borsux pisze:Witam.
Na kite "pływam" od niedawna, bo w zasadzie pierwsze starty zacząłem pod koniec lipca br. Od tego czasu pływałem 7-10h.
Sezon się kończy, więc uznałem, że można wyrwać jakieś dobre oferty teraz. Kompletnie nie znam się na sprzęcie, ale do rzeczy:
- waga: 70kg
- wzrost: 187cm (chyba nieistotny)
- przepływane: ~10h (IKO II oczywiście jest)
- potrzebuję: latawiec+bar (UŻYWANE) +trapez (NOWY)
Ogólnie chciałbym coś popróbować zimą na nartach. Pytania:
1. Można jeździć na nartach za kitem?
2. Jaki latawiec na początek? Tak żebym mógł następny sezon też przelatać z frajdą.
3. Dostanę coś zarówno na zimę i lato? (jeden kite)
4. Jaki trapez?
Ile kasy chciałbym przeznaczyć: Kite z barem do 1000 zł (im mniej tym lepiej, ale też nie chcę jakiegoś syfu kupić) + trapez (NOWY) do 500 zł (najlepiej tak z 350).
Z góry dziękuję z wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
borsux
PS: Kontrolę nad latawcem mam bardzo dobrą - przez wszystkie godziny pływania, body dragów, itp. uderzył mi może z 3 w wodę.
borsux pisze:borsux pisze:Znalazłem 3 kite'y i w sumie nie wiem, który z nich brać (może jakiś inny w ogóle?):
- Naish Torch 12m z 2007 (stan bdb) - bar z shift system, pompka, plecak - za 1200 zł
- Ozone Sport II 11m z 2009 (stan bdb) - bar, plecak, zestaw naprawczy - za 1500 zł
- Naish X4 10m (nowy) (nie wiem, który rok) - torba, bar z linkami ,leash ,zestaw naprawczy - za 800 zł
cola-tjk pisze:jakie macie zastrzezenia do latawcow Naisha?
Nomercy pisze:cola-tjk pisze:jakie macie zastrzezenia do latawcow Naisha?
czlowieku, o co ci chodzi??
masz wyjasnione 7 postów wyzej![]()
![]()
![]()
![]()
sa to C-shape które nie nadaja sie do nauki![]()
![]()
![]()
![]()
po co wnikasz, naucz sie plywac na normalnym latawcu, potem wez do reki C-shape, a zapewniam cie ze róznice poczujesz od razu![]()
![]()
![]()
a nie zasmiecasz watek![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości