OVERRIDE 2 - jak ustawić?

Forum dla początkujących
martino

Post12 sie 2007, 17:12

Witam,

kupiłem nową Cabrinhe Omegę 12m. Jak mam przygotować system Override 2 tak aby działał poprawnie? Wiem że za pomocą plastikowego pierścienia regulujemy siłę zbicia kulki. Jednakże chciałem to sprawdzić, zdjąłem wógle pierścień z kulek. Cały ten system siedzi twardo i nie chce się zbić. Niewiem...czy mam użyć większej siły? Wytłumaczcie proszę jak to działa...

Pozdro

Awatar użytkownika
rapanui
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 sie 2007, 12:25

Poprostu twoj bar jest nowy i nie jest jeszcze wyrobiony, iec musisz go rozdziewiczyc... sprobuj zbic kuleczke z dziesiec razy i juz wszystko bedzie dzialalo ok... rownie dobrze mozesz plywac z kulka caly czas zbita... nie bedzie Ci to w niczym przeszkadzalo a bedzie o tyle fajnie ze kazde puszczenie baru spowoduje calkowita utrate mocy prez latawiec... co jest przydatne na kazdym etapie nauki... :wink:

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post23 sie 2007, 20:52

i jeśli mogę doradzić , to jak będziesz pływał cały czas ze zbitą kulką( potwierdzam ,że w niczym nie przeszkadza, a przy bardzo silnych szkwałach wręcz zalecam :lol: ) to zwracaj uwagę czy pierścionek zaciskający się nie luzuje, bo go zgubisz. Zresztą jak nawet masz kulkę zatrzaśniętą, a pierścionek zbyt luźno to też spaść może, najlepiej zaciskaj na minimum 3-ci ząbek. No a im dalej , tym więcej siły potrzeba do zbicia, także też uważaj.

martino

Post02 wrz 2007, 15:10

Rzeczywiście. W momencie kiedy ma się fabrycznie nowy bar trzeba z całej siły zbić kulkę (mając latawiec w zenicie). Ja tak zrobiłem i teraz wszystko działa cacy.

Dzięki za radę

Wróć do „Pierwsze Kroki”