pierwsza deska

Forum dla początkujących
sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post28 mar 2013, 12:50

jeśli duży rocker chyba chodzi ci o deski które mianuje się nazwą wakestyle które reż raczej przeznaczone są pod buty a o tych nic nie powiedziałem :hand:

ale jeśli weźmiemy tradycyjne dechy FS i Fr o tych samych wymiarach to FR będzie lepiej iść na wiatr

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post28 mar 2013, 12:56

sersciuch pisze:ale jeśli weźmiemy tradycyjne dechy FS i Fr o tych samych wymiarach to FR będzie lepiej iść na wiatr

Z jakiego powodu?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 mar 2013, 13:06

jedi1 pisze:
sersciuch pisze:ale jeśli weźmiemy tradycyjne dechy FS i Fr o tych samych wymiarach to FR będzie lepiej iść na wiatr

Z jakiego powodu?

..z żadnego..

jeśli deska jest stosunkowo płaska, jak np NHP czy ARMADA - to będzie genialnie ostrzyła, mimo że jest "zawodnicza"..

peace

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2013, 22:26

Spokojnie mogę Ci polecić Rotation lightwind http://shop.surfandkite.pl/?51,rotation-lightwind-2013 , i właśnie w rozmiarze 153x44, bo właśnie ten wymiar deski najlepiej nam się sprawdził. Ja po prostu wolę ten rozmiar z kilku powodów:
- jeszcze w miarę sterowna: skoki, switch i backrolle
- rozmiar już odpowiedni do nadania jej cechy słabowiatrowej-odpala już w skrajnie słabym wietrze (146-ka niestety słabiej-w końcu 10cm mniej :!: )
- jeśli tylko jesteś w stanie wejść w ślizg, to masz pewność że wyostrzysz na wiatr :thumbsup: Kształt i powierzchnia są tak zgrane, że zachowujesz pełną sterowność nad deską, nawet w najbardziej skrajnym wietrze-wystarczy że powieje na tyle że wygenerujesz wystarczającą moc latawcem, by wejść w ślizg a będziesz w stanie popłynąć tam, gdzie chcesz
- deska doskonale przechodzi przez czop (takiego kartofliska, jak na jez. Dużym-szczególnie przy N-W, nie uraczysz nigdzie :wink: ) i co najważniejsze, nie raczysz się hektolitrami wody, bo decha nie kłapie i nie chlapie po oczach :shock:
- ...co tu dużo pisać: moja ulubiona :)

Jednak, gdybyś nie chciał kupować lightwinda, to mogę wtedy polecić Ci z tej samej beczki Rotation Freeride:
Obrazek

http://shop.surfandkite.pl/?54,rotation-2013-freeride w najbardziej uniwersalnym rozmiarze 138x41,5 , a nawet, jakbyś chciał pójść w skrajność, to 132x41cm :mrgreen:

Wróć do „Pierwsze Kroki”