lukaszw1 pisze:Witam jestem osoba początkująca.Planuje zakupic pierwszy sprzet i potrzebuje rady przy wyborze.Bardzo szybko się ucze .Jak narazie moje umiejętnosci to swobodne pływanie na obu halsach i nauka ostrzenia (w jedną strone bez problemu nad drugą jeszcze musze poćwiczyć ale nie jest żle).Sprzęt który mi polecono to latawce:
Airush DNA 2016 14m2
Airush varial x blue 2015 14m2
Airush Lithium 2016 14m2
Cabrinha radar 2016 14m2
Cabrinha switchblade 2016 14m2
Moja waga 105 kg dlatego polecono mi celowac w latawce ok 14-15m2 (nie mam zamiaru łapać każdego pierda w okolicach 8 knt dlatego nie zastanawiam sie nad gigantami 17 m) Pytanie do znawców który z powyższych wybrać (pomijając to ze z pewnością większosć poleci cabrinhe ze względu na marke) ktos pomoże ?
Atris pisze:lukaszw1 pisze:Witam jestem osoba początkująca.Planuje zakupic pierwszy sprzet i potrzebuje rady przy wyborze.Bardzo szybko się ucze .Jak narazie moje umiejętnosci to swobodne pływanie na obu halsach i nauka ostrzenia (w jedną strone bez problemu nad drugą jeszcze musze poćwiczyć ale nie jest żle).Sprzęt który mi polecono to latawce:
Airush DNA 2016 14m2
Airush Lithium 2016 14m2
Cabrinha radar 2016 14m2
Moja waga 105 kg dlatego polecono mi celowac w latawce ok 14-15m2 (nie mam zamiaru łapać każdego pierda w okolicach 8 knt dlatego nie zastanawiam sie nad gigantami 17 m) Pytanie do znawców który z powyższych wybrać (pomijając to ze z pewnością większosć poleci cabrinhe ze względu na marke) ktos pomoże ?
Airush Lithium, ktory dla Ciebie bedzie bardzo perspektywiczny w nauce. Solidnie zrobiny i zdecydowanie tanszy niz Cabrinha.
Varial ale z 2014 roku - doskonaly i znajdziesz w bardzo niskiej cenie w jednym ze sklepow nad morzem.
Zwroc uwage na bar - Airush bar mozesz uzyc z innymi latawcami niz Airush (sprawdzone z Naish, North) a Cabrinha bar uzyjesz tylko z latawcami Cabrinha.
gareon pisze:Atris pisze:lukaszw1 pisze:Witam jestem osoba początkująca.Planuje zakupic pierwszy sprzet i potrzebuje rady przy wyborze.Bardzo szybko się ucze .Jak narazie moje umiejętnosci to swobodne pływanie na obu halsach i nauka ostrzenia (w jedną strone bez problemu nad drugą jeszcze musze poćwiczyć ale nie jest żle).Sprzęt który mi polecono to latawce:
Airush DNA 2016 14m2
Airush Lithium 2016 14m2
Cabrinha radar 2016 14m2
Airush Lithium, ktory dla Ciebie bedzie bardzo perspektywiczny w nauce. Solidnie zrobiny i zdecydowanie tanszy niz Cabrinha.
Varial ale z 2014 roku - doskonaly i znajdziesz w bardzo niskiej cenie w jednym ze sklepow nad morzem.
Zwroc uwage na bar - Airush bar mozesz uzyc z innymi latawcami niz Airush (sprawdzone z Naish, North) a Cabrinha bar uzyjesz tylko z latawcami Cabrinha.
lukaszw1 pisze:
Dlaczego varial z 14 a nie nowszy?
Atris pisze:gareon pisze:Czemu tylko z cabrinha?przecież to działa wszedzie identycznie
naprawde?
Podpieles kiedys bar C i latales z innym latawcami?
Powodzenia
gareon pisze:Tak np z ozonem
gareon pisze: Od groma ludzi pływa tak bo lubi te bary
gareon pisze: Na zagranicznych forach możesz poczytać, ze często ludzie doczepiają bar cab do innych firm bo sa wygodne (oczywiscie kwestia gustu)
gareon pisze: 4 linkowy latawiec z systemem 1 na zrywke działa tak samo we wszystkich firmach.
Atris pisze:gareon pisze:Tak np z ozonem
tak? i jak kite latal? zaloze sie, ze nie lepiej niz barem Ozona
Atris pisze:gareon pisze: Od groma ludzi pływa tak bo lubi te bary
Napewno tylko ci, ktorzy maja kite Cabrinha.
Atris pisze:gareon pisze: Na zagranicznych forach możesz poczytać, ze często ludzie doczepiają bar cab do innych firm bo sa wygodne (oczywiscie kwestia gustu)
Na forach tak ale na spotach to ja juz nie widzialem zadnego kto by tak kombinowal z barami Cab. Z barami North, Airush, Naish tak - widzialem
Atris pisze:gareon pisze: 4 linkowy latawiec z systemem 1 na zrywke działa tak samo we wszystkich firmach.
Od 2009 do o 2013 Cabrinha miala IDS system z 2 front line flagging system, ktory jest calkowicie niekompatybilny z 1 front line flagging system kite'ami
Dopiero od 2014 wprowadzili 1 front line flagging system do swoich barow, ktory moze zapewnic w miare dobry QR z innymi niz Cab kite.
Atris pisze:Zreszta sama Cabrinha ma duze problemy z komptybilnoscia swoich barow z kite'ami.
Tu cala liska niekompatybilnosci:
http://www.kingofwatersports.com/cabrin ... t?group=CH
Dla mnie EOT bo nie o tym w tym watku powinnismy dyskutowac.
gareon pisze:.. no ale tutaj Cabrinha ma 1 z lepszych... albo najlepszy. TAK od 2015 wzwyż... nie te z 1850...
shoko pisze:zewlaszcza metalowa nie wiadomo po co sprezyne cabrinia ma najlepsza wszyscy ja kochaja no i najbardziej wyciagajace sie linki ma tez od zawsze najlepsze
shoko pisze:gareon pisze:.. no ale tutaj Cabrinha ma 1 z lepszych... albo najlepszy. TAK od 2015 wzwyż... nie te z 1850...
zewlaszcza metalowa nie wiadomo po co sprezyne cabrinia ma najlepsza wszyscy ja kochaja no i najbardziej wyciagajace sie linki ma tez od zawsze najlepsze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości