wszystko się zgadza ;) kulkę trzeba po prostu pociągnąć parę razy i wszystko chodzi :)

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post28 paź 2008, 12:23

Tak jest, specjalnie i tak to wygląda, żebys za jednym pociągnięcem nie miał z powrotem pełnej mocy, tylko dostajesz ją stopniowo.

Jeśli miałeś taśmę ściągniętą na max, to tak czy siak dwa dłuższe pociagnięcia przywracają full power ;)

Wróć do „Pierwsze Kroki”