Jak wyście są cholernie jedno stroni jezus maria... chłopak(czy też dziewczyna) szuka sprzętu a nie od razu modelu ...
Ja proponuje Ci tak.
Dokładnie przelicz sobie ile chcesz wydać na kita...
i spokojnie bez nerwów szukaj...
Jeśli już skończyłeś kurs iko. To idź spokojnie do wszystkich szkółek jakich masz szanse... Nie zamykaj się tylko w 2 firmach. Jest dużo naprawdę dobrych kitów, firm które nie są tak znane jak Cab. Best, Naish, Ozon.
Bo na przykład mają mniejsze budżety na reklamy, po prostu w inny sposób się je reklamuje, mniej szkółek z nimi jest. Zobacz np. taką Brytyjka firmę Flexifoil... chyba jest 1-2 szkółki (oczywiście jeśli się mylę to sory
)co mają te kity w swoim magazynie. A kity te są lekko mówiąc dobre;)
tak samo jest z Slingshotem, Liguid Force, Gastra, i wiele wiele innych.
Jak będziesz wybierał kity to dobrze się zastanów co chcesz w tym sezonie i najbliższych osiągnąć... w czym chcesz się poprawić(nie mówię tu o ostrzeniu, skrętach itd, bo to oczywiste jeśli jesteś Świeżak) Hangtime, freeride, freestyle.
Ja osobiście dwa lata zmieniałem swoje pomysły co chce...;/
2. Nie patrz na to co dostajesz do kita(przede wszystkim używanego).
Jeśli gościu Ci mówi że no sory ale nie mam tam naklejek, czy też śrubo kręta, albo zestawu naprawczego.
Tobie do kitowania jest tylko potrzebny kite, deska, bar, linki i trapez;)
A jeśli czegoś w kpl nie ma to tylko jest powód do obniżenia ceny, ale nie rezygnacji...
I nie prawda że jeśli cokolwiek dzieje się z tubą, to od razu sobie odpuść...
Jeśli są lekki przetarcia na tubach to nie jest źle... To jeszcze nie znaczy że kite jest nie szczelny...
Prawda... obejrzyj dokładnie cały kite...
Jeśli jest jakaś łata... nawet duża.. spoko nic nie jest złego ... ważne by nie była na całą powierzchnię kita
albo przechodząca przez znaczną szerokość.. kita.wtedy sobie odpuść, bo lotność może być nie teges.
Moim zdaniem patrz na linki.... niby bar zawsze można kupić nowy... ale szkoda kasy jak na pierwszy sprzęt... głównie to ważne jest to by nie było pętelek na linkach bo one przecinają linki.
bloczki(to sprawdź linki przez nie przechodzące, i utrzymujące te bloczki w miejscu.
reszte napiszę rano