Co do rozmiaru: ~134 na ta wage.
Co do deski... No to juz gorzej, bo te ktore wymieniles sa na prawde dobre. Ja sam plywam na Armada i sobie chwale, jestem zadowolony, w 100% starcza. Podobnie powinno byc w Twoim przypadku. Ale rownie przyjemnie plywalo mi sie na X-Ride, sam zastanawialem sie nad kupnem, rowniez sie na Twoje potrzeby sprawdzi. Spectrum porzadny blat, nie plywalem duzo, raczej mozna powiedziec ze sie przeplynalem, ale byla to przyjemna sesja, podejrzewam, ze bedziesz mial podobna przyjemnosc z plywania. Nobile, SU-2: tez nie sa zle blaty, ale osobiscie bylbym bardziej przekonany do powyzszych marek. Na Clash`u nie mialem przyjemnosci plywac, ale sporo o tej desce pisza na forum i nie sa to zle opinie, nie wiem tylko czy ta deska nie bylaby lepsza dla bardziej wtajemniczonych, bo jak narazie mozesz nie uzyc jej wszystkich atutow. Z innych dodalbym F-One Next, rozniez doskonale sie nada na Twoje wymagania. Ciezko doradzic konkretny model, raczej to kwestia indywidualna - mi najbardziej podpasowala Armada - ale wybierajac deske Best, Cabrinha, North czy F-One nie bedziesz niezadowolony. Podobnie jak w przypadku Nobile, SU-2 czy Clasha.
Na co zwracac uwage? Na pewno musi sie Tobie podobac

A poza tym patrz na to co pisza, polecaja/odradzaja inni, na charakterystyke (Freeride/Freestyle). No i na koniec czy nie jest za bardzo przetyrana, czy w cene zakupu wchodzi deska ze wszystkim typu pady, strapy, raczka, finy, bo niemile to jest zaskoczenie, gdy dostaniesz sam blat - a tak sie 2 czy 3 znajomym zdarzylo...