bennybros pisze: Nie mam zamiaru isc do zadnej szkolki itp. przeczytalem ksiazke Ziomka, mialem kiedys okazje potrzymac kite.
bennybros pisze:Otoz zaczynam zabawe z kitem, plywam od 6 lat na windsurfingu dobrze sobie radze plywalem sporo, wiatry przy sztormie nie sa mi straszne. Chce sie przezucic na kite intryguje mnie ten sport i chce sprobowac. Nie mam zamiaru isc do zadnej szkolki itp. przeczytalem ksiazke Ziomka, mialem kiedys okazje potrzymac kite. Doszedlem do wniosku ze zakupie jakis uzywany latawiec za male pieniadze taki do dobicia, do nauki. Znalazlem sobie latawiec za male pieniadze 11,5 m^2 przy mojej wadze 76 kg / 184cm i dobra budowa (silny chlopak jestem) bedzie dobry. Ale dazac do meritum zalozenia tego tematu. Mam pytanko odnosnie tego jaka deske kupic, chce kupic nowa deseczke lecz z mysla nie o poczatkach ktore wcale nie trwaja tak dlugo lecz z mysla o pozniejszej zabawie z kitem. Z tego co znam i wywnioskowalem dobrym wyborem byla by deska o rozmiarach 130/40 okolo. Jakie modele proponujecie w dobrej cenie, nie przelewa sie takze cena tak okolo 1000zl byla by osiagalna. Mozecie podac propozycje powyzej tej kwoty moze uda sie cos wykombinowac... Pozdrawiam
Otoz zaczynam zabawe z kitem, plywam od 6 lat na windsurfingu dobrze sobie radze plywalem sporo, wiatry przy sztormie nie sa mi straszne. Chce sie przezucic na kite intryguje mnie ten sport i chce sprobowac. Nie mam zamiaru isc do zadnej szkolki itp. przeczytalem ksiazke Ziomka, mialem kiedys okazje potrzymac kite. Doszedlem do wniosku ze zakupie jakis uzywany latawiec za male pieniadze taki do dobicia, do nauki. Znalazlem sobie latawiec za male pieniadze 11,5 m^2 przy mojej wadze 76 kg / 184cm i dobra budowa (silny chlopak jestem) bedzie dobry. Ale dazac do meritum zalozenia tego tematu. Mam pytanko odnosnie tego jaka deske kupic, chce kupic nowa deseczke lecz z mysla nie o poczatkach ktore wcale nie trwaja tak dlugo lecz z mysla o pozniejszej zabawie z kitem. Z tego co znam i wywnioskowalem dobrym wyborem byla by deska o rozmiarach 130/40 okolo. Jakie modele proponujecie w dobrej cenie, nie przelewa sie takze cena tak okolo 1000zl byla by osiagalna. Mozecie podac propozycje powyzej tej kwoty moze uda sie cos wykombinowac... Pozdrawiam
onzo pisze:bennybros pisze:Otoz zaczynam zabawe z kitem, plywam od 6 lat na windsurfingu (...)
Witam,
to może tak....
zaczynam zabawę z motocyklem. Jeżdżę na rowerze od 6 lat, nie tylko po trasach nizinnych, ale także w górach i w trudnych miejscach. Chciałbym pojeździć na motocyklu bo mi się podoba. nie chcę iść do żadnej szkółki bo znalazłem książkę motocykl w weekend i kiedyś siedziałem na skuterze kumpla. Doszedłem do wniosku, że jak kupię MZtkę to będzie super zabawa. Tak też zrobiłem, a że jestem super hiper cool zajebisty to chcę do niego dorzucić silnik hondy 300KM bo wiem, że potem duża moc mi się przyda.....
![]()
onzo pisze:bennybros pisze:Otoz zaczynam zabawe z kitem, plywam od 6 lat na windsurfingu (...) Pozdrawiam
Witam,
to może tak....
zaczynam zabawę z motocyklem. Jeżdżę na rowerze od 6 lat, nie tylko po trasach nizinnych, ale także w górach i w trudnych miejscach. Chciałbym pojeździć na motocyklu bo mi się podoba. nie chcę iść do żadnej szkółki bo znalazłem książkę motocykl w weekend i kiedyś siedziałem na skuterze kumpla. Doszedłem do wniosku, że jak kupię MZtkę to będzie super zabawa. Tak też zrobiłem, a że jestem super hiper cool zajebisty to chcę do niego dorzucić silnik hondy 300KM bo wiem, że potem duża moc mi się przyda.....
![]()
Onzo pisze:Witam,
to może tak....
...uważam, że tę odpowiedź powinniśmy przykleić i wklejać każdemu kto zada takie jak bennybros pytanie. Dla mnie mistrz!
Wypas i esencja!
onzo trafił w sedno
No miszcz normalnie
MArcinBe pisze:.. ale panowie, nie przesadzajcie, do kazdego nowego triku bierzecie instruktora?
yanosik pisze:W momencie, kiedy wchodził w power zone, siła była tak ogromna (choć wiaterek był dość słaby), że myślałem,że mnie z butów wyrwie. Ponieważ próbę przeprowadzaliśmy na ugorowanym, piaszczystym polu i na "miedzy" były dość spore głazy, wykonałem nieopatrznie swój pierwszy skok, gdyż to monstrum zaczęło mnie ciągnąć wprost na kamień (wys. ok 80 cm). Przed samym głazem, ratując się przed "bliskim spotkaniem" podkurczyłem nogi, uwieszając się rękoma na barze. I wtedy uniosło mnie na ok. 1 metr i przerzuciło 3-4 metry do przodu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości