Przemas to mnie zaintrygowaleś
Mam 3 Rebele 12, 9 i 6m (w 12 i 9 z 2012 ładnie działa przestawieanie supełków

)
Do rzeczy, pływam z siostrą i o ile dla mnie 6m pokrywa praktycznie wszystko co mnie spotyka i przejśce z 9m jest ok o tyle z siostrą bywa że na 6m dla niej za mało a dla mnie na 9m ok. Pewnie gdyby się nie uczyła nadrobiła by to szybkością ale na to trzeba czasu
Do rzeczy -> Myślę o wymianie 6m na 7m i 5m. North mi zdecydowanie leży i tu pojawia się intryga

:
przemass pisze:Generalnie w latawcach o takim systemie modeli jak North ( delta - bow ) najlepiej sprawdzają się małe delty ( Evo) i duże bowy ( Rebel ) lub po prostu hybrydy ( Neo ).
Pływam albo FS na flacie albo katuję wave na downwind'ach (tu działają supełki).
Czy do tego celu coś z palety NKB w rozmiarach 7m i 5m będzie lepsze niż Rebel?Raczej jak jest grubo i się da cisnę na wave ale nie chcę dedykowanego latawca.
Gdybym tylko cisną na wave to pewnie kupił bym króliki bo w takim warunie nieźle działają.
Opływałem z 10 modeli i klika marek i trudno mi się do czegoś w Rebelu przyczepić.
RobRoy. Nie kombinuj dokup 9m pokryjesz 80% naszych warunków. Nie wiem gdzie pływasz ale 8m to też dobry wybór.
Oszczedzisz czas na oswajanie się po zmainie latawca

i kasę na bar

Co do dołu w Rebelu naprawdę się sprawdza w granicznych warunkach.