która szkółka kite?????

Forum dla początkujących
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2012, 13:30

przemass pisze:Ale się ruszają fajnie te foty - Tobie też Ziomek?

nno, mimo że jestem w PL - mi TEŻ :wink:

przemass pisze:
Ale to nie GoPro 3d tylko jakaś inna opcja - podwójny obiektyw, tak ;) ?

..TAK - jeden z naszych kursantów ( pozdrawiam <papa> ) zmontował samoróbkę na dwa szkła
i podesłał , trzy? sezony temu - jak widać po latawcach :wink:

a TEGO poznajesz? 8)

Obrazek

o! a TEN jeszcze bardziej "znany" ..zwłaszcza ostatnio :wink:

Obrazek

.. i więcej ICH :thumbsup:

Obrazek

majówka 2009 z tego co pamiętam ..

Obrazek

Obrazek

..i "stara" :wink: baza WAKE.PL :

Obrazek

tu więcej ------> http://www.wake.pl/stare/kitenews2009.php

pozdro

ecik1987
Deska: nobile T5
Latawiec: nobile 555,T5

Post19 mar 2012, 13:52

W sumie chciałem się nie wypowiadać, ale z racji tego, że jakoś rok temu mój kuzyn poprosił mnie o pomoc w znalezieniu szkółki i jestem osobą nie przywiązaną bardzo mocno do żadnej szkólki to opowiem historie moją i mojego kuzyna.
Otóż zadzonil do mnie kuzyn i powiedział, że tez by się chciał ta tym "kejcie" nauczyć latać i, że czytał już kiteforum i w sumie ma wybraną szkółke i czy nie pojechałbym pierwszy raz z nim. Z racji tego,że rodzina to rodzina a po za tym była naprawde fajna prognoza więc wybraliśmy się razem na półwysep do wybranej przez niego szkółki i to co mnie tam zastało...
Na samym początku przywitał nas gośc z biura, który nawet nie raczył wyrzucić czy też schować papierosa gdy zaczoł z nami rozmawiać(ok też pale ale moim zdaniem to troche nie ładnie do klienta wychodzić z fajką w zębach) następnie próbowałem go wypytać o kurs, jak to wygląda i wogóle i usyszałem, że tak naprawde to wszystkiego się dowiemy w trakcie a po za tym to on jest teraz mocno zajęty i jak chcemy to może nam dać formularz do wypełnienia i "jakoś to będzie".
Przystaneliśmy sobie nad wodą, obserwuje sytuacje w bazie a tam tak : jeden instruktor startuje swojego kursanta przy samym brzegu( i to z powerzonki:)) kursanta oczywiście "lekko" wyrywa z kapci ale jakoś ogarnoł sie i nic się nie stało, patrze sobie dalej a tam drugi wychodzi z drobnym gościem na 12-stce alo 13-stce a wiało całkiem sporo(ja ważąc 90 kilo pływałem cały dzień na 10 m) i widze, że kursant naprawde ma dużo...
ogołnie postaliśmy chyba z 15 minut, nikt za bardzo się nami nie zainteresował, gość z biura usiadł sobie przed komputerem i totalnie nas olał(a przed chwilą był tak zajęty,że nawet nie chciał powiedzieć nam jak wygląda kurs)...
Zaproponowałem wtedy kuzynowi byśmy się przeszli wzdłuż plaży i zobaczyli czy może gdzieś jest fajniej, generalnie to zwiedziliśmy pare szkółek w niektórych chwile pogadaliśmy i wogóle. W końcu trafiliśmy w bardzo fajne miejsce gdzie była naprawde miła atmosfera fajna muzyczka i fajny klimat a gość, który z nami rozmaiwał spędził z nami jakieś 40 minut na opowiadaniu nam o kursie, kitesurfingu, szkółce, dlaczego prowadzi tą szkółke i wogóle.
Celowo nie podam ci nazwy tej szkółki bo to nie o to chodzi..
Po tamtym dniu gdy czytam takie pytania jak to na forum zawsze na usta przychodzi mi rada : PRZEJDŻ sie OSOBIŚCIE po paru szkółkach pogadaj i zobacz gdzie wygląda to w miare profesjonalnie(czyli świeży sprzęt i dore podejście pracowników czy też właściciela) i gdzie się dobrze czujesz i na tej podstawie wybierz szkółke dla SIEBIE...
Naprawde troche zachodu przy wyborze szkółki, zwróci sie w póżniejszych etapach...

A i jeszcze dodam, że gdybyśmy bazowali tylko na kiteforum to nigdy byśmy nie trafili do szkółki w, której ostatecznie kuzyn nauczył się pływać...

kocia1
Latawiec: Cabrinha Convert

Post30 cze 2012, 08:49

Czy mozesz podeslac nazwe szkolki na prv?

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 cze 2012, 11:40

jedziesz na półwysep jako początkujący teraz w sezonie - PRZEJDŹ SIĘ PO SZKÓŁKACH, POGADAJ I ZOBACZ Z KIM BĘDZIESZ MIAŁ DO CZYNIENIA, ZA CO I ZA ILE MASZ BECELOWAĆ.
zdarza się, że to święte krowy wylansowane ( może się zmieniło, nowe bazy i nowe podejście - nowe kasowanie)........my byliśmy w starym sosnowym domku;-))))
ale szczerze to chyba wal do Konia na MM- masz gwarancje normalnego podejścia..ale to tylko moja i moich znajomych opinia.

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 cze 2012, 13:04

i nie bądź debilem wierząc w czarowne fotki ........

Wróć do „Pierwsze Kroki”