kordian1000 pisze:Witam, waga 78 , wzrost 175 , początkujący.
Cena nie gra roli, ważne aby sprzet wystarczył mi na najbliższe sezony, nie zamierzam szybko zmieniac.
Pływanko w UK , oraz za granica ( wyjazdy na wakacje - Portugalia, Egipt ,Teneryfa ) w Polsce bywam kilka razy w roku ( głownie od kwietnia do wrzesnia )
nie wiem czy brac 11m2 czy 12m2 ? a moze 10m2 ?
- Denia 133/41 -cabrihna a moze nobile ?
Proszę o podpowiedzi starszych doswiadczonych kolegów, jezeli chodzi o producentów i rozmiar to może ktos poleciłby lepsze rozwiązanie ?
serekt pisze:Witam
Mam pytanie w jakiej cenie można kupić używaną deskę dla początkującego?
Oczywiście nic zaawansowanego, taką żeby podstawy można było doskonalić. Czy kupię taką używaną deseczkę w okolicach 300 zł i czy to się będzie do czegoś nadawać? Na allegro na razie ceny tylko powyżej 500 zł widzę
Pozdrawiam
lilolittle pisze:a owszem, Passion nadaje sie. Jak wiekszosc delt produkowanych po 2008 roku jest jak najbardziej przystosowany do poczatkujacych. dla 59kg ridera moze byc troche mocny, wiec polecam nauke przy slabszym wietrze.
Pzdr,
L.
On The Edge pisze:
Tylko, że ja szukam czegoś na dłużej, owszem rider początkujący, ale po kursie oczywiście i chce się rozwijać:) A pływanie to głównie za granicą, Rodos, Egipt, czasami Polska w weekendy... mówiąc, że może być trochę za mocny masz na myśli konkretnie Passion, czy rozmiar 9?
jarul7 pisze:lauretka pisze:Witam. Swoją przygodę z tym sportem dopiero zaczynam. Mam 166cm wzrostu i 58kg . Koszty, myślę że jak na naukę a raczej doskonalenie tego co umiem ( czyli raczej niewiele) były w miarę umiarkowane. Jestem z okolic Łodzi. Kilka razy uczyłam się sterować latawcem ( ósemeczki), a raz byłam podpięta. latawiec z tego co pamiętam to 12.... chyba ze coś mi się pomieszało, a to często. Ale dla siebie myślałam raczej o jakiejść 10, ew. 11. Proszę o porady.
Dobra 9teczka max dla Ciebie
lilolittle pisze:On The Edge pisze:
Tylko, że ja szukam czegoś na dłużej, owszem rider początkujący, ale po kursie oczywiście i chce się rozwijać:) A pływanie to głównie za granicą, Rodos, Egipt, czasami Polska w weekendy... mówiąc, że może być trochę za mocny masz na myśli konkretnie Passion, czy rozmiar 9?
Spokojnie posluzy Ci do nauki i do freeride'u jak juz sie nauczysz.
Co do rozmiaru, to 9m kite'a uzywam najczesciej (waze 62kg), ale jesli nie posiadasz opanowanej kontroli nad kite'm to dobrze byloby na poczatku uwazac z wiatrem i uczyc sie w najnizszym zakresie wiatrowym.
pzdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości