rolnik pisze:airman pisze:fantast pisze:Witam wszystkich, odzywam się ponieważ mam problem z doborem sprzętu. Aktualnie posiadam c4 10m + bar 50cm oraz mante m3 15m i latam land oraz snow. W najbliższym czasie chcę spróbować na wodze i tu pojawia się problem z mantą. Chciałem ją wymienić na jakiś inny latawiec i pomyślałem o c4 12/13m. Moje pytanie polega na tym czy c4 nadaje się do old school? Na lądzie new school nie wchodzi w gre z moją psychiką a na wodze chciał bym spróbować czegoś nowego. Najlepszą opcją dla mnie był by speed 3 który ostatnio nosił mnie bajecznie ale strasznie boje się cukierka na wodzie a planuje pływać również na jeziorach.
Ktoś pomoże w rozwiązaniu dylematu?
ps waga 80/85 kg
Moim zdaniem nie powinieneś bać się cukierka w Speedzie! My na nich uczymy kursantów i z odpowiednią wiedzą trzeba się mocno postarać aby coś takiego mu zrobić.
Napisz na priv skąd jesteś to może udostępnimy Ci jakiegoś na wodę do testów. Sam zobaczysz, ocenisz i się przekonasz !
Flysurfer bedzie najbardziej uniwersalnym latawcem na lad i wode . Cukierek jak troche ogarniasz komorowce to faktycznie zadka sprawa. W zasadzie to masz calkiem dobry zestaw .10 c4 z wieksza deska poplywasz praktycznie w wiekszosci warunkow przy ktorych warto na wode wychodzic w twoim przypadku (14-25kt) natomiast manta da ci fan w slabszych warunkach na ladzie (do 15kt) .Nie bardzo widze sens dokupowania czegos raczej podjecia decyzji przy czym wolisz pozostac .
Jesli woda ci sie spodoba to dokupic mniejszego twardziela (8-6) jesli jednak lad kupic mniejszego flysurfera 10mkw