Deska !!!

Forum dla początkujących
dasnsad
Deska: Clash 138
Latawiec: Razor
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post14 kwie 2014, 10:13

No problemo, innych tez zapraszam ;) okazja na testy nowego clasha juz niedlugo na eko pewnie, na fb clasha na dniach ma byc premiera dechy takze stay tuned :D

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2014, 10:55

Fasolix pisze:Clash po testach.
Pomimo tego, że rozmiar 138 zdecydowanie milsza w eksploatacji, niż mój Sky. Wnioskuję, że 136 zupełnie mnie zmiażdży. Zaraz po pierwszym starcie dwa razy sprawdzałem czy mam ją na nogach, dziwaczne uczucie. Niska waga to druga sprawa na korzyść klasza. Odniosłem wrażenie że sky odrobinę lepiej ostrzy, sprawa się wyjaśniła jak klasza obróciłem - wina krótszych finów.
Największą różnicę poczułem wskakując z powrotem na sky, coś jakbym na płycie jumbo pocinał.

Moje kolana już wybrały!!!!!

..jeśli ważysz poniżej 80 kg - to NA PEWNO C L A S H w 136 będzie dużo lepszy niż w 138 :idea:
nowe C L A S H'e już zamówione - do majówki mają być ..ale doświadczony życiem - jeśli będą w połowie maja to będzie git :thumb:

peace

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2014, 14:36

mandaro pisze:Clash mi przypomina starsze modele nobila.
Często jest tak, że ludzie wolą miękkiego kapcia, (to normalne)

a, o którego NOBILA koledze chodzi? W każdym roczniku mamy kilka desek...

CLASH zupełnie nie przypomina ŻADNEGO NOBILA w "feelingu". No mooże trochę przypomina NOBILA w niektórych cechach takich jak np ostrzenie, prędkość a raczej rzekłbym, że to NOBILE przypomina CLASHA... W pozostałych cechach CLASH znacznie go przewyższa (przez cały czas porównuję do NHP z roczników 2008, 2009, 2011, 2012, 2013). Co więcej - jest to bardzo łatwe do wyczucia - nawet przez POCZĄTKUJĄCEGO kitesurfera...

Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że przy CLASHu, 50/50 to baaaardzo miękki kapeć ze słabym dołem i kiepskim ostrzeniem..

ALOHA!

Wróć do „Pierwsze Kroki”