Gdzie sie uczyliście? Jakie wrażenia?

Forum dla początkujących
seba76
Deska: Nobile NHP/50Fifthy
Latawiec: Cabrinha/North/Wainman
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2010, 12:16

Ja zrobilem kurs na kampnigu Male Morze - Kite Club - www.kiteclub.pl i z czystym sumieniem polecam - a szczegolnie instruktora Daniela Koziróg - pozdr.Peace

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post17 paź 2010, 19:03

seba76 pisze:Ja zrobilem kurs na kampnigu Male Morze - Kite Club - http://www.kiteclub.pl i z czystym sumieniem polecam - a szczegolnie instruktora Daniela Koziróg - pozdr.Peace

u tych cieniasów nie no prosze Cię :doh:
:lol:
A poważnie instruktor sie nazywa Kargul :arrow: pod taka ksywka zna go większość :idea:
Kilka pudeł na fordzie w 2007 nawet był 2 w Polsce ale teraz już mu sie nie chce :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post18 paź 2010, 10:20

Pinio pisze:u tych cieniasów nie no prosze Cię :doh:
...ale teraz już mu sie nie chce :wink:

Cienias i do tego leń :lol: ale ze zdrowym podejściem i fajnym stylem :thumb:

seba76
Kontaktowanie:

Post18 paź 2010, 11:00

Jak Dla mnie Super - a czy Cienias ? dla mnie liczyło się podejście do kursanta a nie trofea mojego instruktora - bo nie jeden pseudo Mistrz nie potrafi przekazac swojej wiedzy - takze Panowie Cieniasy co robiliście w tym czasie?
2 msc w Pucharze Polski Ford Kite Cup 2007,
2 msc w Mistrzostwach Polski Ford Kite Cup 2008 w Wave,
3 msc w Mistrzostwach Polski Ford Kite Cup w konkurencji freestyle

Pozdr.Peace

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post18 paź 2010, 11:24

seba76 pisze:Jak Dla mnie Super - a czy Cienias ? dla mnie liczyło się podejście do kursanta a nie trofea mojego instruktora - bo nie jeden pseudo Mistrz nie potrafi przekazac swojej wiedzy - takze Panowie Cieniasy co robiliście w tym czasie?

:doh:
Seba, jeszcze raz przeczytaj uwagi kolegów i nie spinaj się, tylko uwzględnij emotikonki w tekście :!:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post18 paź 2010, 12:14

seba76 pisze:Jak Dla mnie Super - a czy Cienias ?

To miał byc sympatyczny żarcik z człowieka, który jest powszechnie szanowany bo pokazał środowisku freestyle że nie trzeba być sponsorowanym, bogatym i trenującym po Brasil, Egiptach itp aby byc najlepszym.
Jemu wystarcza Władek, Karwia i Zatoka przez cały rok :thumb:

Kargul - człowiek z krwi i kości a nie człowiek z okładki :idea:
Pełen szacun za wyniki sportowe:clap: Chyba bardziej woli szkolić innych niż startować w zawodach.

seba76
Kontaktowanie:

Post18 paź 2010, 14:11

Czyli sprawa załatwiona pozytywnie Cieniasy :lol:

PS: cyt....tylko uwzględnijcie emotikonki w tekście :thumbsup:

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post18 paź 2010, 21:42

surfbabe pisze:"marsze chwały" brzmią dumnie!
mnie się to podoba! :)

...może i brzmią dumnie, ale bardziej adekwatnie chyba jest "walk of shame" 8)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post19 paź 2010, 12:49

ted pisze:
surfbabe pisze:"marsze chwały" brzmią dumnie!
mnie się to podoba! :)

...może i brzmią dumnie, ale bardziej adekwatnie chyba jest "walk of shame" 8)

dokładnie - szczególnie już po kursie - inaczej tego nie można nazwać ;) - ma motywować tak :?: :lol:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post19 paź 2010, 17:53

BraCuru pisze:
Pinio pisze:u tych cieniasów nie no prosze Cię :doh:
...ale teraz już mu sie nie chce :wink:

Cienias i do tego leń :lol: ale ze zdrowym podejściem i fajnym stylem :thumb:

Fajnie się temat rozwinął :wink:
Kargula i całą ekipę znam dosyć dobrze kilka lat tylko z dobrej strony :idea:
Co nie zmienia faktu, że to CIENIASY :doh: I ANDRZEJE :twisted:
Pozdrówka dla Maji, Izy, Misi, Olka, Młodego, Braci Anrzejów, Dawida /Młodego Kargula/, Bartka
i wszystkich co się przewinęli przez bazę Daniela :D
Bo wszędzie dobrze ale w http://www.kiteclub.pl/ na MM najlepiej :thumb:
Aloha Andrzeje do Wója Pinia :wink:

KaTe
Deska: Spleen MonsterDoor
Latawiec: Nobile NHP 7m '09

Post23 paź 2010, 16:12

Ja w lecie tego roku tez w Kites Control

Trafiłam z przypadku i ... wrażenia mieszane jednak ze wskazaniem na plus :)

Mam już kilka lat i nie szłam tam dla zabawy, imprez, czy atmosfery. Oczekiwałam profesjonalizmu. Sama pracuję z ludźmi i oczekuję tego samego co daje, a z tym było różnie.
Oczywiście zapisanie się było formalnością akurat wiało więc po krótkiej rozmowie pojechałam się przebrać i już wróciłam na zajęcia.
Na dzień dobry trafiłam na Janusza (Pietia)- złoty chłopak. Naprawdę! do 5 godziny zajęcia z nim w parze z moim mężem. IKO I zakończone sprawnie, choć jeśli chodzi o mnie, to łatwo nie było (straszny sztywniak ze mnie ;P)
Kolejne 5 godzin z Grześkiem (Czachą) już na lekcjach indywidualnych. IKO II zaliczone, ale ... spodziewałam się, że będę miała większość pewność i swobodę operowania latawcem.

To ja znalazłam ich i sama do nich przyszłam, ale miałam poczucie, że się WPRASZAM. Obiecanego telefonu nie było wcale przez cały tydzień. Ale to nic i tak przychodziłam. Wiecznie na kogoś lub na coś musiałam czekać zwłaszcza przez pierwsze 2 dni.
Rozumiem, że oni mają taki luz i tekst w stylu "weź se piankę" do kogoś kto nie bardzo ma pojęcie czym jest pianka ... hmmm
Absolutnie nie oczekiwałam, jakiegoś nadskakiwania, ale trochę zainteresowania klientem było by wskazane.
Nie mogę narzekać na Pietię i Czachę. Zwłaszcza ten drugi to super nauczyciel! Z podejściem, z pomysłem na przekazanie wiedzy, z chęciami pracy z kursantem, skupiony na człowieku z którym pracuje i wykazujący inicjatywę. Także polecam.

Jeśli chodzi o moje odczucia ... to od momentu jak przestało wiać do momentu mojego powrotu zostały 2 dni bez szans na wiatr, to dostałam to upragnione IKO II ale o pierwszych halsach nie było mowy, no może w jedną stronę co 20 próba wychodziła o długości metra.
Systemy bezpieczeństwa omówione podczas kursu we dwoje chyba podczas pierwszego dnia, byliśmy tak zaaferowani całą sytuacją, że niewiele pamiętaliśmy (co zemściło się później, już podczas samodzielnego "pływania"). Moja wiedza na temat 'depowera' też nikła raczej na zasadzie wiem, że mam coś pociągnąć. A na temat sprzętu hmmm ..."kupcie sobie 3 latawce 5, 9 i 12". No ale może takich rzeczy musiałam się sama dowiedzieć i nauczyć.

Podsumowując, instruktorzy, z którymi miałam przyjemność pracować SUPER, podejście do klienta średnie (aczkolwiek muszę stwierdzić iż gdy pojawiał się ktoś młody i fajny, to zaraz byli bardziej mili więc może po prostu ja już jestem za stara :P) ale uwaga nie spotkało mnie tam nic złego! Po prostu kiedy ja pracuje z moimi kursantami (tez jestem instruktorem) staram się żeby nigdy nie czuli się, tak jak ja się czułam w KC.
Finansowo elastyczni płatności, niewypływane godziny zwrócone, wszystko regulowane na bieżąco, trochę negocjować też można.

Podsumowując polecam (z małymi zastrzeżeniami)

deathdog

Post15 lis 2010, 21:30

Chcialbym tutaj podziekowac panom instruktorom z wake.pl za wyleczenie mnie z kite na dlugie lata.
Zaczne od poczatku.
Po 20 latach windsurfingu zapragnalem sprobowac czegos nowego.Bylem zachwycony widokiem pierwszych latawcow na zatoce.Slyszac i czytajac wszedzie ,ze nauke nalezy zaczac z instuktorem,6 lat temu wykupilem kurs w wyzej wymienionej szkolce.Dalej wszystko potoczylo sie juz szybko.Krotka teoria,przejscie ze sprzetem na plaze od strony morza.Warunki-5 lub 6 Beauforta,porywisty wiatr z dziurami.Latawiec north (nie pamietam modelu ani wielkosci,c-shape),zero zabezpieczen i jak sie pozniej okazalo takze asekuracji(panowie instruktorzy zajeci zabawa wlasnym latawcem).Trzymajac latawiec w zenicie nagle przepadl i znalazl sie na ziemi na 12:)Kolejna rzecza ktora pamietam to wbicie sie barkiem w piach po minimum 15m locie.Tak oto zakonczyla sie moja przygoda z kite za ktora dziekuje panom z wake.pl.
Byc moze jeszcze kiedys sprobuje tego wspanialego sportu ale na dzien dzisiejszy w dalszym ciagu czuje strach i przeraza mnie to jak to moglo sie wtedy skonczyc.

thewho

Post25 lis 2010, 23:36

Witam wszystkich na forum!
Gdzie proponujecie, zeby rozpoczac nauke w okresie 6-20 grudzien? Miejsce nie gra roli. Chodzi mi glownie o to zeby warunki pogodowe do rozpoczecia nauki byly w miare pewne. Niestety w listopadzie podczas mojego urlopu pech chcial, ze maksymalny wiatr byl 5kts... na szczescie nauka kite nie byla glownym celem podrozy wiec nic sie nie stalo ale teraz w grudniu chcialbym pojechac glownie z zamiarem plywania.
Pozdrawiam

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post26 lis 2010, 00:35

Brazylia :thumb: :thumb: :thumb:

Cały dzien w samych shortach.
Wiatr do nauki codziennie.
Cieeepła woda.
Caipirinha!!!!!!!!!!
Cachaca!!!
Rum z mleczkiem kokosowym!!!
Serek i serca na patykach!!!
Ślimaki u Michela!!!
Ryba u Marchewy!!!
Kurs kite z Przemasem!!!!!!!
Driny turbomixy u Bambo!!!
Surfing przy palikach z Bogdanem i "Radiem"
....
i jak szybko ogarniesz naukę, to za rok już dla Ciebie rafka po lewej przy palikach ;)

thewho

Post26 lis 2010, 04:02

Dzieki.
A mozna prosic o jakies namiary w tej Brazyli? Tak przy okazji jak sie ma do tego Wietnam? Znalazlem tam jakas miejscowosc Mui Ne.

Wróć do „Pierwsze Kroki”