heja banana pisze:a unikaj takich fifa-rafa:D
Dobra rada! Małe psy najgłośniej szczekają

zaaaak pisze:heja banana pisze:I nie wchodz do wody jak nie wieje przynajmniej 15 knt bo to imo. strata czasu i pieniedzy
Ma znaczenie ilość godzin wystanych na wodzie choćby ze względu na panowanie nad latakiem w skrajnych warunkach, ale płacenie za to w ramach kursu gdzie powinieneś przede wszystkim nauczyć się startować, lądować, pływać i jak się nie zabić jest co najmniej niewłaściwe, a wprost to walenie w człona.Wbrew opinii z którą na tym forum się pewnie spotkałeś poleciłbym Ci kogoś kto pływa, ma sprzęt, ma czas i chce mu się wejść do wody..."klimat surferski" panujący na półwyspie nie sprzyja szybkiemu progresowi. Jeśli chcesz to dam Ci kontakt do koleżki z Gdyni, który opanuje Ci ten temat "z bagażnika" ale z bdb efektem i bez zbędnego siedzenia w wodzie...
mgdz pisze: Każda rada bezcenna a tym bardziej kontakt ;Ja sie nie uparłem na półwysep może być Łeba ,Sarbsk, Gdynia:) itd Czekam na kontakt
zaaaak pisze:Wbrew opinii z którą na tym forum się pewnie spotkałeś poleciłbym Ci kogoś kto pływa, ma sprzęt, ma czas i chce mu się wejść do wody...
również ktoś kto sobie po prostu po pracy w ten sposób dorabiaGrzegorz KiteLife pisze:W taki obraz chyba wpisuję się tylko ktoś kto robi to zawodowo, prawda?![]()
na Twoim miejscu zacząłbym od dużej deski(funtech) któta przy Twojej wadze doda Ci 2knoty, jeśli masz blisko do dobrego spotu(wietrznego) nie inwestuj w duży latak, szybo Ci się znudziWojtek Piłat pisze:(...)mam okazję kupić latawiec słabowiatrowy którym jest 16 metrowy rdr addiction (tak wiem, nie jest to sprzęt dla początkujących ale akceptuję to i zamierzam katować), będzie ok ? Waga 82 kg. Z góry dzięki za odpowiedzi i wskazówki
heja banana pisze:mgdz pisze: Każda rada bezcenna a tym bardziej kontakt ;Ja sie nie uparłem na półwysep może być Łeba ,Sarbsk, Gdynia:) itd Czekam na kontakt
... a na Sarbsku jest nierówny wiatr. Da się pływać ale na początek nie polecam.
zaaaak pisze:Weź sobie instruktora na dwie~trzy godzinki żeby odświerzył Ci zasady bezpieczeństwa i podpowiedział przy pierwszych startach, będzie dobrze
pewnie rozbiłeś się za bliskomatsor pisze:
Ostatnio jak się rozkladalem przy Surfpoincie to instruktor wmawial mi że podłączam odwrotnie bar, mimo tego że na chłopski rozum czerwone pigtaile do czerwonych etc...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości