Fordon pisze: A co do sprzetu z allegro: ogolnie rzadko kupuje sie caly zestaw, najlepiej kupic osobno latawiec, osobno deske, osobno trapez. Jezeli chodzi o ten zestaw:
Latawiec ciut za maly, na Twoja wage 12m-13m
Deska za mala jak do nauki, polecam 150x45 do nauki lub 140x43 by starczylo na dluzej
Trapez jest sredniego rozmiaru (M) a Ty potrzebujesz L lub XL
Dla Ciebie ten zestaw odradzam, nie dlatego ze sprzet zly, tylko zle dobrany.
Rzeźnik90 pisze:Witam wszystkich bardzo serdecznie:) mam takie pytanie co do sprzetu bo dopiero zaczynam przygodę z pływaniem:) mam 90kg 178cm wzrostu. i znalazłem coś takiego na Allegro, http://allegro.pl/mega-zestaw-do-kitesu ... 92412.html prosze o rade czy opłaca sie kupić ten sprzęt? podkreślam że dopiero zaczynam, pare razy tylko sterowałem latawcem ale chce sie bardzo nauczyć pływac:) dzięki wielkie za pomoc i rady
twigg pisze:Co do używanych w bardzo dobrym stanie, to nie mam doświadczenia w sprzęcie i boję się, że czegoś nie dopatrzę przy zakupie i wtopię 2k.
Czemu w ogóle sprzedajecie takie w pełni sprawne, 1-2 sezonowe latawce? Poza oczywiście problemami z kasą / kończeniem z kitesurfingiem.
twigg pisze:
Co do używanych w bardzo dobrym stanie, to nie mam doświadczenia w sprzęcie i boję się, że czegoś nie dopatrzę przy zakupie i wtopię 2k.
Czemu w ogóle sprzedajecie takie w pełni sprawne, 1-2 sezonowe latawce? Poza oczywiście problemami z kasą / kończeniem z kitesurfingiem.
Grzegorz KiteLife pisze:twigg pisze:
Co do używanych w bardzo dobrym stanie, to nie mam doświadczenia w sprzęcie i boję się, że czegoś nie dopatrzę przy zakupie i wtopię 2k.
Bo latawce 1-2 sezonowe ze szkółek są już tak wytrzepane ze trzeba je jak najszybciej puścić w świat by choć trochę kasy z nich wyjąć. Niektórzy wbrew logice za taki sprzęt wciąż wołają sporych pieniędzy a to tylko po to by nabywca nie nabrał podejrzeń ze jest to towar marnej jakości więc proponowaną ceną zachowują pozory jakości przed nabywcą
Są majętni ludzie, których stać i chcą mieć najnowszy model latawca. Oddają "stary" w rozliczeniu i biorą najnowszy bo jest. Kupiłem taki latawiec w szkółce na Helu i nie różnił się niczym od nowego z wyjątkiem braku foliowego opakowania. Można i tak trafić.twigg pisze:Co do używanych w bardzo dobrym stanie, to nie mam doświadczenia w sprzęcie i boję się, że czegoś nie dopatrzę przy zakupie i wtopię 2k.
twigg pisze:Czemu w ogóle sprzedajecie takie w pełni sprawne, 1-2 sezonowe latawce? Poza oczywiście problemami z kasą / kończeniem z kitesurfingiem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości