było ciężko....

Forum dla początkujących
piwkowski

Post13 lip 2010, 14:27

Dziś wreszcie po 2 latach od szkolenia w chałupach odpakowałem mojego starego i połatanego C-shapa. Wiało niestety 4-5,ale stiwerdziłem że dam rade , a jak nie to go zgasze no i ... przejechałem po plaży kilka razy na dupsku i raz na plecach probujac utrzymać latawiec w zenicie i wkoncu wpakowałem sięz nim do wody no i przeciagnął mnie pod i nad i w koncu w panice zrywka i zgasł skurczybyk. No i pomyślałem,że dla takiego leszcza jak ja to lepszy byłby BOW i najlepiej 9m,ale teraz po namyśle już sam nie wiem. Kite jest stary ,ale może źle go ustwiam (podłączenie linek) i może depower itd. Czy ktoś mi poradzi czy kupować BOWa czy poczekać na mniejszy wietier i próbować znowu. Wiem wiem nikt nie będzie chciał brać odpowiedzialności,ale co wy byście zrobili. Wiem też że zaraz pojawi się masa ludu co będzie mi chiał wcisnąc sprzęcior za jedyne 2 ptysie,ale jakby co to BOW do 1000. I kolejne pyanie czy ten bar 4 linkowy który mam też może być do BOWa czy nie ma opcji ? na konice sorry ,że pytanko na giełdzie,ale pytam o ewntulną możliwość kupna TEŻ.

Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post13 lip 2010, 18:47

piwkowski pisze: Kite jest stary ,ale może źle go ustwiam (podłączenie linek) i może depower itd.

No stary, jak tego nie pamietasz to pojechales po bandzie. Ale jeszcze pewnie pare osob cie tu opitoli, wiec nie bede sie wysilal.
Jesli chcesz sie czegos dowiedziec o swoim aktualnym latawcu to podaj producenta, model i rok. Co do latawki z rodziny bow, to rzeczywiscie sa lepsze do nauki, bo lepiej odpuszczaja szkwaly, maja wiekszy zakres wiatrowy, mniejsze sily na barze i generalnie zazwyczaj sa latwiejsze do opanowania. Za tysiaka da sie, chociaz bedzie to raczej mocno zjechany sprzet. Pzdr.

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post19 lip 2010, 00:05

Cieżko źle podlaczyć linki, jesli zaienisz nośne ze sterujacymi, kite nie poleci. Jesli posiadasz archaiczna konstrukcje to kup cos nowszego. Jesli chcesz brac sie za ten sport to predzej czy pozniej i tak bedziesz musial to zrobic! ...a po co sie meczyc i narażać. Obojetnie czy zmienisz sprzet czy nie, bedac na spocie podejdz do kogos plywajacego i poproś o pomoc!

Wróć do „Pierwsze Kroki”