Sieci rybackie

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
masterczułki
Deska: cabrinha caliber
Latawiec: Flysurfer Psycho 4
Postawił piwka: 6 razy

Post07 mar 2012, 22:22

Ostatniej soboty w Rewie dopiero przy n-tym halsie zauważyłem, że pływam nad sieciami rybackimi (mój fart ze się nie przewróciłem w tamtych okolicach). Gdzie jeszcze na półwyspie i w okolicach spodziewać się takich atrakcji ? Sieci są jakoś oznaczone ?( dopiero jak dojrzałem ta line od sieci w wodzie to zauważyłem ze na jej końcu unosiła się butelka po sprite). Rybacy maja jakieś sezony czy stawiają sieci cały rok ?

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post10 mar 2012, 12:00

jak to butla była to pewno kłusole postawili sieci ,normalnie są chorągiewki na każdym końcu tworząc bramkę ,lub tyczki jeśli to płycizna jest :wink:

andrzej.b
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 maja 2013, 17:49

Rozpoczął się sezon na Belonę,uważajcie na siatki rozstawione na zatoce,szczególnie dla pływających na Mewią Rewę motorówkami lub pontonami z silnikami na śrubę.Łatwo wkręcić takie siatki uszkadzając silnik.Siatki zakończone są bojkami z czerwonymi flagami a miedzy nimi na wodzie unoszą się pływaki (białe ,pomarańczowe) Płynąć z większą prędkością można ciężej je zauważyć.

Wróć do „Pierwsze Kroki”