Fordon pisze: Jezeli jednak byles zadowolony i dobrze sie Tobie plywalo na 139 to bierz 139. A Twojej drugiej polowce moze 131, skoro nie chcesz by deski byly zbyt blisko jezeli chodzi o rozmiary?
Fordon pisze: Zalezy od osoby. Kolega sobie chwalil 139, wiec napisalem, ze skoro chwalil 139 to niech bierze 139. Na 136, ktore ja bym polecal, nie plywal - fakt, nie wie jak bedzie sie plywac na tym rozmiarze. Ale lepiej brac sprawdzone, niz niesprawdzone. Moze bedzie lepiej, a moze bedzie gorzej. Jak lepiej - bomba, super.
gdomontee pisze:Siemanko
Posiadam do was trochę pytanek , przez to że w końcu moge sobie pozwolić na zakup sprzętu a nie jestem osobą która jest początkująca .
Rok temu siedziałem dobre 2 tygodnie na wodzie i łącznie z kursem , prawie cały czas pływałem , więc pływać umiem i jak nie zapomniałem
to zmieniać kurs też.
Ale przejdę do sedna :
- jaki latawiec byście polecali do kompetu , jakiej firmy i jaki rozmiar ? ? Lecz jak czytałem to pewnie 12 spokojnie by mi wystarczyła
co sądzicie o tym http://allegro.pl/nobile-nhp-12m-bar-st ... 92028.html
zaznaczam że mam już jednego BEST Nemesis NXG 10m
-Czy może być inny bar niż BESTa ? Jak tak to jaki polcecacie ?
- jaki rozmiar deski i jaką firmę :p ? Waga 80kg więc pewnie coś 135x40 , ale się nie znam.
Poleciałem po pełnej bandzie z pytaniami , ale chce wyciągnąć jak najwięcej , bo na prawdę zaczyna mnie to mocno jarać![]()
Wielka 5 za pomo
PS . do snowkita , jakiego latawca lepiej używać , bo zdania są podzielone :/ . Komorowego czy Pompowanego ?
np ten http://allegro.pl/latawiec-rrd-vision-2 ... 99899.html i czy do niego będzie pasować bar jakiejś innej firmy ?
bartekk pisze: Osobiscie w Polsce na latawcu mniejszym niż 9-10 metrów pływam maksa 2-3 razy w roku, a mieszkam cały sezon na helu i ważę 72 kg, .
Ziomek. pisze:bartekk pisze: Osobiscie w Polsce na latawcu mniejszym niż 9-10 metrów pływam maksa 2-3 razy w roku, a mieszkam cały sezon na helu i ważę 72 kg, .
..to albo lubisz poooweeer albo nie lubisz pływać
bo przy wadze 80 kg, uzywam 9m kilkadziesiąt razy w roku w samej PL..
peace
KiteOffer pisze:
Napisałem że na latawcu mniejszym od 9m pływam 2-3 razy w roku, na myśli miałem 6-8, warunki na więcej nie pozwalają. Na 9m zaliczam duużo dobrych sesji w Polsce, przez sezon i poza sezonem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości