Jesteś nowy na forum? Przedstaw się

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
mlodziak
Deska: RRD K-Rapida
Latawiec: RRD Addiction MKIV
Postawił piwka: 2 razy

Post21 sty 2014, 21:47

Gwiazdka pisze:Cześć Maks,
Dzięki za odpowiedz, myślisz że w 3 dni na półwyspie sie nauczę podstaw? Jak przeglądałam kursy, to wszędzie piszą o 7 dniach :(
Czytam tez o snowkitingu... Może korzystając z zimy warto nauczyć sie podstaw na śniegu? Czy to nie jest dobry pomysł?

może ja się wypowiem
nauczenie w 3 dni od zera to całkowity hardcore. po pierwsze cięzko byłoby wiatrowo, ciężko jest trafić na 3 dni idealnego wiatru na helu. śmiem twierdzić że nauczenie w 3 dni jest niemożliwe. zależy to też czy miałeś styczność np. z windsurfingiem, snowboardem, longboardem, albo znajomość wiatru<żeglarstwo> co bardzo pomaga. żeby pływać od lewej do prawej to trzeba jakieś 10 h roboczych kursu. czyli na 3 dni się rozkłada po 4 h co jest prawie niemozliwie jesli nie masz przygotowania kondycyjnego. np po 1 h body dragów bedziesz bardzo zmeczony, a pierwsze próby na desce to wgl mordęga. mozna probowac skrócić ten czas np literaturą o kajcie lub jak mówiłem umiejętnościach w podobnych dyscyplinach. korzystając z zimy naucz się jeździć na snowboardzie i poczytaj książki np. Dariusza Ziomka.

pozdrawiam

jaczyno
Deska: clash 136
Latawiec: CORE gts II 9m; xr3 12m

Post18 lut 2014, 20:44

Witam Brać Kitesurfingową!

w tym roku chcę nauczyć się pływać na kicie, plan jest taki: majówka -kurs potem zakup sprzętu a następnie pływanie jak najczęściej się da.

Dwa lata temu zrobiłem 10-dniowy kurs WS, szło mi całkiem nieźle, pierwsze ślizgi mi się strasznie podobały... w zaszłym roku miałem zamiar pływać na WS jak najwiecej, jednak to się po prostu mi nie udało, albo słaba pogoda albo problem z wypożyczeniem sprzętu. Mieszkam blisko Legnicy więc mam do wyboru Mietków, Kunice, Słup lub Berzdorfer See...

Zimową porą trochę poczytałem, przemyślałem i stwierdziłem, że kite jest dla mnie lepszą opcją , pomijając szybszą naukę oraz skoki, jest on po prostu wygodniejszy w przewożeniu oraz przechowywaniu...

zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie ;)

barlog77

Post30 mar 2014, 13:28

Witam Wszystkich serdecznie.od tego roku zamierzam zacząć zabawę z kite...może trochę za późno jednak w wieku 37 lat mam zamiar spędzać wolny czas czynnie-o ile pogoda pozwoli:)jestem ze świętokrzyskiego-mam niedaleko 2 małe zbiorniki-zalew Brody i Wióry.Okolica ładna,a jeszcze nikogo nie widziałem z latawcem na wodzie-może będę prekursorem w tej okolicy:)zapraszam Wszystkich którzy by chcieli tutaj popływać,mam kawałek sadu na postawienie namiotu,jakieś jedzenie się też znajdzie i za kołnierz też nie wylewam:)jest też w okolicy kilka hoteli za nieduże pieniądze i praktycznie wszystkie nad wodą....tak jak juz napisałem jestem poczatkujacy-zaczynam od zera,kupiłem używany sprzęt kite ale jeszcze jeszcze nie był na wodzie.moze znajdę kogoś tutaj z okolic starachowic-Ostrowca kto by mi mógł udzielić kilku rad,wskazuwek?pozdrawiam

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post30 mar 2014, 17:48

Kilka wskazówek nic ci nie da. Jedz na półwysep na kurs. :idea:

boomm

Post23 kwie 2014, 18:34

cześć, nowy jestem

Awatar użytkownika
Kubicki
Deska: SU-2: ProRider CL Carbo, Yeti
Latawiec: RRD
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post25 kwie 2014, 12:17

Czesc, jestem nowy i dopiero w tym sezonie zaczynam swoja przygode z latawcem. poszukuje ludzi z Torunia i okolic co juz smigaja :)

mat022282

Post25 kwie 2014, 20:22

Witam jestem nowy, zegluje ale chce zaczac latac

wolak
Deska: North Gonzales 2011
Latawiec: Best Kahoona 13.5 2013r.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2014, 12:07

Cześć
Jestem nowy dwa lata temu nauczyłem się pływać/latać w Egipcie teraz kupiłem swój sprzęt i będę pływać w tym sezonie i się szkolić :-) jestem z Warszawy więc pewnie będę często na Zegrzu pływać :-)

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

minon1
Deska: Spleenedoor/SU2
Latawiec: Best/F-one/Ozone
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post30 kwie 2014, 16:57

Witam wszystkich.
:D

Ł-y-S-y

Post30 kwie 2014, 21:27

Witam wszystkiech pozytywnie zakreconych :)

Mysle ze zadomowie sie tu na dłuzej :)

Pierwsze kroki mam juz za soba dzieki koledze ktory tu tez zaglada ( dzieki Szyra )

Pozdrawiam i do zobaczenia na akwenach :)

natalia33325

Post07 maja 2014, 00:59

Witam,
Jestem nowa na forum i jeszcze kompletnie zielona jeśli chodzi o kitesurfing.
Swoją przygodę z kitem zamierzam rozpocząć w czerwcu tego roku i mam nadzieje, ze po tym terminie będę częstym gościem forum ;)
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)

Kasper
Dostał piwko: 2 razy

Post07 maja 2014, 23:17

Siema. Na kajcie od zeszłego sezonu, na windzie od 6 lat. Pozdrawiam

marcin100

Post10 maja 2014, 17:16

Witam serdecznie,

Jakiś czas już obserwuje forum, natomiast zorientowałem się, że się jeszcze "oficjalnie" nie przedstawiłem.
W związku z tym uzupełniam te oczywiste braki :)

Na kite-cie próbuje swoich sił już od 2 lat. Jakoś sobie daje radę w podstawach, ale teraz chciałbym zrobić troszkę więcej (szczególnie, że dysponuje większą ilością czasu niż kiedyś :). Mam możliwość elastycznego planowania także jeśli ktoś jest chętny na ciekawe wyjazdy kite-owe to zapraszam do kontaktu. W kupie raźniej, a też w "lastach" można znaleźć dużo ciekawych propozycji.

Do zobaczenia na wodzie i forum.

Pozdrawiam,
Marcin

Awatar użytkownika
majkel.martin

Post14 maja 2014, 00:17

Hej

Mam na imie Michal.
Mieszkam w Stolicy.
Z kitem mam do czynienia tylko internetowo: to forum + youtube ;-)

W te wakacje odbede kurs na zatoce i juz nie moge sie doczekac.

Pozdrawiam

GRILLmaster
Kontaktowanie:

Post21 maja 2014, 13:03

Witam wszystkich

jestem świeżakiem, pływam na zatoce wrzosowskiej
ps: szukam leasha do crossbowa 2007:D
pozdro

Wróć do „Pierwsze Kroki”