zeppelin pisze: pózniej jakieś Egiptowo tylko zastanawiam sie czy obskocze z ta 12, jak ogladam na windguru to dupy nie rwie srednio 12- 18 knt, wiec powinno być ok a wszyscy polecaja 8=9 m2 ? hmmm o co chodzi koledzy ?? Waga 75 kg
Gumowy pisze:Su-2 Prorider 2010 130x41 czy RRD Placebo 132x39 2010 ?
- 60kg - raczej beginer niz pros : )
Pinio pisze:Blajsero pisze:...
Wyrzuć to RRD przecież wszyscy wiedzą że to nie lata![]()
A poważnie na tym latawcu Seb Garat zdobył 2 razy z rzędu Mistrzostwo Świata![]()
Może masz go źle strymowanego![]()
No i z Twojej /bez urazy/ wypowiedzi wynika, że jeszcze trochę musisz spędzić w wodzie a potem już będzie tylko lepiej![]()
Pozdrówka
[/size]
Czy wszystkie małe rozmiary mają problem z odpuszczaniem nagłych szkwałów i są tak diabelnie szybkie, czy może jednak są jakieś wyjątki dobre dla początkujących bądź tych ze słabszym refleksem?
RadoX pisze:Cześć wczoraj skończyłem wraz z moja siostrą kurs na IKO 2, chcielibyśmy kupić sprzęt lecz z racjitego, ze jeszcze się uczymy wystarczy nam 1 deska i 1 kite (oczywiście docelowo będą 2 deski i 3 kity) ja ważę ok. 77kg , mam 15 lat i mam 187 wzrostu, moja siostra waży 53kg, ma 13lat i i ma 173cm. chcilibyśmy kupić deskę z nastawieniem by któreś z nas na niej w późniejszym czasie pływało , i oczywiście nie musiało jej później zmieniać, ale nie wiem, czy różnica między nami na to pozwala, myślę, że deska chyba musi być bardziej podemnie, 2 sprawa dotyczy kite'a czy istnieje taki , na którym oboje moglibyśmy pływać ?? Mamy zamiar pływać w Chałupach .
THX za pomoc ^_^
RadoX pisze:takiej wielkości deska w późniejszym czasie miała by być dla mnie?? oraz chciałbym aby ktoś mi napisał czy ten kite się nadaje http://allegro.pl/nowy-latawiec-north-r ... 80113.html ,aa i z którego on jest roku?? Oraz oczywiście chciałbym poznać waszę opinię co do firmy/modelu deski i kita , bo jestem zielony (:
Ziomek. pisze:RadoX pisze:Cześć wczoraj skończyłem wraz z moja siostrą kurs na IKO 2, chcielibyśmy kupić sprzęt lecz z racjitego, ze jeszcze się uczymy wystarczy nam 1 deska i 1 kite (oczywiście docelowo będą 2 deski i 3 kity) ja ważę ok. 77kg , mam 15 lat i mam 187 wzrostu, moja siostra waży 53kg, ma 13lat i i ma 173cm. chcilibyśmy kupić deskę z nastawieniem by któreś z nas na niej w późniejszym czasie pływało , i oczywiście nie musiało jej później zmieniać, ale nie wiem, czy różnica między nami na to pozwala, myślę, że deska chyba musi być bardziej podemnie, 2 sprawa dotyczy kite'a czy istnieje taki , na którym oboje moglibyśmy pływać ?? Mamy zamiar pływać w Chałupach .
THX za pomoc ^_^
optimum dla Ciebie - to 11m2
optimum dla Niej - 9m2
deska około 132/40
możecie "się spotkać po środku" - 10m2
na 9tce - gdy Ona będzie miała go jako podstawowy kite - Ty mógłbyś pływać, przy powyżej 18węzłach, jak Ona się zmęczy, lub już będzie miała za dużo
na 11 tce - dla Ciebie podstawa - Ona pływała by w słabych wiatrach - do max 20 węzłów..
tak to wygląda..
ziomuś![]()
ja Cię rozumiem, no i pewnie sporo innych użytkowników forum też , ... ale akurat Ci konkretnie zainteresowani mam wrażenie kompletnie NIC z tego nie wyniosąa tak btw, słuszne spostrzeżenia oczywiście
pzdr
stiv a.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości