która szkółka kite?????

Forum dla początkujących
facecikhamburg
Postawił piwka: 1 raz

Post11 mar 2012, 14:53

Witam
mam takie pytanko (nie do włascicieli ,menago i wszystkich spokrewnionych z jakakolwiek szkołą tylko do osób postronnych ktorzy moga bezinteresownie ) polecic jakas ze szkół keit.
chciałbym wiedziec ktora dla czego itp itd.
interesuje mnie kurs 1+2 indywidualnie do skutku . moze którys z forumowiczów konczył dobra godna polecenia szkole poda nazwe na ogólnym w 3 słowach dlaczego .
poniewaz nie chce wpasc na mine i lepiej uczyc sie na błedach innych niz popełniac te same,.
dziekuje

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post12 mar 2012, 11:13

Zapoznaj się z naszą majówkową ofertą ;)

http://www.boardandkite.pl/news_wiecej.php?id=130

Awatar użytkownika
michooo

Post12 mar 2012, 11:52

w wake.pl szkola do skutku. jak nie skonczysz za jednym razem wracasz pozniej jak Ci pasuje i kontynuujesz nauke

facecikhamburg

Post12 mar 2012, 21:13

Dla uscisnienia interesuja mnie tylko chałupy.
:D

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post13 mar 2012, 09:00

http://www.easy-surfcenter.pl/kursy_kitesurfingu/ >> u nas nie do skutku (dyskusje na ten temat toczyły się w innych wątkach) ale za to z darmowym zakwaterowaniem w maju i czerwcu :)

Pozdr
Lussik

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2012, 17:54

facecikhamburg pisze:Witam
mam takie pytanko (nie do włascicieli ,menago i wszystkich spokrewnionych z jakakolwiek szkołą ...)
:wink:

pzdr

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post13 mar 2012, 20:53

Witam
mam takie pytanko (nie do włascicieli ,menago i wszystkich spokrewnionych z jakakolwiek szkołą ...)

No nie ja pierwszy się tu odezwałem :D

Pozdr
L

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post13 mar 2012, 21:29

Lussik | EASY Surf Center pisze:

No nie ja pierwszy się tu odezwałem :D

Pozdr
L

spoookoo luuz :thumbsup:

pzdr

facecikhamburg

Post14 mar 2012, 00:53

witam ponownie.
z PW sie duzo dowiedziałem poczytałem opinie, poczytałem forum KF i decyzja podjeta .
szkółka wybrana . ale po kursie dam znac jak było .
a z reszta napisze jaka wybrałem bic mnie nie bedziecie .
decyzje podjołem dzieki Wam i ksiazce p. D Ziomka.( swoja droga przejrzyscie napisana :clap: )
zapisze sie do WAKE.PL .
dziekuje za pomoc w podjeciu decyzji.
a reszte z p. Ziomkiem na PW.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post18 mar 2012, 05:58

Skoro w temacie

facecikhamburg pisze:Witam
mam takie pytanko (nie do włascicieli ,menago i wszystkich spokrewnionych z jakakolwiek szkołą tylko do osób postronnych ktorzy moga bezinteresownie ) polecic jakas ze szkół keit.

...ponad połowa postów należy do wyżej wymienionych ;) To może i ja się odezwę, a co tam - demokracja ponoć ;) Czekałem bardzo uprzejmie, choć wiedziałem że tak właśnie topic będzie wyglądał.

facecikhamburg pisze:interesuje mnie kurs 1+2 indywidualnie do skutku .

- MoloSurf.com, podobnie jak Wake.pl jest jedną z NIEWIELU szkół uczących do skutku, a tym bardziej indywidualnie.

- ofertę promocji majówkowo - czercowych znajdziecie tutaj :

http://www.molosurf.com/news/

wśród nich do wyboru - darmowe noclegi do kursu, kurs zachęta do wynajęcia przyczepy oraz transfer z lotniska w Gdańsku. :idea:

- Oferta wyjazdu majówkowego :) :!:

viewtopic.php?f=17&t=44613

Podsumowując - gratuluję Ci wyboru DOBREJ szkoły :idea: A rozmówców powyżej zapytam - nie jesteście naprawdę zainteresowani stworzeniem tematu tworzonego tylko przez ludzi niezależnych ? Miałem nadzieję na ciekawy eksperyment na KF, szybko się skończył :wink:

pozdro
-

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post18 mar 2012, 11:04

przemass pisze:
...ponad połowa postów należy do wyżej wymienionych ;) To może i ja się odezwę, a co tam ...
Miałem nadzieję na ciekawy eksperyment na KF, szybko się skończył :wink:

-

..no Przemass, jesteś TRZECIM w tym wątku, który sam dołożył cegiełkę do "zakończenia eksperymentu"..

pzdr

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post18 mar 2012, 13:16

Interesuje mnie tzw. szkolenie do skutku, co to oznacza, że klient potrafi już ostrzyć i wykonywać zwroty?
Czy po przysłowiowych 10 standardowych godzinach instruktor w takim przypadku tylko wydaje kite, a gość sam się męczy, czy może wygląda to jeszcze inaczej.
Oczywiście niektórzy klienci mogą okazać się antytalentami, a koszty darmowego wynajmu latawca i ew. instruktora ponad programowo może sporo kosztować szkółkę, zwłaszcza jak sezon był mało wietrzny.
Kolejna sprawa to nowi kursanci, chyba mają priorytet, i wówczas nasz petent może nie doczekać się swojej kolejki?

przemass
Kontaktowanie:

Post19 mar 2012, 08:16

Ziomek. pisze:
przemass pisze:
...ponad połowa postów należy do wyżej wymienionych ;) To może i ja się odezwę, a co tam ...
Miałem nadzieję na ciekawy eksperyment na KF, szybko się skończył :wink:

-

..no Przemass, jesteś TRZECIM w tym wątku, który sam dołożył cegiełkę do "zakończenia eksperymentu"..

pzdr

...taaaa, po przeczytaniu połowy postów nie na temat, jak również drugiego wątku ...każda cierpliwość ma swoje granice :wink: Eksperyment sam się zakończył zanim jeszcze mógł się rozpocząć. A ja akurat sądzę że każdy z nas, od najstarszych Konia i Ciebie po mnie i Lussika - mógłby być z wyników dość zadowolony...dlatego - może warto?

IgorS pisze:Interesuje mnie tzw. szkolenie do skutku, co to oznacza, że klient potrafi już ostrzyć i wykonywać zwroty?

Cały zakres szkolenia prowadzony według standardów IKO ( najczęściej wybierane pakiety to IKO I plus II ). Naszą dokładną ofertę znajdziecie TU :arrow: :idea:

a info o pakiecie na efekt lub na godziny, do wyboru -TU :arrow:

- kurs IKO I - w dużym skrócie - teoria, obsługa sprzętu, pierwsze sterowanie, bodydragi

po angielsku

http://www.ikointl.com/iko.php?page=dis ... nu_area=30

- kurs IKO II - kończy się ( między innymi ) - na samodzielnym ślizgu i umiejętności kontrolowanego zatrzymania na "krótkim" dystansie - u nas jest to kilkadziesiąt metrów kontrolowanej jazdy na oba halsy.

http://www.ikointl.com/iko.php?page=int ... nu_area=30

- kurs IKO III - czyli "Independent" obejmuje m. in. kontrolę prędkości i ostrzenie, zwroty, zwroty toeside, podstawy skoków...Tego możemy nauczyć Cię dopiero po kursie IKO II.

http://www.ikointl.com/iko.php?page=ind ... nu_area=30

Tak naprawdę, sporo osób kończy naukę na IKO II, ponieważ są w stanie nauczyć się wszystkiego sami, ćwicząc dalej dokładnie tak jak z instruktorem - choć trwa to na pewno trochę dłużej. Jeśli jednak ukończyłeś swój kurs jakiś czas temu - zalecamy wzięcie kursu "odświeżającego" - choćby w postaci godziny indywidualnej. Nie da się też ukryć, że na każdym etapie Twojej nauki, nawet bardzo zaawansowanym ( jazda po fali, freestyle ), dobre rady i "pomoc z boku" instruktora czy kolegi, są nieocenione :idea:

IgorS pisze:Czy po przysłowiowych 10 standardowych godzinach instruktor w takim przypadku tylko wydaje kite, a gość sam się męczy, czy może wygląda to jeszcze inaczej.

Nie męczysz się :wink: Kiedyś trzeba się usamodzielnić, IKO II jest już bardzo dobrą podstawą do tego, zwłaszcza w tak dobrych i ŁATWYCH warunkach jakie są na Helu.

IgorS pisze:Oczywiście niektórzy klienci mogą okazać się antytalentami, a koszty darmowego wynajmu latawca i ew. instruktora ponad programowo może sporo kosztować szkółkę, zwłaszcza jak sezon był mało wietrzny.

Dokładnie tak. Może nie antytalentami, ale na pewno nie wszyscy pływają po 5 godzinach. Choć sa i tacy - wtedy zazwyczaj dodajemy gratis wypożyczenie tak żeby klient był zadowolony...Postępy trzeba nagradzać :wink: :idea:

IgorS pisze:Kolejna sprawa to nowi kursanci, chyba mają priorytet, i wówczas nasz petent może nie doczekać się swojej kolejki?

Nikt nie ma specjalnego priorytetu, NIE MA też takiej opcji że podczas dnia wietrznego nie przeprowadzimy dla klienta szkolenia na efekt.
Jedyne "pierwszeństwo" jakie mają "nowi" kursanci,polega na tym, że do ukończenia pierwszej części kursu po prostu nie potrzeba aż tyle wiatru co do swobodnego pływania - dlatego zdarza się np tak, że kursanci jeszcze ćwiczą w wodzie lub na plaży sterowanie latawcem podczas gdy nie uczy się startów z wody - nie marnujemy Waszego ( i naszego ) czasu ;)

pzdr
Ostatnio zmieniony 19 mar 2012, 13:03 przez przemass, łącznie zmieniany 4 razy.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post19 mar 2012, 12:07

IgorS pisze:Interesuje mnie tzw. szkolenie do skutku, co to oznacza, że klient potrafi już ostrzyć i wykonywać zwroty?

w WAKE.PL - NIE :idea:
kiteloopów ani handlepassów TEŻ NIE :idea: (nawet tych przez zenit :wink: )
ZA TO potrafi TO - CO zawiera oferta WAKE.PL IKO 1 + IKO 2 ----> http://www.wake.pl/strona_oferta/iko-1-2-pakiet/
CZYLI:
- kontrolowane :idea: powtarzalne :idea: pływanie na OBU :idea: halsach, kilkadziesiąt metrów w obie strony z kontrolowanym planowanym zatrzymaniem ..
TO na do podstaw samodzielności WYSTARCZY :idea: ( + oczywiscie to co wczesniej na kursie: min restart latawca czy sytuacje awaryjne)

IgorS pisze:Czy po przysłowiowych 10 standardowych godzinach.

NIE wiem o CZYM piszesz..
w ofercie WAKE.PL NIE MA :idea: określonej ilości godzin - ani minimalnej - ani maksymalnej :idea:
jest określony SKUTEK / EFEKT (opisany powyżej)
i już instruktora w tym głowa by NA-uczyć krsanta , dobrać odpowiednie (nie tylko do "łowienia latawcem ryb" warunki wiatrowe, odpowiedni sprzęt czy godziny zajęć (nie za długo - zmęczenie, wyziębienie, znudzenie.. czy nie za krótko) etc..

IgorS pisze:Oczywiście niektórzy klienci mogą okazać się antytalentami, a koszty darmowego wynajmu latawca i ew. instruktora ponad programowo może sporo kosztować szkółkę,

TAK BYWA :idea:
ale jak pisałem powyżej: JUŻ Instruktora w tym głowa, by optymalizować szkolenie..
zdarzają się za to też TALENTY - którym i kilka godzin wystarczy - TACY dostają faktycznie sprzęt free do ćwiczeń własnych :]

IgorS pisze:Kolejna sprawa to nowi kursanci, chyba mają priorytet, i wówczas nasz petent może nie doczekać się swojej kolejki?

nie wiem SKĄD czerpiesz informacje, ale w 10cio letniej historii WAKE.PL nigdy nie było "priorytetu" :doh:
nowych kursantów nad starymi..
raczej ODWROTNIE: jeśli kursant REZERWOWAŁ szkolenie ( --> http://www.wake.pl/zapisy/na-kursy-iko/ )
to MA pewność że kurs się odbędzie - takiej pewności nie ma ktoś bez rezerwacji,
przychodzący z tak zwanego "chodnika" (w warunkach Półwyspu - "ścieżki rowerowej" :wink: )
i JEŚLI Szkoła jest wypełniona - bo np nie wiało od tygodnia - i kursy praktyczne "stały" - nie przyjmujemy nowych zgłoszeń :idea:
TO zawsze było często w WAKE.PL praktykowane :idea:

Obrazek

Obrazek

jakieś jeszcze pytanka? :wink:
pzdr

przemass
Kontaktowanie:

Post19 mar 2012, 12:52

Ale się ruszają fajnie te foty - Tobie też Ziomek?

Ale to nie GoPro 3d tylko jakaś inna opcja - podwójny obiektyw, tak ;) ?

:wink:

Wróć do „Pierwsze Kroki”