Cześć wszystkim
To i ja chciałbym się poradzić Was i wysłuchać opinni odnośnie dobrania sprzętu.
Sprzęt będzie dla osoby waga 90 kilo wzrost 188 przy desce 137/43 su. Chodzi głównie o odpowiedni dobór latawców dla osoby średniozaawansowanej po IKO 1+2 pływam lewo, prawo, zwroty - chcę zabrać się za skoki i progres wszelaki

Tutaj pojawiają się wątpliwości jakiego dokonać wyboru odnośnie setu na warunki głownie hel zatoka, może kiedyś morze i czasami jezioro, ale zdecydowanie warunki na zatoce głownie.
Jak wiadomo wybór będzie między setem 9 i 12 CZY 10 i 13/13,5 w co bardziej celować biorąc pod uwagę jednak wagę 90 kilo a czasami nawet 93

i biorąc pod uwagę deskę

Sporo osób mówi, że mają tą samą wagę czyli 90 a nawet 95 i pływają na 9 i 12 i, że nie warto brać większych już bo mulą itp. Wiadomo tylko teraz pytanie do znawców czy jednak ta 12 to nie będzie mało na słabe warunki wiatrowe czy tam średnie.
Też nawet byłbym bardziej skłonny do 12 i w ogóle, tylko teraz pytanie jeśli 12 to z modeli z roku 2009 do 2012 co polecacie. Nie interesują mnie nówki z 2013 bo wiadomo 6k to cena duża

szukam czegoś do max z barem 3k a najlepiej między 2-2,5k komplet 12 lub 13. Potem dojdzie mniejszy latawiec, ale na razie chcę szybko kupić rozmiar na średnie warunki, żeby zacząć sezon. Tak więc proszę o Wasze pomocne info, opinie itp. Najlepiej osoby która ma podobne warunki fizyczne - i na czym pływa co poleca przy jakim wietrze itp

Będę bardzo za takie informację wdzięczny. Co do modeli to pewnie coś z dobrym dolnym zakresem, żeby miało moc i dawało rade co polecacie bo jak wiadomo jest dużo latawek i jedne latają a inne chciałyby a nie mogą

W takiej cenie jakie marki modele z dobrą mocą i czy 12 czy 13
Dzięki