Chcę kupić latawiec Ozon Sport II wiem że ma on piątą linkę.
Do tej pory pływałem na Slinghocie 4 linkowym.
Czy ma to jakieś znaczenie?
Czy ta 5 linka pomaga czy przeszkadza?

yanosik pisze:5 linkę producenci kite'ów zastosowali właśnie po to, żeby przeszkadzała![]()
...a tak serio, to raczej pomaga, np. po zliszowaniu latawiec zostając na 5 lince traci moc całkowicie (...no prawie). Pomocna jest także przy restarcie latawca...
bigfoot gt pisze:yanosik pisze:
jedynie po zliszowaniu się troszke dłużej się makaron rozplątujezawsze jedna linka więcej:)
ted pisze:bigfoot gt pisze:yanosik pisze:
jedynie po zliszowaniu się troszke dłużej się makaron rozplątujezawsze jedna linka więcej:)
nie zgadzam się.... ..wiadomo jedna linka więcej, ale nie ma żadnych radykalnych różnic w rozplątywaniu.
Adiq pisze:wiadomo druga osoba musi pomóc z barem)
...a świadomość tego, że mój latawiec po liszowaniu na pewno straci moc i grzecznie spadnie przemawia jednak do mnie najbardziej![]()
bitter pisze:Od momentu kiedy mam IDS'a sam startuję i ląduje latawca i mam super satysfakcję że czuje się bezpiecznie
bitter pisze:W jakimś stopniu ten dylemat rozwiązała Cabrinha z systemem IDS. Latawiec ma 4 linki ale po zliszowaniu zostaje na dwóch środkowych, które działaja dokładnie jak piąta linka, latawiec dynda sobie na nich a nawet potrafi opaść i przewrócić się do pozycji "plażowej". Sam sprawdzałem i działa zajebiście. Od momentu kiedy mam IDS'a sam startuję i ląduje latawca i mam super satysfakcję że czuje się bezpiecznie
Adiq pisze:Ja na szczęście jeszcze się nie liszowałemmusze kiedyś spróbować na płytkiej wodzie
bitter pisze: Od momentu kiedy mam IDS'a sam startuję i ląduje latawca i mam super satysfakcję że czuje się bezpiecznie
bartofslaves pisze:bitter pisze: Od momentu kiedy mam IDS'a sam startuję i ląduje latawca i mam super satysfakcję że czuje się bezpiecznie
Tez mam owe cudo - moglbys mi napisac jak go startujesz sam? albo lepiej, rozrysowacna ktorym stopniu depowera?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości