Czy jest przyjęta jakaś forma oznaczania uczących się kitesurferów? Coś jak zielony listek u kierowców..
serp pisze:Mam też drugie pytanie, z małego ale już jakiegoś doświadczenia w pływaniu np na zatoce Puckiej wiem, że z wiatrem jest różnie, np w Rewie wieje a Chałupach nie, ciężko jest strasznie uzyskać takie informacje i przemieścić się do odpowiedniego spotu.
dynek17 pisze:Cześć, nie dokońca jestem w stanie zrozumieć te wskazówki odnośnie wyboru deski w początkowych postach, gdyby ktoś mógł mi pomóc przy zakupie dechy, byłbym wdzięczny. waże 65-70 kg, mam latawiec nobile 12, zamierzam pływać na zatoce puckiej, w zeszle wakacje zrobilem iko2, ale jeszcze sporo nauki przede mna. mogę kupić od znajomego nobile 128 t555 z 2009 w dobrej cenie, ale boję się czy to nie za mała deska? z góry dzięki za pomoc
AsiaM pisze:Hej,
proszę o poradę - ważę ok 57kg, w tym roku chcę zacząć pływać - lecę do Egiptu (El Gouna). Z tego, co się orientowałam to latawiec ok. 7m byłby dla mnie i szukałam jakiegoś używanego bowa, ale 7mek jakoś strasznie mało. Jak na razie znalazłam nowe NHP 7m z 2009 za 1800, wiem, że na forum ma niespecjalne recenzje, ale czy odczuję znaczną różnicę przy malych umiejętnościach? Zależy mi, żeby sprzęt kupić możliwie tanio, a to wydaje mi się na razie najkorzystniejsza opcja. Proszę o radę:)
serp pisze:To mam jeszcze jedno pytanie w takim razie. Czy jest przyjęta jakaś forma oznaczania uczących się kitesurferów? Coś jak zielony listek u kierowców...
teoysta pisze:serp pisze:To mam jeszcze jedno pytanie w takim razie. Czy jest przyjęta jakaś forma oznaczania uczących się kitesurferów? Coś jak zielony listek u kierowców...
Przyczep rolke papieru toaletoweg odo krawedzi splywu
AsiaM pisze:Hej,
proszę o poradę - ważę ok 57kg, w tym roku chcę zacząć pływać - lecę do Egiptu (El Gouna). Z tego, co się orientowałam to latawiec ok. 7m byłby dla mnie i szukałam jakiegoś używanego bowa, ale 7mek jakoś strasznie mało. Jak na razie znalazłam nowe NHP 7m z 2009 za 1800, wiem, że na forum ma niespecjalne recenzje, ..
Ledwozipie pisze:To mój pierwszy post więc witam wszystkich na forum.
Na samym początku przygody z kite dałem du**,przy zerowej wiedzy,bez kursu i przy wadze 70kg. kupiłem f-one mach2 16m.Przy baaardzo słabym wietrze nauczyłem się odpalać go i kręcić ósemki.Teraz potrzebuję latawki dostosowanej do mnie rozmiarem i co trudniejsze ceną.Więc konkrety:
-waga 70kg.
-umiejętności zerowe,potrafię odpalać i kręcić ósemki machem
-mieszkam w gdańsku więc pływanko na zatoce
-cena latawki do 1tyś (czeka mnie jeszcze kurs a z kaską cienko)
Proszę o doradzenie kilku modeli i pozdrawiam.
Wisza pisze:robilem kurs 2 lata temu, dostalem iko2 z tym, ze dla mnie to i tak odrobine fikcja, bo czuje sie jak mega poczatkujacy
chcialbym znowu sie wkrecic jednakze juz ze swoim sprzetem
waze ok. 94 kg, wzrost nieistotny chyba 184 cm
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości