Grzegorz KiteLife pisze:olafd pisze:Dzięki za odpowiedź. No właśnie te supełki:) w waroo jest tego, próbowałem rożnych ustawień ale jakoś nie czułem różnicy.
Przez chwile zastanawiałem się nad kahooną 9.5 w dobrej cenie, ale pomęcze tego waroo.
Im wyższy supelek tym wieksza moc ale waroo potrzebuje ZNACZNIE wiecej wiatru niż młodsze modele. Jeśli więc chcesz pływać na śródlądziu to kahoona będzie o niebo lepszym rozwiazaniem.
Trochę to mocno uprościłeś
Mianowicie, nie im wyższy supełek, tym więcej mocy

Jak za wysoko podepniesz ,latawiec będzie przebrany,przy zaciągnięciu baru ,będzie prepadał i nie będzie miał mocy, właśnie.
Sporo zalezy od trymu baru. Z doświadczenia wiem że waro, niezależnie od rocznika, podpina się na drugi,max na trzeci supeł. To samo tyczy się zdania że waroo potrzebuje znacznie więcej wiatru od młodszych modeli heh. Porównując go z kahoną ,tak i owszem. Kahoona to delta,której dołem mało latawców dorównuje. Niestety coś kosztem,czegoś. Góre w porównaniu do waroo ma słabszą, co jednak też ma spore znaczenie na jeziorach

Przychylam się do stwiedzenia że kachona była by lepszym latawcem na początek a na pewno łatwiejszym. Lecz już pływając, panując nad latawcem waroo będzie bardziej uniwerlalne

.