szkolenie w kwietniu

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
grant1

Post26 lut 2011, 19:19

j.w. : wiecie może czy jakas szkółka z terenu 3city,półwysep itp. rozpoczyna kursy na poczatku kwietnia jezeli jest odpowiednia pogoda?

House
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post26 lut 2011, 21:55

na początku to chyba zadna po 20 kwietnia pewnie wake.pl

PrzemM
Kontaktowanie:

Post26 lut 2011, 22:26

grant1 pisze:j.w. : wiecie może czy jakas szkółka z terenu 3city,półwysep itp. rozpoczyna kursy na poczatku kwietnia jezeli jest odpowiednia pogoda?
r.pl

Cześć!

Zapytaj na kiteinstruktor.pl - zwykle zaczynają wcześniej niż większość szkółek. Ale jeśli w kwietniu będzie 8-10 C to radzę przeczekać do prawdziwej wiosny ;)

pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
grant1

Post27 lut 2011, 02:37

wlasnie w tym jest caly problem ze moge zaczac tylko na poczatku kwietnia a potem to juz dopiero w drugiej połowie lipca :(

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post27 lut 2011, 14:06

pływałem na początku kwietnia dwa lata z rzędu i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie w takich warunkach skutecznego szkolenia. No chyba, że i instruktor i kursant będą mieli suchacze. Choć i tak bodydragi i starty z wody przy temperaturze wody 4-5*C.... słabo...

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2011, 16:40

eeee... chyba trochę przesadzacie, z tą całą niemożliwością nauki na początku kwietnia, wiadomo że latem trochę lepiej, ale zależy to od tego jaka będzie pogoda...
ze swojego doświadczenia ( i nie tylko swojego) wiem, że jak ktoś ma ciśnienie to i zimą bez suchara będzie zapier... po pas w wodzie 4-5*C, pod wiatr żeby zrobić te 3-4 próby ślizgów i znów pod wiat.......
a jak wieje wzdłuż brzegu instruktor zawsze może holować kite'a pod wiatr plażą i nie będzie tak źle :)
tak więc dać się da, przyjemność też może to dawać- choć nie każdemu - ale i tak najlepszą opcją na początek kwietnia byłby wyjazd w troszkę cieplejszy, wietrzny rejon :roll:
pzdr

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post27 lut 2011, 17:24

Najblizej masz na MM :idea: zapytaj Kargula (dzis uczyl na mm i po chwili
strachu kursant smigal az milo) Jak Daniel bedzie mial czas
to Cie nauczy plywac na skajcie a ten Pan sie troche na tym zna :thumb:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2011, 15:38

FilipN pisze:pływałem na początku kwietnia dwa lata z rzędu i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie w takich warunkach skutecznego szkolenia. No chyba, że i instruktor i kursant będą mieli suchacze. Choć i tak bodydragi i starty z wody przy temperaturze wody 4-5*C.... słabo...

..dlatego WAKE.PL w Polsce startuje POD KONIEC kwietnia - w tym sezonie 28go :], zaraz po powrocie z Egiptu
a i to zdarza się , że początek maja w PL też nie rozpieszcza, jak wiemy z doświadczenia wielu lat ;)
mimo to mam nadzieję że się pojawisz?

pzdr

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post13 kwie 2011, 20:18

Ziomek. pisze:..dlatego WAKE.PL w Polsce startuje POD KONIEC kwietnia - w tym sezonie 28go :], zaraz po powrocie z Egiptu
a i to zdarza się , że początek maja w PL też nie rozpieszcza, jak wiemy z doświadczenia wielu lat ;)
mimo to mam nadzieję że się pojawisz?

pzdr

Będę na Ciebie czekał od 25.04 :)

Awatar użytkownika
grant1

Post13 kwie 2011, 20:40

dzieki za propozycje ale kurs juz zaczalem w jastarni i jestem zadowolony ze szkolenia pomimo tego ze byla tylko 1 lekcja ( wtym rowniez bodydragi) i nie narzekalem na zimno - okolo 2 godzin w wodzie i jakos poszlo.Sadze ze i tak nie skoncze I i II IKO do ok.20 kwietnia (bo do tego terminu moge , a potem wyjazd w morze) ale i tak wracam do jastarni na dalsza czesc bo dlaczego mam zmieniac szkółke skoro wszystko mi w niej pasuje? (bez urazy do innych szkół :D ) a ze pogoda na kita jest jaka jest - sami wiecie lepiej odemnie (tym bardziej dla poczatkujacego)
takze dziekuje za zaproszenia ale zostaje w jastarni.
Jezeli cos macie to mozecie mi podesłac jakies oferty sprzetu uzywanego po atrakcjnych cenach ale zakup nastapi dopiero pod koniec maja.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2011, 11:10

FilipN pisze:
Ziomek. pisze:

Będę na Ciebie czekał od 25.04 :)

jeno "sprzętu kwietniowego" nie zapomnij znów zabrać :wink:

Obrazek

..żebyś znów od Jasia nie musiał pożyczać.. :wink:

;)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post14 kwie 2011, 12:38

...No to się widzimy "na zawietrznej" ;P

Awatar użytkownika
grant1

Post14 kwie 2011, 19:09

Ziomek. pisze:
FilipN pisze:pływałem na początku kwietnia dwa lata z rzędu i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie w takich warunkach skutecznego szkolenia. No chyba, że i instruktor i kursant będą mieli suchacze. Choć i tak bodydragi i starty z wody przy temperaturze wody 4-5*C.... słabo...

ja naprawde nie narzekalem na zimno pomimo tego ze ani ja ani instruktor nie mial suchara. zreszta bylo duzo kitów w jastarni .była to chyba sobota ,nie wiem ile miala woda ale powietrze cos około 15st.takze naprawde spokojnie mozna bylo zaczać,no ale co z tego jak i tak nie skoncze w terminie :evil: i bede musial czekac 2 miechy,ale niestety pewnych rzeczy nie przeskocze

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post17 kwie 2011, 11:56

..czyli jesteś napalonym - WYROZUMIAŁYM świeżym adeptem kite
a TA cecha jest tyleż pożądana co bywa ..rzadka niestety..

pzdr

Awatar użytkownika
grant1

Post20 kwie 2011, 10:59

hmmmm... i niestety z mojego napalenia nic nie wynika bo a to pogoda do bani dla poczatkujacego,a to znów trzeba sie zawijac do roboty na morze.Az żal serce ściska jak patrze jak smigacie na Rewie czy na półwyspie a ja siedze na piachu i moge tylko sobie popatrzec :evil:

Wróć do „Pierwsze Kroki”