GENETRIX

Forum dla początkujących
Famay
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post18 maja 2012, 15:31

Nazwa tego koloru tak dumnie i skomplikowanie brzmi :lol:

Awatar użytkownika
filipusis
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: Cabrihna ApolloCrossbowNomad
Dostał piwko: 1 raz

Post22 maja 2012, 19:00

W sumie wiele sie nie dowiedzialem czy warto GENETRIXY ( niekoniecznie rozowe sa tez inne kolory) kupowac czy dac sobie spokoj?

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post22 maja 2012, 19:35

Ziomek. pisze:
Famay pisze:
Oj z tymi kolorami to bym się dokładnie zastanowił! :D No nie wiem czy mężczyzna by chciał na czymś takim pływać :lol:

prawdziwi się podobno różu nie boją :hand: :wink:

.. 7 sezonów temu pink był modny, BEST jako jeden z pierwszych wprowadził takie kolory do palety: :lol:

pzdr

I bardzo dobrze zrobil. Prawdziwi mezczyzni czasem musza plywac offshore, a w razie wypadku szybciej dostrzec mozna roz, niz np. czern. A i na plazy latwiej odnalezc zaparkowana latawke. Same zalety!

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post25 sie 2012, 12:37

filipusis pisze:Rozumiem ze nie jestescie zwolennikami tych latawcy ale wyczytalem ze jako pierwsze przekroczyly predkosc 55 knots (103km/h) to chyba o czyms swiadczy? Poza tym mozna je w dobrej cenie nabyc a co do kolorow to chyba nie sa potrzebne do plywania tak mi sie wydaje

Pływam na latawcach Genetrix od roku , znam na wylot te latawce i moge ci sporo o nich powiedziec 8)
Hmmm... tak to prawda latawce firmy Genetrix przekroczyły jako pierwsze barierę 55 knotów, sama firma Genetrix jest również organizatorem zawodów "Luderitz Speed Challenge" http://vimeo.com/33615679 całośc ma miejsce w Namibi gdzie kopią długi wąski rów który zalewają wodą i tam biją rekordy prędkości.Genetrix produkuje dwa modele latawców: Hydra i Origin. Ten pierwszy Hydra to latawiec na którym został pobity rekord prędkości w żeglarstwie ,Hydra konstrukcyjnie zalicza sie do latawców typu BOW ma bardzo rozbudowany system bridle prawie jak w komorowcach, oprócz tego bar jest specyficzny nie posiada stopper balla gdyż przy prędkosciach dochodzący do 100 km/h musi byc możliwa szeroka praca barem odpuszczanie/przyciąganie.Główną zaletą Hydry jest jej ciąg, zdażało się że na spocie ludzie pływali na sprzętach 12m a ja na Hydrze 9m dawałem rade, Hydra nadaje się do Race podejrzewam że na olimpiadzie w Rio Francję będzie reprezentował ktoś na Hydrze, ale mogę sie mylic tak tylko przypuszczam.Z wad Hydry mozna wymienic napewno słaby water relaunch, podatnośc na przewijanie się,nie jest też łatwa dla początkującyh riderów :/ . Natomiast model Origin tak jak Jurgen powiedział konstrukcją jest zaliczany do Delty, i tak jak również Jurgen wspomniał ma dużo mocy na barze, mi akurat to nie przeszkadza kwestia przyzwyczajenia, Origin ma spory hang time także do skoków jest OK.Wizualnie Origin nie jest brzydki także nie zgadzam się z mandaro że nie są piękne i nie sprzedawalne... Poza tym Origin ma spory depower, innowacyjny system bezpieczeństwa dobry do freestylu https://www.youtube.com/watch?v=l7G2Dc0 ... re=related .Jeśli chodzi o cenę origina to nie jest on mega drogi to fakt, nie wiąże się to z słabą jakością tak jak nie którzy mogą sobie myślec. Tutaj znajdziecie zagraniczną opinie https://www.youtube.com/watch?v=mA6iffyP96E jak widac na nagraniu latawiec jest częsciowo różowy, ostatnio sporo różowych latawców widziałem na helu także może to nowa moda :D. Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem lub testami Genetrixa to może znaleśc info na http://www.surfparadise.pl lub może zobaczyc latawki w wietrzny dzien w okolicach Maszo.

Wróć do „Pierwsze Kroki”