Wybór Pianki

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
targetti

Post30 sie 2009, 07:40

Rozumiem, że jeśli pianka fabrycznie nie ma rzepów to powinienem sobie takowe sprawić :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post30 sie 2009, 12:32

Szuwar pisze:Ciasno zapięte rzepy na nogawkach...

Albo shortleg pozostaje

lub nożyczki = shortleg
modne na LOOSERS'ach wczorajszych ;)

pzdr

Awatar użytkownika
targetti

Post30 sie 2009, 16:49

To może inaczej... czy w waszych piankach też się tak dzieje, że robią się wam balony wody w łydkach ?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post30 sie 2009, 19:32

Po raz kolejny powtarzam
Chociaż przymierzcie NPX inne :arrow:
pinki się nawet do nich nie zbliżają :idea: :!: :idea:
zaraz mnie opierdzielą ale akurat nie mam nic wspólnego
z dystrybutorem NPX :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
targetti

Post30 sie 2009, 19:49

No tak... ale czy w innych piankach też występuje takie zjawisko ?

Wydaje mi się, że zarówno NPX , O'neill, Mystic oraz Ascan są to pianki na równie wysokim poziomie.

Awatar użytkownika
Pinio

Post30 sie 2009, 19:52

targetti pisze:No tak... ale czy w innych piankach też występuje takie zjawisko ?

znam się na kajcie nie na zjawiskach
:arrow: czyli znowu..... Aloha :wink:

Awatar użytkownika
Szuwar
Kontaktowanie:

Post30 sie 2009, 20:27

targetti pisze:No tak... ale czy w innych piankach też występuje takie zjawisko ?

Wydaje mi się, że zarówno NPX , O'neill, Mystic oraz Ascan są to pianki na równie wysokim poziomie.

Ascan nawet sie nie umywa do NPX'a, reszty nie używałem to się nie wypowiem

Jak zapnę dobrze rzepy w npx to nie nalewa mi się woda - problem pojawia się tylko gdy końcówki nogawek podwiną się do środka, a rzep temu zapobiega :)

Awatar użytkownika
Pinio

Post30 sie 2009, 20:32

Gruba gleba na kajcie woda zawsze wejdzie nie ma huka
to są takie sytuacje, że nic nie ma szans :idea: :!: :idea:

Awatar użytkownika
targetti

Post30 sie 2009, 21:24

Pinio pisze:Gruba gleba na kajcie woda zawsze wejdzie nie ma huka
to są takie sytuacje, że nic nie ma szans :idea: :!: :idea:

W takim razie wszystko pod kontrolą :) Obawiam się jednego... Ze względu na to, że mam chude łydki ta pianka jest na mnie trochę za duża.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 11:10

targetti pisze:Witam
Czy jak pływacie to wlewa wam się woda w nogawki tak, że tworzą się w nogawkach balony z wodą ? I nie jest to woda która wlewa się przez kołnierza i zamek na plecach po czym leci do nogawek.

Po prostu gdy pływam, przy mocniejszym chlapnięciu woda wciska się przez "przez kostki" i zostaje już w nogawkach. Pływa się z balonami wody w łydkach :/ Nie jest do komfortowe pływanie...

Właśnie nabyłem billabonga 5/4/3, który po prostu leżał lepiej od psycho i odkryłem ten problem bo nie ma ściągaczy w nogawkach. Jak pływam to nogi wygląają jak w Michelinie, a po pływaniu mam gratisowe płukanie stóp ;) Muszę sobie nabyć takie taśmy z rzepem chyba.

W psycho z tego co pamiętam też nie ma ściagaczy...

A tak w ogóle to pianeczka super ciepła i potwierdzam super rozciągliwy neopren to klasa - jak ktoś nie miał na sobie do tej pory to nie wie jaki to komfort pływania i skoków :!:

Awatar użytkownika
targetti

Post01 wrz 2009, 11:29

onzo pisze:
Czy jak pływacie to wlewa wam się woda w nogawki tak, że tworzą się w nogawkach balony z wodą ? I nie jest to woda która wlewa się przez kołnierza i zamek na plecach po czym leci do nogawek.

Po prostu gdy pływam, przy mocniejszym chlapnięciu woda wciska się przez "przez kostki" i zostaje już w nogawkach. Pływa się z balonami wody w łydkach :/ Nie jest do komfortowe pływanie...

Właśnie nabyłem billabonga 5/4/3, który po prostu leżał lepiej od psycho i odkryłem ten problem bo nie ma ściągaczy w nogawkach. Jak pływam to nogi wygląają jak w Michelinie, a po pływaniu mam gratisowe płukanie stóp ;) Muszę sobie nabyć takie taśmy z rzepem chyba.

W psycho z tego co pamiętam też nie ma ściagaczy...

A tak w ogóle to pianeczka super ciepła i potwierdzam super rozciągliwy neopren to klasa - jak ktoś nie miał na sobie do tej pory to nie wie jaki to komfort pływania i skoków :!:

Taka sama sytuacja w moim O'neillu. Neopren super rozciągliwy, bardzo miękki, ciepły i idealnie przylegający. I chyba tu jest problem z wlewaniem się wody do nogawek. Też szukam jakiś taśm z rzepami... jak nie znajdę to chyba pozostaje taśma klejąca :/

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
M_aciej
Dostał piwko: 1 raz

Post01 wrz 2009, 11:57

takie taśmy mają w hydrosferze wiem bo musiałem dokupi do mojej gastry oryginalne rzepy za słabo trzymały i podwijało mi nogawki ale teraz jest spoko

Awatar użytkownika
pakulas
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 19:57

targetti pisze:
onzo pisze:

Też miałem balony w O'neillu Epic - była troche za duza, co myślicie o tej piance? - http://www.allegro.pl/item718483461_pia ... owosc.html

Awatar użytkownika
Felix

Post01 wrz 2009, 20:00

Czy lepsza od NPX, pewnie nie, nie wiem, nie miałem npx na dupie.
Tutaj podłączam kilka fotek mojej piany. 3 zdjęcie to oczywiscie nogawki.
Dzieki strapom, łatwiej sie ubiera i zdejmuje, no i efekt balonowania jest minimalny. Piana z ABC, jak dobrze pogadasz to moze kolega znajdzie na klawiaturze klawisz z upustem ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
pakulas
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2009, 22:44

Juz zamowilem te piane... Wygodna jest wogóle?

Wróć do „Pierwsze Kroki”