Dzięki za rady Koniu et. all. Ale ja bym się uparł przy kiteloopie ze zwrotem. Chce zrobić zwrot i kiteloopa ale wyrywa z kapci i teraz mam robić mały skok ? jeżeli tak to w którym momencie ?
zwrot ze swicha z kajtloopem to chyba pierwsze i najlatwiejsze od czego trzeba zaczac. gdy wchodzisz w zakret ciagniesz bar przdnia reka (tylnia mozesz puscic) tak zeby w momencie przechodzenia kajta przez powerzone miec deche ustawiona downwind
Ja mam 27m linki i spokojnie zarówno kajtloop jak i downloop jest do zrobienia, ja robie zwrot z loopem albo z takiego 1/2 switcha, że wchodze prawie na switcha - jakieś 100* i od razu na drugi hals albo tak że mocno ostrze, tak żeby bardzo zwolnić, kręce loopa ale wtedy już puszczam krawędź żeby nie skoczyć, przekręcam nogami deskę i jest drugi hals;]
Kiteboarding 101 i Kiteboarding 201 wszystko pięknie opisane. 101 jest upakowane informacjami na max dwa ekrany na jednym koleś tłumacz na drugim goście pływają a na dole jeszcze leci text z rożnymi informacjami