Ziomek. pisze:przemass pisze:...ponad połowa postów należy do wyżej wymienionych

To może i ja się odezwę, a co tam ...
Miałem nadzieję na ciekawy eksperyment na KF, szybko się skończył
-
..no Przemass, jesteś TRZECIM w tym wątku, który sam dołożył cegiełkę do "zakończenia eksperymentu"..
pzdr
...taaaa, po przeczytaniu połowy postów nie na temat, jak również drugiego wątku ...każda cierpliwość ma swoje granice

Eksperyment sam się zakończył zanim jeszcze mógł się rozpocząć. A ja akurat sądzę że każdy z nas, od najstarszych Konia i Ciebie po mnie i Lussika - mógłby być z wyników dość zadowolony...dlatego - może warto?
IgorS pisze:Interesuje mnie tzw. szkolenie do skutku, co to oznacza, że klient potrafi już ostrzyć i wykonywać zwroty?
Cały zakres szkolenia prowadzony według standardów IKO ( najczęściej wybierane pakiety to IKO I plus II ). Naszą dokładną ofertę znajdziecie
TU
a info o pakiecie na efekt lub na godziny, do wyboru -
TU
- kurs IKO I - w dużym skrócie - teoria, obsługa sprzętu, pierwsze sterowanie, bodydragi
po angielsku
http://www.ikointl.com/iko.php?page=dis ... nu_area=30- kurs IKO II - kończy się ( między innymi ) - na samodzielnym ślizgu i umiejętności kontrolowanego zatrzymania na "krótkim" dystansie - u nas jest to kilkadziesiąt metrów kontrolowanej jazdy na oba halsy.
http://www.ikointl.com/iko.php?page=int ... nu_area=30- kurs IKO III - czyli "Independent" obejmuje m. in. kontrolę prędkości i ostrzenie, zwroty, zwroty toeside, podstawy skoków...Tego możemy nauczyć Cię dopiero po kursie IKO II.
http://www.ikointl.com/iko.php?page=ind ... nu_area=30Tak naprawdę, sporo osób kończy naukę na IKO II, ponieważ są w stanie nauczyć się wszystkiego sami, ćwicząc dalej dokładnie tak jak z instruktorem - choć trwa to na pewno trochę dłużej. Jeśli jednak ukończyłeś swój kurs jakiś czas temu - zalecamy wzięcie kursu "odświeżającego" - choćby w postaci godziny indywidualnej. Nie da się też ukryć, że na każdym etapie Twojej nauki, nawet bardzo zaawansowanym ( jazda po fali, freestyle ), dobre rady i "pomoc z boku" instruktora czy kolegi, są nieocenione
IgorS pisze:Czy po przysłowiowych 10 standardowych godzinach instruktor w takim przypadku tylko wydaje kite, a gość sam się męczy, czy może wygląda to jeszcze inaczej.
Nie męczysz się

Kiedyś trzeba się usamodzielnić, IKO II jest już bardzo dobrą podstawą do tego, zwłaszcza w tak dobrych i ŁATWYCH warunkach jakie są na Helu.
IgorS pisze:Oczywiście niektórzy klienci mogą okazać się antytalentami, a koszty darmowego wynajmu latawca i ew. instruktora ponad programowo może sporo kosztować szkółkę, zwłaszcza jak sezon był mało wietrzny.
Dokładnie tak. Może nie antytalentami, ale na pewno nie wszyscy pływają po 5 godzinach. Choć sa i tacy - wtedy zazwyczaj dodajemy gratis wypożyczenie tak żeby klient był zadowolony...Postępy trzeba nagradzać
IgorS pisze:Kolejna sprawa to nowi kursanci, chyba mają priorytet, i wówczas nasz petent może nie doczekać się swojej kolejki?
Nikt nie ma specjalnego priorytetu, NIE MA też takiej opcji że podczas dnia wietrznego nie przeprowadzimy dla klienta szkolenia na efekt.
Jedyne "pierwszeństwo" jakie mają "nowi" kursanci,polega na tym, że do ukończenia pierwszej części kursu po prostu nie potrzeba aż tyle wiatru co do swobodnego pływania - dlatego zdarza się np tak, że kursanci jeszcze ćwiczą w wodzie lub na plaży sterowanie latawcem podczas gdy nie uczy się startów z wody - nie marnujemy Waszego ( i naszego ) czasu

pzdr