Latawiec się przewija po katapach z tricków uh

Forum dla początkujących
martini

Post08 lip 2009, 12:37

Cześć,

Od jakiegoś czasu morduję pierwsze tricki unhooked i niemal zawsze kiedy zdarzy mi się puścić bar, latawiec się przewija, tak że 5ta linka jest normalnie, a boczne są skrzyżowane.

Mam leash podpięty do 5tej linki i gdy go wypuszczę z ręki to odlatuje na 10m i zanim się pozbieram to już jest za późno. Nie chcę podpinać leash do chickenloopa bo się zwyczajnie boję.

Pływam na torchach z 2007r. Czy jest jakiś sposób, żeby tego uniknąć? Czy powinienem stuningować jakoś latawiec?

Myślałem nawet, żeby pływać z dwoma leashami: jeden podpięty do chickena, a drugi do 5tej.

Doradźcie coś proszę:)

Awatar użytkownika
terranborn

Post08 lip 2009, 13:26

Musisz założyć stoper na 5-tej lince, żeby ci bar za daleko nie odlatywał.
Albo pływaj podpięty do chicken-a :P

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2009, 23:05

Nie ma problemu z podpięciem suicide przy pierwszych trikach uh. Nawet później, robiąc hp, możesz docenić "podtrzymanie " się na leashu.

Zakładanie stopera jak pisze terranborn jest rozwiązaniem, nie poradzę Ci jednak skąd go skombinować. Spróbuj bez strachu zakładać na chickena albo lepiej na linkę depowera.

martini

Post14 lip 2009, 12:59

Dzięki za pomoc!

Na kf.com znalazłem też sugestię, żeby podpiąć suicida do chikena i 5tej linki jednocześnie. W ten sposób w sytuacji awaryjnej można wypiąć zapadkę powyżej chikena i latawiec zostaje na 5tej lince. Tak będę robił.

Awatar użytkownika
gozdi
Deska: RRD
Latawiec: RRD
Kontaktowanie:

Post14 lip 2009, 13:22

martini pisze:Dzięki za pomoc!

Na kf.com znalazłem też sugestię, żeby podpiąć suicida do chikena i 5tej linki jednocześnie. W ten sposób w sytuacji awaryjnej można wypiąć zapadkę powyżej chikena i latawiec zostaje na 5tej lince. Tak będę robił.

OOO... niezła opcja chyba też spróbuje :twisted:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post14 lip 2009, 16:26

Ja robię tak, że 5 linkępodpinam na sztywno do leasha a tego wpinam w pętelkę w chickenie, która po otwarciu zrywki w CL zostaje wypięta i kite jest tylko na 5 lince. Na początkowe próby to rozwiązanie dające moim zdaniem najwięcej zaufania...

Wróć do „Pierwsze Kroki”