Pierdyl pisze:Nomercy pisze:Pierdyl pisze:Witam! Chciałbym zacząć 3 uprawiać kitesurfing, ale mam dość mały budżet

- 1500zł. Dostane za tą cenę jakiś fajny latawiec i deske? Mogą być nawet uzywane byleby w dobrym stanie. Ważę dokładnie 67 kg, pływałbym po jeziorach i chciałbym troche poskakać xD Na allegro jest dość tani sprzęt ale kompletnie się na tym nie znam więc proszę o jakieś propozycje desek i latawców żeby wyrobić się w cenie 1500zł.
Z góry dziękuję
to nie dyscyplina do opanowania z książki typu "Weekendowe grzybobranie"
wiec przeznacz lepiej ta kasę na kurs
i poczytaj nieco forum, zwłaszcza ten dział i Bezpieczeństwo
zobaczysz co można sobie zrobić, ignorując mojego posta

I nie licz ze kupisz JAKIKOLWIEK BEZPIECZNY SPRZĘT za taka kasę
A ile bym musiał wydać na bezpieczny sprzęt ? Najważniejszy jest chyba latawiec? bo decha to chyba obojetnie jaka moze byc?
Jeśli chcesz liznąć trochę wiedzy o sprzęcie to za DARMO-powaga! napisałem poradnik dla takich osób jak Ty do ściagnięcia w pdf tutaj
http://flykite.nemo.mserwis.pl/sprzet
Spis treści ...........................................................................3
Słowo od redaktora ...............................................................4
Podstawowe wiadomości o sprzęcie kitesurfingowym.....................................5
Czy muszę to wszystko wiedzieć?.............................................................5
Czym jest dokładnie ten sprzęt do kitesurfingu ...........................................................6
Na sprzęt składają się: ..............................................................6
Zacznijmy od wyboru latawca..................................... 8
Dobra zaczynamy! Odpowiedz sobie na pytanie kiedy tak naprawdę zamierzasz używać tego
latawca?...................................................................... 9
Teraz zajmiemy się ilością kasy ,która chcesz przeznaczyć na latawiec w kontekście jakości
pływania. Wybieramy model. Czyli dylemat BOW czy C-SHAPE.......................................... 10
Jaki zakres wiatrowy latawca?..........................11
Jak wybrać deskę do kitesurfingu?........................................................ 13
Aby właściwie wybrać deskę musisz................................................. 15
Kiedy jej będziesz używać?...................................................................... 16
Trapez-jest niezbędny............................................................................ 18
Na co zwrócić uwagę? .............................................................. 19
Teraz zajmiemy się wyborem pianki………………………20
Teraz znasz już podstawowe rodzaje pianek, ale jaką piankę kupić ?....................21
Na co zwrócić uwagę przy kupnie pianki?..................21
Pamiętaj!..........................................................21
Jak dobrać sprzęt gdy nadal nie potrafisz? ......................... 22
Ciekawe miejsca w sieci i zakończenie ……………… 22
Spytaj bardziej doświadczonych ............................................................. 22
Kup książkę ................................................................................ 22
Jeśli chcesz zapisać się na ten DARMOWY kurs i odebrać E-booka wystarczy,ze na stronce wpiszesz swój E-mail i Imię na stronkę, a autoresponder wyśle Ci na maila potwierdzenie,klikasz,a ja wysyłam Ci Ebook. Tylko tyle. Enjoy!
Pozdrawiam Nemo, FlyKite.pl