A jeśli chodzi o meritum sprawy to doradzisz mi gdzie kupię tanio sprzęt?
serekt pisze:Co sądzicie o latawcu Slingshot Fuel 2005 na stawianie pierwszych kroków, tzn. po kursie na latawcach szkółki !!!
Potem chciałbym na czymś takim właśnie popróbować już sam, tylko nie wiem czy to się nadaję, i czy nie jest zbyt przestarzałe technologicznie, jednak cenowo jak na początek bardzo atrakcyjnie ?!
Proszę o poradę.
Z góry dzięki.
serekt pisze:tzn. wiem że stary, ale cena 300 zł za sprawny latawiec może mimo wszystko warto, choćby jako drugi latawiec ?!
nie wspomniałem, że ma on 15 m, a moja waga to 80kg i 185cm
jedi1 pisze:
15m, stary C-shape o bardzo małym depowerze to proszenie się o kłopoty. Przy 80 kg taki latawiec do niczego Ci się nie przyda. Jakaś fajna hybryda czy coś 12m2 i będziesz spokojnie ogarniał większość wiatrów, ale niestety te 1200-1300 trzeba wyłożyć co najmniej.
serekt pisze:jedi1 pisze:
15m, stary C-shape o bardzo małym depowerze to proszenie się o kłopoty. Przy 80 kg taki latawiec do niczego Ci się nie przyda. Jakaś fajna hybryda czy coś 12m2 i będziesz spokojnie ogarniał większość wiatrów, ale niestety te 1200-1300 trzeba wyłożyć co najmniej.
Masz rację odpuszczę se tego starocia !!!
apropo hybrydy do tej pory myślałem że mam szukać BOW, a teraz słyszę o jakiejś hybrydzie !!!
Muszę chyba jeszcze poczytać co to jest !
Dzięki za pomoc.
serekt pisze:apropo hybrydy do tej pory myślałem że mam szukać BOW, a teraz słyszę o jakiejś hybrydzie !!!
Muszę chyba jeszcze poczytać co to jest !
Dzięki za pomoc.
lauretka pisze:Witam. Swoją przygodę z tym sportem dopiero zaczynam. Mam 166cm wzrostu i 58kg . Koszty, myślę że jak na naukę a raczej doskonalenie tego co umiem ( czyli raczej niewiele) były w miarę umiarkowane. Jestem z okolic Łodzi. Kilka razy uczyłam się sterować latawcem ( ósemeczki), a raz byłam podpięta. latawiec z tego co pamiętam to 12.... chyba ze coś mi się pomieszało, a to często. Ale dla siebie myślałam raczej o jakiejść 10, ew. 11. Proszę o porady.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości