POWERA życzę!!!!

Bezpieczniej, tzn bym mógł komuś powiedzieć by zerkał czasem bo żółtodziób ćwiczy...

Pinio pisze:Ja zawsze Małe jestem tu siebie ale maszo też fajne niby równiej wiejenam nie chce się
nabijać dodatkowych 20km i siedzimy na MM bo wszędzie dobrze ale na w domu najlepiej![]()
a jeśli chodzi o głębokość na MM to 1500m i stoisz w wodzie
aloha
kams pisze:Jaki rozmiar latawca i deski najlepiej by do mnie pasował? Mam 169cm wzrostu i ważę 53kg, początkująca. Myślę o pływaniu na zatoce i jeziorach.
Z góry dziękuję za rady
Chętnie dowiem się też jakie firmy, modele polecacie.
kams pisze:Umiejętności... niezbyt szczególneUczyłam się przez tydzień, z tego tylko przez 2 dni dotykałam deski. Udało mi się popłynąć, ale nie umiem jeszcze dobrze zmienić kierunku.
Widzę, że powinnam mieć latawiec 10-11m, wole chyba trochę za duży niż za mały (na słabszy wiatr), ale nie wiem jak z deską. W sklepie sprzedawca powiedział mi, że pasuje do mnie długość 134cm, czyli dużo więcej niż wg tej męskiej rozmiarówki :/
cola-tjk pisze:witam interesuje mnie zakup deski dla osob ktore ukonczyly kurs kite na water starcie.ma to byc deskadla dwoch osob o wadze 62 kg i 74kg.jaki rozm bedzie odpowiedni??bardzo prosze o rade.
koni74 pisze:Witam,
chciałbym złożyć zestaw 3 latawców, ważę 89-90kg. Głównym latawcem jest Best Kahoona 11,5. Mam też Waroo 9m, ale rzadko na niej pływam więc chcę zamienić na coś słabowiartowego. Sugerując się słowami Ziomka z książki szukałem czegoś większego o 4-6m (min. 14m). No i coś małego na silny wiatr i wyjazdy np. 7,5m. Mam deskę Nobile t5 137/41. Jeżeli chodzi o umiejętności to jest to pierwszy sezon pływania i początki ostrzenia. Z góry dzięki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość