Jaka grubośc pianki?

Forum dla początkujących
sarman

Post17 lip 2012, 19:50

czyli nadadzą się na początek czy kupić od razu jakiegoś o'neill-a lub gul-a? i nie kombinować

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post17 lip 2012, 19:52

sarman pisze:czyli nadadzą się na początek czy kupić od razu jakiegoś o'neill-a lub gul-a? i nie kombinować

Nadadzą się.

r4dek

Post25 sie 2012, 18:55

finalcell pisze:ja pływam w tirbordzie 5/3 z tym że dałem za nią 200zł w decatlonie, stosunek cena jakość bardzo dobry

Można wiedzieć gdzie konkretnie? Na stronie Decathlona jedyna gruba pianka Tribord to 5/4/3 za 750 zł.

Znalazłem też w dobrej cenie Gaastra Manic Steamer 5/3, co o niej myślicie? Oczywiście pianka do tego, żeby zacząć jak najwcześniej przyszły sezon i skończyć jak najpóźniej ;)

Awatar użytkownika
alabama

Post15 lis 2014, 22:34

Zastanawia mnie jak/czym/pod?/na? docieplacie pianki 5/3 w naprawde mrozne dni coby uniknac konkretnie mrozenia nabialu czy lupania w krzyzu? 8)

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post15 lis 2014, 23:40

alabama pisze:Zastanawia mnie jak/czym/pod?/na? docieplacie pianki 5/3 w naprawde mrozne dni coby uniknac konkretnie mrozenia nabialu czy lupania w krzyzu? 8)

U mnie pod piankę bdb się sprawdza 0,5 mm docieplacz Ascan z Hydro http://www.hydrosfera.pl/Docieplacz_Asc ... orty-2490i
Spory plus to zintegrowany kaptur, dzięki któremu szyja i kark są dobrze osłonięte od wiatru i mniej wody wlewa się za plecy ;) Pod taki docieplacz w zimnie dni dodatkowo ubieram lycrę Mystica z długimi rękawami i jest naprawdę spoko, a piankę mam O'neill 5/3 Epic (chyba najniższy model). Czyli najpierw lycra, potem docieplacz i na całośc piana. Taki zestaw nie krępuje ruchów jak np. dwie pianki - jedna pod drugą. Mam co prawda w zapasie jeszcze piankę letnią z krótkimi rękawami i nogawkami, ale póki co nawet nie próbowałem zakładać obu naraz, bo zestaw z docieplaczem i lycrą świetnie się sprawdza w obecnych warunkach. Oczywiście do tego buty i rękawice (ja mam akurat 5 mm).
Pozdr

Fordon
Deska: Best Armada, Naish Haze XL
Latawiec: Ozone Catalyst
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 42 razy

Post15 lis 2014, 23:52

Docieplacz, kurtka albo patent z cienka pianka 2-3mm pod gruba pianke - tylko wlasnie moze krepowac ruchy. Dodam jeszcze, ze sama pianka to nie wszystko. Wazne jest tez przygotowanie sie przed plywaniem typu wlanie cieplej wody pod pianke przed wejsciem do wody, wypicie czegos cieplego, ktos kiedys polecal patent z aspiryna, sam nie probowalem, ale jezeli to prawda i dziala to jak najbardziej warto wziac pod uwage ta opcje, jezeli jest mozliwosc to robic czestsze przerwy na wypicie czegos cieplego. No a jezeli i to nie pomaga to zostaje dobry kombinezon suchy z dobrym podkombinezonem albo gruba pianka pol sucha jezeli nie lubisz kombinezonu.

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2014, 15:57

Kiedyś zakładałem docieplacz pod piankę lub dwie pianki ale do czasu kiedy zrobiło sie cieplej i pianka zrobiła się o numer większa... :hand:
Obecnie pianka 5/3 plus dobry docieplacz na to gdy jest chłodniej.

Wróć do „Pierwsze Kroki”